Omenoista vähän maukkaampi chutney

Omenachutney_Kasvihormoni.fi-2
Jos omenakääriäiset tai -kehrääjäkoit eivät pilanneet koko omenasatoa, nyt on aika tehdä omenaherkkuja. Tämä omenachutney syntyi kaverini pyynnöstä ja vei sekä hänen että minun kieleni. Omenachutney on makea ja hapan herkku, jota voi syödä esimerkiksi kanan tai possun kaverina ja herkullinen eväsleipä syntyy sivelemällä vaalean leivän päälle vuohenjuustoa ja lisäämällä siihen vielä kerros omenachutneya. Tätä purkillista maistaessani totesin, että kokeilemisen arvoista olisi herkutella sitä myös vaniljajäätelön kaverina.

Valmistaminen on nopeaa, mikäli kaikki ainekset löytyvät kotoa, sillä pienityt raaka-aineet kypsyvät vartissa. Samassa ajassa steriloi säilykepurkit uunissa (125 astetta), minkä jälkeen chutneyn voi säilöä minkä tahansa hillon tavoin viileässä.Omenachutney_Kasvihormoni.fi-3

 

Omenachutney

  • 1 kg happamia omenoita (kotimaisia)
  • 1 pieni sipuli
  • 1 cm pala inkivääriä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • ½ chili
  • 1 tl öljyä
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • ½ sitruunan puristettu mehu ja kuoret
  • mustapippuria
  • loraus siirappia
  • ½ kg hillosokeria

Valmistus

  1. Kuori ja pieni omenat noin sentin kokoisiksi paloiksi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet sekä raasta inkivääri hienolla terällä. Poista chilistä siemenet ja siivuta se.
  2. Laita kattilaan öljy ja inkivääri, valkosipuli sekä chili. Kun mausteet tirisevät, lisää loput kasvikset sekä viinietikka ja sitruunamehu. Kuumenna, kunnes muodostuu vesihöyryä.
  3. Lisää kaikki loput aineet kattilaan ja keitä keskilämmöllä viitisentoista minuuttia.
  4. Tölkitä ja säilytä kylmässä.

Omenachutney_Kasvihormoni.fi-1

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com
Kommentit
  1. 1

    sanoo

    Kävit kommentoimassa blogissani linkistä, joka johti sun vanhaan blogiin. Nyt se on korjattu. Hyvä kun reippaasti huomautit. Vanhat linkit ei palvele ketään.

    Itse postauksesta. Mä olen nyt riehunut keittiössä etikoiden kanssa ja tehnyt kaiken maailman relissejä. Saunan lattia on vuorattu talouspaperilla, jotta viherkaalin lehdet voivat kuivua purkitusta varten. Sä tunnut olevan vähintään yhtä intohimoinen sadon kuluttaja. Sulla on hyviä vinkkejä täällä 🙂

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *