Mahan täydeltä suklaata

valkosuklaamutakakku_kasvihormoni.fi-2

Äitini oli aikoinaan nero ruokakasvatuksessa. No, gourmetpuolella kaikki ehkä mennyt ihan putkeen, mutta neroksi pääsee myös yhdellä maailman parhaalla oivalluksella. Meillä oli nimittäin erittäin tiukka herkkulinja, johon oli yksi poikkeus: jos teet herkut itse, saat syödä niitä myös muulloin kuin herkkupäivänä. Ilman tuota linjausta en olisi nykyisessä työssäni tai makumaailmassani, joten joskus vanhempien kasvatuksella on erikoisia lopputuloksia. Kiitos, äiti.

Meillä ollaan samalla kasvatusmetodilla saamassa pari näppärää leipuria talouteen. Kirjastosta kantautuu nimittäin sarjisten ohella kotiin myös leivonta- ja kokkikirjoja, joista kaivellaan pahimpaan herkkunälkään oivallisia reseptejä testiin. Perheen herkkusuut kiittävät ja minun lanteiden ylikilot riemuitsevat olemassaolonsa jatkosta.

Tämä saksanpähkinämutakakku valkosuklaakuorruttella on Suklaakirjan erinomainen resepti. Ysivuotias pyöräytti sen lähes itsekseen ja ne kohdat, jotka vaativat aikuisen apua, on kirjoitettu nyt niin, että seuraavalla kerralla pikkuvelikin pärjää ilman reseptin tulkitsijaa. Koska kakku on tosi täyteläinen, sitä on syöty isolla porukalla ja sitä näyttäisi löytyvän vielä kolmanteenkin kattaukseen. Siis mitä mainioin kakku, suosittelen!valkosuklaamutakakku_kasvihormoni.fi-4

Saksanpähkinämutakakku valkosuklaakuorruttella

pohja

  • 2 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 1 rkol vaniljasokeria
  • 125 g voita
  • 100 g saksanpähkinöitä
  • voiteluun hieman lisää voita

kuorrutus

  • 1/2 dl kermaa (kevytkerma tai ruokakerma käyvät)
  • 100 g valkosuklaata
  • 1 rkl voita huoneenlämpöisenä

pinnalle

  • 1/2-1 dl kookoshiutaleita

Valmistus

  1. Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja laita hetkeksi syrjään jäähtymään.
  2. Sekoita munat ja sokeri haarukkavatkaimella (puuhaarukalla) leivontakulhossa sekaisin.
  3. Mittaa jauhot noin puolen litran vetoiseen mittaan. Lisää mittaan suola, kaakaojauhe sekä vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi.
  4. Lisää jauhoseos ja hetken jäähtynyt voisula muna-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.
  5. Painele saksanpähkinät käsin palasiksi. Lisää palat taikinaan ja kääntele haarukkavatkaimella taikinan sekaan.
  6. Voitele halkaisijaltaan noin 22 sentin piirakkavuoka ja kaada taikina vuokaan. Tasoita pinta.
  7. Paista 175 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Kokeile kypsyyttä veitsen kärjellä keskeltä varmistaaksesi kakun kypsyyden: pinnan pitää olla kypsä mutta keskeltä kakun tulee olla vielä hieman tahmea. Mikäli kakku on testatessa taikinamainen, anna sen paistua aina minuutti tai kaksi kerrallaan ennen seuraavaa testiä. Nosta kypsä kakku jäähtymään vähintään puoleksi tunniksi.
  8. Kuumenna kerma paksupohjaisessa kattilassa lähes kiehuvaksi mutta älä keitä.
  9. Paloittele valkosuklaa kerman sekaan ja anna sen lämmetä hetken. Sekoittele tämän jälkeen, kunnes kerma ja suklaa ovat tasaista massaa.
  10. Lisää lopuksi voi ja hämmennä tasaiseksi. Kuorrutteesta tulee melko juoksevaa, joten anna sen jäähtyä ja jähmettyä hetki jolloin se paksuuntuu.
  11. Paahda kookoshiutaleet: laita paksupohjainen kattila tai paistinpannu kuumenemaan hellalle keskilämmölle. Lisää kuumenneelle pannulle kookoshiutaleet ja hämmennä niitä paistinlastalla. Kun kookoshiutaleet alkavat saada väriä, kaada ne kylmään kuppiin jotta ne eivät pala.
  12. Levitä hieman jähmettynyt valkosuklaakuorrute mutakakun päälle ja tasoita taikinakaapimella. Ripottele kookoshiutaleet pinnalle.
  13. Tarjoile jäähtyneenä tai hieman lämpimänä.

valkosuklaamutakakku_kasvihormoni.fi-1

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com
Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *