Vips ja vaihtoon

Sisääntulo_Kasvihormoni.fi-4Joskus joku kohta on sellainen, josta ei pidä, mutta säälistä tai pitämisen pakosta sitä ei vaan muuta muuksi. Meillä sisääntulossa olleet kesäkasvit ovat olleet sellaisia: Töröttäviä verenpisaroita (jotka kukkivat kivasti, antaa siis kukkia), härmän vaivaamia orvokkeja (joiden kukinta on ollut mahtava pitkään vallinneen viileyden vuoksi) ja kevään ravintolapäivään ostettuja begonioita, jotka ovat näyttäneet kivoilta mutta jotka eivät nyt suoraan sanoen ole sopineet verenpisaroiden ja orvokkien kaveriksi.

Jostain syystä (säälistä) olen pitänyt puskat pöhöllään ja antanut kaikkien kukkien kukkia.

Kunnes kaksi päivää sitten sain tarpeekseni. Kesä meni jo ja minun syksyäni ette pilaa!

Sisääntulo_Kasvihormoni.fi-6

Säälipisteet oli jaettu ja pussi aivan tyhjä, joten kiskaisin kaikki härmän vaivaamat orvokit ja erikoiset verenpisarat pois ovensuusta. Millainen puutarhaidiootti pitää jokaisen menemisensä ja tulemisensa vaivana jotain, joka hiertää silmäkulmaa aina kulkiessa? Olen mennyt ulos niin, että olen kaivellut taskujani intensiivisesti tai katsellut avautuvaa maisemaa ja välttänyt katsomasta sitä, minkä pitäisi olla somistus mutta joka on aiheuttanut henkilökohtaisen kolmannen maailman katastrofin mieleni perällä.

Vips vaan töröttäville hujopeille, niks naks pois ne varret, jotka eivät irronneet juurineen.Sisääntulo_Kasvihormoni.fi-5Pelkkä rumien raivaus helpotti jo ahdistuneen mieltä mutta kun laitoin syntyneisiin aukkoihin kaikkea kotoa löytyvää harmonista, elämä alkoi näyttää jälleen oikealta. Aaah, tämä muutos tuli niin tarpeen ja niin edulliseksi, että kodin stailaajat saisivat tulla ottamaan mallia siitä, mitä järjestys ja oikeat paikat saavat aikaiseksi. Parvekkeelle oli nimittäin kasattuna kasvikippoa jos jonkinlaista ja ainoa hetki, jolloin niitä tuli katseltua oli silloin, kun kävin kastelemassa niitä – kesä ei ole varsinaisesti kutsunut makoilemaan parvekkeelle.Sisääntulo_Kasvihormoni.fi-1 Sisääntulo_Kasvihormoni.fi-3Nyt on kärpäsiä lätkitty yhdellä lätkällä riittämiin ja olen kovin tyytyväinen siihen, miten hääjuhlasta ylijääneet tulilatvat, valkoinen hortensia, keväiset begoniat ja hetki sitten röyhynsä avannut koristeheinä ’Pony tail’ sopivat yhteen. Ulos mennessä voi taas katsella muutakin kuin kädessä killuvaa avainnippua.

Tästä voidaan tietysti päätyä siihen seuraavaan kolmannen maailman ongelmaan, eli muistaako sitä nyt rutiinien muuttuessa enää ottaa mukaansa avaimia tai puhelinta.
Sisääntulo_Kasvihormoni.fi-2

Cleaning up is a good thing for a lady’s inner harmony. 

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com
Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *