Glögikauden avajaiset ja kinokset samana päivänä

Glögi_Kasvihormoni.fi-1Muutama viikko sitten mietin, että marraskuussa meillä sytytetään pihavalot, metsäretkeillään, koetaan useimmiten ensilumi ja avataan vielä glögikausikin. Ja jipii, näin kävi taas tänäkin vuonna!

Keitin glögiä varten minttumaustesiirappia, josta tuli mitä mainioin makuelämys. Kokeilin muutamaa yhdistelmää siirapin kylkeen ja omaksi suosikikseni valikoitui Earl Grey teen ja omppumehun yhdistelmä, jota maustamaan lorautin tilkan konjakkia. Glökikautta avattiin kaveriperheen kanssa lumituiskun tupruttaessa taivaalta ja jatkettiin vielä seuraavana päivänä pihalla, kun lapset touhusivat ympärille muodostuneessa lumen ihmemaassa.glogi_Kasvihormoni.fi-2

Minttuinen omenaglögi (1 annos)

  • 1 dl omenamehua
  • 1 dl Earl Grey -teetä
  • 1 rkl minttumaustesiirappia (ohje alla)
  • 4 cl konjakkia

Valmistus

  1. Kuumenna omenamehu ja mittaa se teen kanssa glögikuppiin. Sekoita joukkoon siirappi ja konjakki. Koristele halutessasi mintun oksilla.

Minttumaustesiirappi

  • 1 1/2 dl vettä tai omenamehua
  • 2 dl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • noin 1 dl tiiviisti pakattuja mintunlehtiä
  • 1 tl anista
  • 2 tl inkiväärijauhetta
  • 1 tl kardemumman rouhittuja tai kokonaisia siemeniä

Valmistus

  1. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri, kuumenna seosta.
  2. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siitä siemenet erilleen. Laita siemenet siirapin tulevaan säilytysastiaan ja nakkaa tangonpuolikkaat kattilaan yhdessä mintunlehtien kanssa.
  3. Mittaa mausteet suodatinpussiin (esim. teen haudutuspussi) ja laita pussi kattilaan. Mikäli käytät kokonaisia kardemumman siemeniä, niitä ei tarvitse laittaa pussiin.
  4. Kun siirappivesi kiehuu, sekoita tasaiseksi ja katkaise lämpö. Anna hautua puolisen tuntia kattilassa.
  5. Kaada siirappi ilman mausteita säilytysastiaan, johon olet laittanut vaniljan siemenet (kokonaiset kardemumman siemenet saavat mennä säilytysastiaan mukaan). Anna maustua vähintään pari tuntia, mieluiten muutaman päivän ajan.
  6. Mausta siirapilla glögejä tai käytä sitä joulunalun maustekastikkeiden lisänä.

glogi_Kasvihormoni.fi-1November brings snow, outdoor activities, and mulled wine to us. This time, I made the mulled wine without wine, the base is made of apple juice and the seasoning comes with a hint of mint and some cognac. I’m loving it!

glogi_kasvihormoni.fi_3

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com
Ei kommentteja.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *