Missä minun kukkanurmeni on?

Krookusnurmi, ah miten huikea se onkaan! Mutta... misei meillä ole sellaista??

Krookusnurmi, ah miten huikea se onkaan! Mutta… misei meillä ole sellaista??

Meille tuli uusi nurmi viime syksynä. Ai että, se oli ihana, kun se vihdoin lokakuussa kasvoi! Ihan kuin olisi tullut kevät ensimmäisten syyspakkasten keskelle. Makeaa mahan täydeltä, jälkiruoka ennen talvea!

Mutta sitten aidon kevään korvalla sitä näkee livenä jotain ihanaa: laakean ja vehreän krookusnurmen – ja tulee uudelleen nälkäiseksi. Tajuaa, että voisihan se nurmi olla jotain muutakin kuin vain nurmikko. Sellainen oma kevätparatiisi, violettina kukkiva meri, jotain, joka sykähdyttäisi talven karuudessa riutunutta mieltä.

Krookuksia_kasvihormoni.fiMeillä krookuksia kasvaa vain kukkapenkeissä. Pitää varmaankin korjata tuo asia ensi syksynä. Silloin tosin nurmi on jo tuuhea ja joudun kaivamaan (tuhannet) sipulit sen juurten sekaan, joten puuha olisi ollut helpompi, jos olisi tajunnut tehdä sen ennen siementen kylvöä. Mutta näinhän puupäätarhuri toimii: tekee valmiiksi, keksii uuden idean ja tekee uudelleen.

Ei ihme, että puutarhaa ei pidetä koskaan valmiina. Meillä se kyllä on, kaipaa vaan vähän uudelleensisustamista.

Krookus_Kasvihormoni.fi-1-2

We just got our lawn growing last fall. Then, I saw this lawn with crocusesand was stunned: what a stunning spring starter! Guess who will be digging (thousands of) bulbs into the soil next fall?

Edit: postauksen (ja blogin muutkin) kuvat olivat hukassa hyvän tovin, nyt ne on löydetty netin syövereistä. Todistetusti mikään, mitä nettiin laittaa, ei saa sieltä koskaan pois. (Paitsi ainakin toistaiseksi kevätsiivouskuvia. Ne löytyvät onneksi koneeltani ja lisään ne edelliseen postaukseen, mikäli netti ei niitä sylkäise sinne itsekseen.)

Kommentit
  • 1.1

   sanoo

   Juu, nyt olen ihan samaa mieltä. Laitoin kysymyksen ylläpidolle, katsotaan, milloin saadaan kuviin näyvyyttä. Ei ole kukkanurmea, ei 🙂

 1. 2

  sanoo

  Voi tuollainen olisi kyllä upea näky keväällä! Istutin toissa syksynä nurmikolle omenapuiden juurille narsisseja. Miehellä meinasi mennä hermot, kun niitä piti kierrellä ruohonleikkurin kanssa kesäkuussa, kun narsissit kukkivat meillä sen verran myöhään. Mutta krookukset olisivat juuri sopivan aikaisia kukkijoita tuohon tarkoitukseen; ne ehtivät varmasti nuupahtaa ennen ruohonleikkuukelejä. Harmi vaan, että meillä näyttävät myyrät syövän kaikki krookukset… vain pari hassua kukkaa näyttää nousevan tänä vuonna. 🙁 Skilloja voisi kokeilla; niitä eivät vissiin myyrät syö… Näyttäisivät varmaankin tosi kauniilta nurmella. 🙂

  • 2.1

   sanoo

   Ai, teilläkö häviävät myös krookukset? Meillä myyrät ovat jättäneet ne koskematta mutta tulppaaneita näyttää hävinneen ainakin parikymmentä, ehkä jopa satakunta. Miten olisi kevättähdet nurmella? Ne ovat skilloja varhaisempia, joten ehtisivät varmemmin pois nurmenleikkuun alta. Toki skillatkin ovat ihastuttavia ja leviävätkin mukavasti pienellä haravointiavustuksella.

   • 2.1.1

    sanoo

    Joo, istutin toissavuonna hirmuisen määrän krookuksia, ja pari on enää jäljellä. Veikkaan myyriä syyllisiksi, koska naapurilta ne ovat syöneet kaikki tulppaanit (ja porkkanat ja perunat!). Outoa kyllä, koska mun tulppaaneihin myyrät eivät ole vielä koskeneet; vain krookukset on menneet. Tutkimattomat ovat myyräin tiet? 😉

    (Toinen vaihtoehto lienee, että krookuksen sipuleissa oli jotain vikaa. Ne oli kyllä jotain Tokmannin halpiksia…)

    • 2.1.1.1

     sanoo

     Ei kai Tokmannin halpis kerro mitään laadusta? Samoja tukkureitahan he minun käsitykseni mukaan käyttävät. Toisaata omanikin lepäsivät ensimmäisen vuoden istutuksen jälkeen, vasta nyt, kolmantena vuonna istutuksen jälkeen alkavat näkyä penkeissä.
     Tutkimattomat lienevät niin myyrien tiet kuin sipulienkin kasvuhalut?

  • 3.1

   sanoo

   No ei-KÖ! Noita sipuleita kun tilaisi suoraan Hollannista sellaisen tukkupakkauksen, jossa hinta jää noin senttiin kappaleelta, niin muutamassa vuodessa voisi huudella sitten lapsille, että EI NURMELLE, siellä on kukkia.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *