Kuusi tuli kotiin

Joulukoristeita_Kasvihormoni.fi-8Meillä alkoi joulun vietto tänä vuonna aiemmin kuin tavallisesti, kuusikin mutti jo sisälle. Hakureissu oli simppeli, kävelin pihavarastoon ja nappasin nätissä nipussa olevan koivunoksakuusen sisälle, huuhtelin pölyt pois ja virittelin siihen valot koristeeksi. Aitoa kuusta meille ei tänä vuonna taidakaan tulla, havuja on riittämiin ulkona.Koivukuusi_Kasvihormoni.fi-1 Koivunoksakuusi on yksinkertainen tehdä ja jos kotoa löytyvät oksasakset, akkukone ja sopivia ruuveja, sen tekee puolessa tunnissa.

Tarvikkeet:

  • 3 nuorta koivun runkoa, pituus noin 1,5 metriä, paksuus noin 4 cm
  • voimasakset
  • ruuvinväännin
  • 11 ruuvia, pituus noin 6 cm

Valmistus:

  1. Katkaise ja karsi koivun rungot voimasaksilla, tuoreet puut katkeavat helpommin kuin varastosta kaivetut kuivat puut. Puhdista rungot roskista ja jäkälästä, mikäli siltä tuntuu.
  2. Valitse yksi koivuista rungoksi, laita se syrjään. Pätki muut kuusen oksiksi: alimmaisen oksan pituus on noin 80 cm, ylin saa olla noin 10 cm. Välille tulevat oksat lyhenevät kukin reilun 5 cm.
  3. Mallaile oksat vuorotellen paksumpi pää oikealle ja vasemmalle. Laita oksat 10-15 cm välein maahan. Pyöritä oksia niin, että saat kauniimman puolen julkisivuksi – käännä se lattiaan päin.
  4. Nosta runko oksien päälle ja aloita ruuvaus. Oksan kiinnittämiseen riittää yksi ruuvi, jolloin oksien asentoa pääsee säätämään valmiina.
  5. Ripusta kuusi ylimmästä oksanhangasta narulla koukkuun. Koristele syntynyt kuusi joulukoristein tai -kortein, kauniilta se näyttää myös ilman koristeita

Koivukuusi_Kasvihormoni.fi-2
Joulukoristeita_Kasvihormoni.fi-7Tuntuu, että tänä vuonna jätän koivurungon pelkille valoille. Aiemmin siinä on ollut runsaammat koristeet, mutta tänä vuonna minua viehättää pelkistetty kauneus.

Koivukuusi_Kasvihormoni.fi-3

Pari vuotta sitten koivunoksakuusessa oli tähtivalot, pikkupalloja ja kulkusia sekä pieniä silkkikukkasia.

Oh tannenbaum, made of birch. 
Joulukoristeita_Kasvihormoni.fi-9

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com
Kommentit

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *