Mehevä ja rapea sekoitettava raparperipiirakka

Raparperipiirakka_Kasvihormoni.fi-3Olen postannut tämän raparperipiirakan ohjeen ensimmäisen kerran kaksi vuotta sitten ja se on noussut blogini kaikkien aikojen suosituimmaksi postaukseksi (!). En ihmettele, sillä piirakka on huippumehevä rahkatäytteen ansiosta, ja samalla pinta tuo suutuntumaa rapeudellaan. Täytteen raparperisose on helppoa keittää ilman ohjettakin: Raparperit palasiksi, sekaan hieman sitruunaa ja sokeria maun mukaan. Sitten vaan keitellään, kunnes seos on pehmennyt. Mikäli haluat kuitenkin tarkemman ohjeen, katso viime viikolla tekemäni raparperisoseohje tästä. Itse asiassa koko raparperipiirakan ohje noudattaa tätä helppouden kaavaa, joten sen jaksaa tehdä laiskana kesäpäivänäkin.

Mehevä raparperi-rahkapiirakka (pellillinen)

Pinta ja pohja

  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 4 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl soodaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 250 g sulatettua voita tai margariinia

Sekoita aineet keskenään. Saat aikaiseksi kohtalaisen murumaisen taikinan, josta tulee piiraan pinta.
Ota taikinasta reilu puolet erilleen. Lisää tähän osioon

  • 1 muna
  • 2 dl (mansikka)jogurttia

Sekoita taikina tasaiseksi. Tästä tulee piiraan pohja.

Täyte:

  • 500 g maitorahkaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 dl raparperisosetta (makeutettua)

Sekoita täytteen aineet keskenään.

Kokoa piirakka:

  1. Levitä pohjataikina pellille tasaiseksi kerrokseksi.
  2. Kaada täyte pohjan päälle ja levitä tasaiseksi.
  3. Ripottele pinnalle murumainen pintataikina.
  4. Paista 175 asteessa 40-50 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt ja pohja paistunut kypsäksi.

Raparperipiirakka_Kasvihormoni.fi-1

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com
Kommentit

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *