Pääsiäisen pöytäkimppu

narskut_kasvihormoni.fi-1Jostain syystä tänä vuonna kevään keltainen on sytyttänyt minut ihan täysillä. Johtuukohan se siitä, että meillä on sisällä hempeän vaaleanpunaista ja sieluni kaipaa jotain tulisempaa? Vielä en ole hakenut kaupasta yhtään siemenpussillista voikukankeltaisia kesäkukkia tai perennoja, mutta pääsiäiskukiksi nappasin pari nipullista narsisseja, lisämausteeksi tummanvioletteja tulppaaneita.

narskut_kasvihormoni.fi-2Kotoa löytyi kaveriksi pajunkissan oksia (ne kuivuivat pari viikkoa sisällä, jotta eivät lähtisi heti maljakossa muuttumaan siitepölypalleroiksi) ja marjapensaiden kevätleikkuusta napattuja punaviinimarjanoksia. Ne ovat muuten tosi nopeita hyötää, muutamassa päivässä niissä on jo pikkuiset lehdet ja viikossa avautuvat marjatertut.

Minulla on hieman huonoja kokemuksia erityisesti Plantagenin kuiviltaan myytävistä narsisseista, niistä suurin osa tahtoo jättää avautumatta, nytkin puolet kuivahtivat kasaan vaikka valitsin parhaat niput kaikkien tarjolla olevien seasta. Ensi kerralla suuntaan kyllä taas kukkakauppaan, niissä osataan käsitellä kukkia niin, että kestävät kotonakin pääsiäisenpyhät kunnossa.

narskut_kasvihormoni.fi-5narskut_kasvihormoni.fi-3Easter bouquet of daffodils, a few plum colored tulips, willows, and redcurrant branches.

narskut_kasvihormoni.fi-6

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com
Kommentit
 1. 1

  Eeviregina sanoo

  Lilat ja keltaiset sopivat ihanasti yhteen!
  Minä hain syreeninoksia maljakkoon ja koivuangervoa, joka alkoi tehdä paljon kukkanuppuja!

 2. 2

  sanoo

  Ihana väripläjäys, juuri sitä kaipaa pääsiäiseen ja keväänodotteluun!
  Mulla on ihan samoja kokemusksia narsisseista:(

  • 2.1

   sanoo

   Värit sisällä piristävät kummasti nyt, kun ulkona on …no, kauniisti sanottuna likaista. Ihanaa kevättä!

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *