Elokuu kukkakimpussa

Elokuunkimppu_Kasvihormoni.fi-12

Tänä kesänä meillä on ollut harvinaisen vähän kukkakimppuja. Tavallisesti olen poiminut niitä tuon tuostakin sisälle ja ilahduttanut milloin aamiaishetkeä, milloin olohuoneen siivouksen jälkeistä kotia. Jäin pohtimaan, mistä mahtaa olla kyse: lieneekö ollut liian viileää vai sadeko on laannuttanut intoni? Veikaan tuota lämpötilaa, sillä nyt, kun kesälämmöt pölähtivät maahamme, pinkaisin saman tien pihalle poimimaan kukkia.

Elokuunkimppu_Kasvihormoni.fi-2Elokuunkimppu_Kasvihormoni.fi-10

Elokuun alussa kukkakimpussa pitää olla maitohorsmia. Ne eivät sinällään ole pitkä ilo poimijalleen, kestävät vain muutaman päivän, mutta ne ovat koulunaloituksen adventtikalenteri: kun horsma on tapissaan, alkavat koulut. Tänä vuonna oli koulujen alkaessa vielä harvinaisen paljon kauniin kartion muotoisia kukkia ja etenkin varjossa kukat olivat selvästi päättäneet, että koulukkaat saavat vielä pari viikkoa lomaa ennen rutiinien aloitusta. Onneksi ainakin meidän juniorit säntäsivät aamusta ihan innoissaan koululle eivätkä vedonneet kukkakalenterin aikatauluihin.Elokuunkimppu_Kasvihormoni.fi-7Myös malvat kuuluvat kimpun nopeisiin kuihtujiin mutta onneksi niiden nuput aukeavat sitä mukaa kun vanhat kukat kuihtuvat pois. Pitkäkestoisia kukkijoita ovat puolestaan viimeiset pihalta löytyneet jättipoimulehdet sekä jo toukukuussa kukintansa aloittaneet daaliat sekä jaloangervot, jotka kukkivat mielestäni yhtä hyvin niin maljakossa kuin pihallakin.Elokuunkimppu_Kasvihormoni.fi-8Minun piti viedä tämä kimppu töihin ilahduttamaan kahvihuoneen (”henkilökunnan sosiaalitila”) pöytää. Helteiset kelit tekivät kuitenkin sen, että en ole malttanut käyttää sellaista kulkuvälinettä, jossa kimppua viitsisi kuljettaa. Katsotaan uudemman kerran sitten, kun tässä taas viileys saapuu ja sade rummuttaa ikkunaa.

Elokuunkimppu_Kasvihormoni.fi-1

August is a great time to make bouquets inside. The colors are lush and there is so much to pick outside. 
Elokuunkimppu_Kasvihormoni.fi-6

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com
Kommentit
    • 1.1

      sanoo

      Daaliat ovat kyllä huippuja kukkakimppuja ajatellen. Ja silloin minun mielestäni toimivat parhaiten nämä pienet pompom-daaliat. Laita ihmeessä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *