Etelässä lämmintä?

Etelärinne_Kasvihormoni.fi-1 Etelään, sinne nuo verikurjenpolvet kurkottavat. Siellä paistaa aurinko (ainakin viime viikonloppuna) ja siellä on lämmin, kunhan ei mene navalle saakka. Olenkin harkinnut talomme myyntiä ja lentolippujen ostoa, jotta pääsisin nauttimaan luita lämmittävämmästä kelistä.Etelärinne_Kasvihormoni.fi-4Talon etelärinne ei ole pistänyt pahakseen sateisesta ja viileästä kelistä. Toisin kuin viime kesänä, saniaiset eivät ole nyt heinäkuun alkupuolella ruskeita töröttäjiä vaan huojuvat kauniisti tuulessa (jota on taajaan). Aiemmin pohtimani luumujen harvennuskin on tapahtunut itsekseen: jäljellä on juuri sopiva määrä raakileita kun puut ovat kuivattaneet ylimääräiset itsekseen. Nyt lomalaista hellitään! (Mutta ei, en ole tämän sään suosija, joten en luovu lentolippujen vilkuilusta, sillä haluaisin luopua jo suosiolla pitkähihaisista neulepaidoista. Mutta hei, silti – loma!)Etelärinne_Kasvihormoni.fi-5

Etelärinne_Kasvihormoni.fi-6

Mutta tämä kasvi – mikä sen nimi nyt onkaan? Kohta se kukkiin pienin valkoisn mykerökukin. Nimimuisti on niin heikko, että en pysty palauttamaan sitä mieleen. APUA! (edit: kiitos avusta, kasvi on helminukkajäkkärä)

Koko rinne on täynnä voimakkaasti leviäviä kasveja, joten varsinkin nyt kostean kesän myötä kasvua on paljon. Toisaalta reunuksena kasvava verikurjenpolvi (kuva alla) ei kaipaa välttämättä kosteutta sen paremmin kuin ravinteitakaan, mutta sekään ei ole pistänyt sateita pahakseen. Ravinteita en ole kuitenkaan tuhlannut sen herkutteluksi, jäisi vaan kukat tulematta. Ja se olisi suurempi sääli kuin tämä ilmassa oleva sade.

Rinne on juuri mieleeni!

Etelärinne_Kasvihormoni.fi-3Have you seen the Sun? Do you have a need for some clouds? Can we swipe? Although I prefer this border stunning like this, I think I will take it with me. Not everyone and all (I’m referring to the plants like these) need the heat and Sun like I do. Etelärinne_Kasvihormoni.fi-2

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com
Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Mä en halua keskikesällä etelään, oli keli mikä hyvänsä 🙂 Kesäkuun alussa tai syyslomalla on hyvä ajankohta mut Suomen kesä on silti parasta, vaikka vähän huonommassakin ilmassa. Toivottavasti silti vähän nousis lämpötila 🙂

  • 1.1

   sanoo

   Mulla on vähän sama fiilis kuin sinulla, keskikesä pitää olla (puutarhan vuoksi) kotona. Jos saisin valita, olisin maalis-huhtikuun vaihteen muualla, mutta se ei liene realistinen haave ennen eläkeikää. Mutta toisaalta, on sitä tullut oltua poissa täältä Suomesta parhaimpaan puutarhurointiaikaankin ja silti on mennyt hyvin 🙂 Ehkä kotimaan ja ulkomaan välistä aikaa määrittelee kuitenkin eniten loma-ajat: jos ei ole mahdollista olla poissa syksyllä tai keväällä ja mieli halajaa ulkomaille, on sitä pakko kurkkia maailmaa siihen aikaan kun olisi mielellään myös Suomessa. Ellei sitten pysy täällä.

 2. 2

  sanoo

  Minulla taas verikurjenpolvet ovat reuhahtaneet mahtikokoisiksi mättäiksi kaikkien näiden sateiden vuoksi. Aurinkoa ovat saaneet paljon vähemmän kuin kosteutta, joten kukista ei ole runsauden pulaa :). Olisiko se pian kukkiva kasvi muuten villanukkajäkkärä?

  • 2.1

   sanoo

   Kiitos, villanukkajäkkärähän se on! Ekat nuput ovat auenneet tänään, kun aurinko on näyttäytynyt.
   Olen yrittänyt päästä noiden verikurjenpolvien sielunelämään mukaan, jotta ymmärtäisin, milloin ne haluavat tehdä vartta ja lehteä, milloin kukkia. Nyt, kun ovat laihassa maassa, kukkien määrä on huikea – rehevässä maassa jäi tosi vähäiseksi. Ovat mahtavia!

  • 3.1

   sanoo

   Ai, sinustako se onkin ollut kiinni? Mutta hyvä tietää, että lämpöön on enää pari viikkoa matkaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *