Kevätkukinta huumaa

Ympyräpenkki_kasvihormoni.fi-5Aamulla kiidän pihalle kuuma kuppi kädessä, iltapäivällä riennän katsomaan, joko jotain uutta. Ja kyllä, miltei aina voin todeta, että taas on kevät edennyt, uusia kaunokaisia ilmestynyt, väriloisto ja ilottelu lisääntyy.

Ympyräpenkki_Kasvihormoni.fi

Suosikkokohtani pihalla on trampoliinin ympärystä ja sen istutusalueet. Alun perin meille ei pitänyt tulla trampoliinia, ei sitten millään (ja mitenkäs sitten kävikään), ja tämän alueen piti olla seesteisen oleiluterassin ympäristö, mutta meneehän se näinkin. Tosin kukkapenkkejä ihaillakseen pitää löytää juuri ne oikeat askelpaikat penkin laidalta ja roikkua tukiverkon tolpassa, jotta näkee tämän hullunympyrän parhaat istutuskohdat.

Olen kuitenkin laskenut, että ei tässä mene enää kuin kymmenen vuotta, ja sitten trampoliini vaihtuu kahviympyräksi. Ja sitten ihailen tätä istutusaluetta kuten alun perin suunnittelin.Ympyräpenkki_kasvihormoni.fi-2-2Onneksi penkin pituus näkyy ylärinteestä hyvin. Pikarililjat valloittavat ja takana tuikkivat täpläimiköiden punaiset tähdet. Niiden väleissä ja yläpuolella hohtavat valkoisten ’White lion’ -narsissien nuokkuvat kukinnot. Toiseen kevääseensä on selvinnyt myös muutama ’Apricot beauty’ -tulppaani, joita viime keväänä oli valtava meri. Valloittavan taustan näille kaikille luo vielä tässä vaiheessa hyvin eri sävyissä esiin nousevat lehdet: mitkä ovat punaisia, mitkä heleän kellertäviä, mitkä näkyvät jo nyt tummina vihreinä.

Ympyräpenkki_kasvihormoni.fi-3

Tässä on se, mitä pidän parhaana just nyt, syy sille, että hehkutan puupäätarhurointia ja uppoudun siihen. Taidetta, jonka luonto antaa lahjana, kunhan sitä vähän laittaa alulleen.Ympyräpenkki_kasvihormoni.fi-4South side of the yard hast opened its buds and we, ladies and gentlemen, are astounded. Fritillarias, tulips, daffodils, and other springtime bloomers are the best color palette and green leaved background the most delicate canvas to paint on. The artist is overwhelmingly pleased of what nature has to offer.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com
Kommentit
 1. 1

  mailli sanoo

  Kyllä on Viherpihan laadukkaat bloggaajat muisto vaan. En voisi millään esitellä pihaani tai kutsua itseäni puutarhaharrastajaksi, jos pihalta löytyisi trampoliini-hirvitys! Säälittävää jos joutuu 10 v odottamaan, että pääsee nauttimaan istutuksistaan….

  • 1.1

   sanoo

   Onpa harmi, kun et koe Viherpihan blogeja laadukkaiksi minun lapsiperhepihan kuvien vuoksi. Onneksi blogistaniasta löytyy monta puutarhaharrastajaa, joiden kuvissa ei näy lapsiperheen arki elämänmerkkeineen. Olen onneksi huomannut, että kymmenen vuotta on lyhyt aika ihmisen elämässä ja siinä vaiheessa, kun pääsemme luopumaan trampoliinista, on tuleva kahvittelualue luultavasti parantunut entisestään: puut ovat päässeet kasvamaan kokoa, perennat asettuneet kohdilleen ja sipulikukat löytäneet oikeat värisävynsä (ellei myyrä ole sattunut nauttimaan niistä enemmän kuin puupäätarhuri). Tervetuloa nauttimaan kuvista siinä vaiheessa!

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *