Ihana anopin piha

anopinpiha_alkukesa2_Kasvihormoni.fi-8

Hehkeää ja uhkeaa alkua A-lehtien uudelle kotiaiheisten blogien saitille! Täällä ollaan, taas postataan ja näytetään hyvältä!

Olin suunnitellut esitteleväni anoppini mahtavaa pihaa jo viime viikolla, mutta kuinka ollakaan, tämä on aivan täydellinen aloitus tänne Meillä kotona -alustalle. Meillä kotona, mutta anopilla!

anopinpiha_alkukesa1_Kasvihormoni.fi-2

Tässä postauksessa pyöritään anopin etuoven tuntumassa, vähän vaan välissä puikataan tuonne meidän junioreiden perään katsomaan kukkapenkin toista laitaa. Anopin piha on siitä mahtava, että se on tiivis mutta mitään ei näe yhdellä vilkaisulla. Pari askelta, ja taas on uudessa maisemassa, uuden yllätyksen luona.

Meillä kaikilla on esikuvia ja oma pihaesikuvani on anoppini. Ei, en tarkoita, että hänen pihansa olisi kuin minun, vaan tarkoitan, että hänen asenteensa ja tapansa visualisoida asioita on esikuvani. Massoja, näyttävyyttä, käytännöllisyyttä ja kauneutta, niitä olen ammentanut anopiltani valtavasti. Kiitos opeistasi!

anopinpiha_alkukesa1_Kasvihormoni.fi-5

Tänne omenapuun juurelle meidän juniorit olivat edellisessä kuvassa matkalla. Siimekseen!

Jos anopilta kysytään, mitään ei saa olla vähän, ja se johtaa siihen, että kaikkea on paljon, runsaasti ja voimallisesti. Nuorempana olisin ostanut pari pussillista tulppaneita, anoppini osti puolestaan kahdeksan. Hämmennyksessäni siis otin pusseja tuplamäärän. (Nykyisin minä ostan kolme – pahvilaatikollista.) Ja runsaus on avain siihen, että anopin pihassa silmä lepää, sitä on helppo katsoa ja siellä on seesteistä olla.

Massojen keskellä.anopinpiha_alkukesa1_Kasvihormoni.fi-4

Suosikkinurkkani on tämä hämyinen nurkkaus kuusten alla, jossa alppiruusu kurkottaa valoon, kielot levittäytyvät matoksi ja sammal tuoksuu puiden juurella. Noiden oksien takana on se omenapuu, jonka luokse pojat reippailivat.

Pienessä ja tiiviissä metsäpuutarhassa ollessa ei osaisi kuvitella, että vieressä on vilkkaasti liikennöity katu ja keskustakin ihan vaan muutaman loikan päässä. Kun ei näe, mieli sulkee ylimääräisen pois ja taas voi vaan olla. Nauttia.

anopinpiha_alkukesa1_Kasvihormoni.fi-1-2

Pari askelta etuovelta ylöspäin ja taas ollaan uudessa maisemassa, suurten, ikiaikaisten mäntyjen juurella, jossa aurinko paistaa oksien läpi ja luo valojen ja varjojen leikin maiseman ylle. Puiden kupeessa on penkki, jonka laajuus hämmästytti minua aikoinaan: iso P-kirjaimen muotoinen penkki jatkuu lähes parikymmentä metriä pitkänä tontin reunuksena ja loistaa läpi kesän. Keväällä se on täynnä tulppaaneja, hetken päästä ukkolaukkoja, pionejaja ruusuja, sitten päivänliljoja, nauhuksia, jaloangervoita ja vielä syksyn korvalla se ehtii esitellä kanadanpiiskujenkin loiston. Runsautta tyynnyttämässä ovat vihreät erilaisissa sävyissä ja muodoissa. Mahtavaa!

anopinpiha_alkukesa1_Kasvihormoni.fi-6Ensi viikolla näytän puolestani tästä pihasta sen, mitä odotan oman tulppaaniaikani lisäksi eniten kesässä. Ja se on jälleen massiivista, uhkeaa ja runsasta.anopinpiha_alkukesa1_Kasvihormoni.fi-1This beauty belongs to my Mom-in-law, an awesome garden keeper to my taste.

 

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com
Kommentit
  • 3.1

   sanoo

   Kevättä odotellessa… Kevätkuvia katsellessa talvi tuntuu aina liian pitkältä mutta kyllä se kevät sieltä taas tulee.

 1. 4

  sanoo

  Upean näköinen puutarha. Tuo massaistuttaminen on kyllä kieltämättä hyvä tapa saada näyttävän ja seesteisen näköisiä puutarhansa näkymistä. Tuo massaistuttaminen on aivan järkeenkäypää ja itsestään selvän tuntuista, mutta en ole sitä ennen tätä kirjoitusta vaan kuitenkaan ymmärtänyt ajatella. Pitääkin soveltaa tuota periaatetta omaankin puutarhaani, runsaus kunniaan.

  • 4.1

   sanoo

   Näin on Puutarhamyyrä, massa ja toisto ovat tosi hyviä keinoja rauhallisuuden ja seesteisyyden luomiseen. Sen kun aina muistaisi, kun näkee mielenkintoisia uusia kasveja. Onneksi niitäkin voi lisätä ja laajentaa ajan kanssa, jolloin massaa saa aikaiseksi myös omilla pienillä hankinnoilla.

 2. 5

  Annukka sanoo

  Onpa vain kaunis pihamaa. Olen juuri viimesyksynä oppinut, että määrää pitää olla. Ja keltään muulta kuin omalta anopiltani.

  • 5.1

   sanoo

   Anopit (tai muuten vaan itseään vanhempi sukupolvi) on kyllä mahtava opettaja puutarha-asioissa! Anopin lisäksi mummoni on minun puutarha-apuja, tosin mummo tahtoo olla nykyisin enemmän pedin puolella kuin jakamassa viisautta puutarhassa.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *