Kesän houkuttelevin kohde: Pionien koti

pionienkoti_kasvihormoni-1

Kuolanpioni

Jotain jäi hampaankoloon.

Kävin pionien kodissa kaksi vuotta sitten ja hankin yhden (1) pionin. Kauniin keltaisen kehrän, jonka kotimaista kukintaa odotan edelleen.

Se on ihana, olen aivan varma, en vain tiedä, milloin näen kukan livenä. Nuppua ei ole vielä tänäkään keväänä havaittavissa.

pionienkoti_kasvihormoni-2

Kuolanpioni

Tyhjensin kuitenkin hampaankoloani torstaina ja sieltä löytyi aika iso pionijuurakko. Yhdistimme nimittäin Teknisen tuen työmatkan ja minun kesälomani (sekä lasten lomat) ja ohjasin auton Pionien kodin pihaan. Takakonttiin oli mitoitettu matkatavaroiden sekaan kolme isoa laatikkoa ja kännykässä oli lista siitä, millä täytän laatikot.

pionienkoti_kasvihormoni-3

’Nova’

pionienkoti_kasvihormoni-5

Kartanopioni

Itse pioninäyttely oli tällä hetkellä pienoinen pettymys, sillä myös pionit ovat jarrutelleet kylmän kelin verran. Niinpä kukassa oli vasta viitisen pionilajiketta ja tässä ne ovat lähes kaikki kukassa. Jonain toisena vuonna kaikki kiinanpionit olisivat jo vähintään pullistelleet nuppujaan, nyt näkyvissä oli vasta lupaavia palleroita varsien päässä.

Aikaisimmat pionit ovat yksinkertaisia, keltakeskustaisia kaunokaisia, joista alla oleva kaunotar sai polveni heikoksi. Katso itse!pionienkoti_kasvihormoni-6Kyseessä on Wittmanniana silkkipioni, jonka yleisin muoto on valkoinen. Pionien kodin nettisivun mukaan ”joukossa [on] kasveja, joiden kukissa hentoja punaisia sävyjä”, ja näyttelypuutarhassa kasvoi juuri tällainen versio. Olen ihan lovena tähän sävyyn!

Paeonia_wittmanniana_silkkipioni

Paeonia wittmanniana silkkipioni

Jos pionin hinta ei olisi ollut 55 euroa, olisi se saanut välittömästi paikan auton takapaksista. Koska en ollut kuitenkaan suunnitellut ottavani mukaan harrastajahintaisia kaunokaisia, tämä jäi seuraavan matkan investointilistan ensimmäiseksi hankinnaksi. Nyt tiedän, miksi seuraava matka Taivassaloon tehdään.

pionienkoti_kasvihormoni-9Nyt sen sijaan täytin laatikot listani mukaisin hankinnoin näistä mahtavista valikoimista. Sinne livahti ’Coral charmia’, ’Jalkavaimoa’, ’Icebergiä’ ja muutamaa muuta nimellistä kaunokaista, jotka on esillä mitä parhaimmassa myyntijärjestyksessä.pionienkoti_kasvihormoni-11

Lisäksi en voinut olla vastustamatta pöytää, joka lupasi äitini etupihalle näin mahtavaa pionipenkkiä:

pionienkoti_kasvihormoni-10Kassalla ostoksistani laskettiin tosi oivallinen kimppahinta, joten jos harkitset joko ison tilauksen tekoa Pionien kodista tai paikan päällä pyörähtämistä, suosittelen ehdottomasti jälkimmäistä. Ja saamallani pyöristyksellä ei ollut mitään tekemistä sen kanssa, että pidän blogia (sillä en kertonut asiasta), uskon, että kuka muu tahansa takakontin täyttäjä saisi saman kohtelun.

Paikka on palvelun puolesta täyttä priimaa.

pionienkoti_kasvihormoni-12Viimeisenä kysymyksenäni esitän,

arvaa, kuinka monta pionia saa mahtumaan matkalaukkujen ohella Volvon takakonttiin?

Ja kerrottakoon vielä, että vain yhden varsi vaurioitui kevyesti asettelun tuoksinnassa. Oikea vastaus ilmestyy viikonlopun jälkeen tämän postauksen loppuun :).

EDIT: Takakonttiin mahtui aika paljon pioneja: kolme muovilaatikollista ja yksi paperikassillinen tarkoitti 28 pionipurkkia!


Yesterday, I visited Pionien koti, Peonies’ home in Taivassalo. It is the place from where bascally all the peonies sold in Filndand are delivered. Because the Spring has been SO incredibly cold here, not many peonies were blooming. But the time is coming, in the meanwhile I filled the back of our car with a few to take home with me.

Katso pioni-ideoita näistä pionipostauksistani:

Näin perustat pionipenkin

Näin tunnistat hyvän pionitaimen

Näin siirrät pionin

Pioniharrastajan mahtitaimisto Pionien koti 


Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com
Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Jos paikka ei olisi niin kaukana, tuonne lähtisin oitis. Pitää kuitenkin joskus käydä, kun sattuu kulkua sinne päin. Pionihulluksi olen kovaa vauhtia ollut tulossa viime aikoina. Aika monta juurakkoa olen tänä keväänä ostanut netistä.
  Ei tuolta voi lähteä ostamatta pionia jokaiselle sormelle, joten vastaukseni takakontin pionimäärästä on kymmenen. 😉

  • 1.1

   sanoo

   Paikka on kyllä ison mutkan takana, onneksi sinne voi tehdä kesäretken. Ja nettitilaukset toimivat aina! Toivottavasti olet saanut sitä, mitä olet tilannut

 2. 2

  Katja/Päivänpesän elämää sanoo

  Paikka on meihin nähden turhan kaukana mutta onneksi Pionien kodin pioneja saa ostaa ainakin yhdestä puutarhamyymälästä Lahdessa. Taimet ovat olleet hyviä.
  Aika määrä on taimia takakontissa, olisikohan 15kpl?

  • 2.1

   sanoo

   Jos löytää pioneja Suomessa myynnistä, ne ovat mitä suurimmalla todennäköisyydellä käyneet Pionien kodissa, sillä he toimivat Suomen pionitukkureina.
   Pioneja on veikkaustasi enemmän!

 3. 3

  vaaleanvihreaa sanoo

  Minusta 10 pionia olisi jo aika paljon. Mutta pitänee tuplata ja veikata 20.

  • 3.1

   sanoo

   Hyvä tuplaus mutta ei ihan riittänyt! Toimin nimittän pionikuriirina muillekin kuin omalle pihalleni (sinne päätyi satsista 3 tainta).

 4. 4

  sanoo

  Ihana shoppailureissu ja hyviä ostoksia 🙂 Olisi hienoa vierailla Pionien Kodissa joskus.
  Pionien määräksi veikkaan 17 kpl.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *