Kanervilla väriä riisuutuvaan syksyyn

tynnyrikukat_kasvihormoni-fi-1Uh, syysloma meni ja nyt on aika ottaa kiinni arjen kyljestä. Meillä syyskuun kirkkaat kelit ovat vaihtuneet tasaiseen harmauteen, jota on parempi piristää kirkkain värein ja hopean heleydellä.

tynnyrikukat_kasvihormoni-fi-6Sain siivottua syyslomallani pihan rytökasat ja ränsistyneet istutukset. Löysin vielä punaisia kellokanerviakin, joiden kaveriksi istutin hopeanharmaita lankaköynnöksiä (meidän kesäistutuksista) ja sinertäväneulaisia kiinankatajia.

Paikka on hyvin aurinkoinen, joten nämä tuskin pysyvät hyvänä talven läpi: pakkanen ja aurinko kuivattavat kanervat niin, että kellokukinnot karisevat ja jäljelle jää pelkät rangat. Luultavasti myös nuo katajat ovat kovempien pakkasten iskiessä vainaita, mutta eipä noissa vesitynnyreissä muutenkaan voisi kasvaa havuja kuin hetken, kesäaikaan ne on varattu kasvimaan kasvien käyttöön.tynnyrikukat_kasvihormoni-fi-5 tynnyrikukat_kasvihormoni-fi-3Istutukset näkyvät kivasti keittiön ikkunasta, joten nämä piristävät mukavasti muutoin kaljuuntuvaa maisemaa! tynnyrikukat_kasvihormoni-fi-2

Fall break is now behind us and we are entering the darkest quarter of the year. To brighten it, I planted the pots as colorful and light as possible.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com
Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Ompas kivan näköisiä nuo saavit ja kasvit niissä<3 Havuista ei tiedä vaikka kestäisivätkin?! Kastelua vaan nyt niin pitkään kun tulee kunnon pakkaset. Vaikka ainakin täällä päin näyttäisi nyt sitä vettä tulevan ihan taivaaltakin, kovin kuivaa oli kyllä tähän asti.

  • 1.1

   sanoo

   Olisi kyllä kiva, jos havut selviäisivät! Niille löytyisi paikka talven jälkeen rinteen reunasta. Pitää siis kastella, jos lumi vielä sulaa.

  • 3.1

   sanoo

   Kanervista on iloa vielä pakkasellakin, kun moni muu syyskasvi on mennyttä kalua. Syystäkin tämä on ikisuosikki!

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *