Anilliininpuna jaloangervoissa hehkuu (sateesta huolimatta)

jaloangervo_anilliini_kasvihormoni-8Elokuu on värien juhlaa. Tänä vuonna tuntuu, että ainakin jaloangervot juhlivat sen edestä, mitä tavallisen kansalaisen mieltä on harmittanut viileys.

jaloangervo_anilliini_kasvihormoni-2Näiden kuvien jaloangervot ovat yksiä ensimämisistä kasveista, joita istutin meidän pihaan. Sain juurakot kaveriltani hänen raivatessaan pihaan tilaa lasten leikeille, ja ne lähtivät ravinteikkaassa maassa mahtavaan kasvuun.

Nyt kukintoja on koko naapurin tontin rajaava perennapenkki täynnä ja hehku on mahtava!

jaloangervo_leikattu_kasvihormoni-4Olen koettanut mätsätä voimakkaaseen väriin muitakin kasveja, jotta toisiinsa sointuvan värin ohella olisi erilaisia muotoja täydentämässä toisiaan. En ole onnistunut kovin hyvin, sillä yllä olevassa kuvassa on kaikkiaan neljä erilaista saman värimaailman kasvia. Bongaapa sieltä ne kaikki!

Tupsupäisten jaloangervojen kaverina on selkeästi pyoreäterälehtisiä kukkia tertuissaan kasvattava syysleimu (joka vasta aukoo kukkiaan), sen varmasti erottaa jokainen. Mutta ilman, että kumartuu kasvien joukkoon ei tahdo erottaa ’Giselle’-kärhöä (Clematis) tai ’Key west’-liljoja (Lilium orinetal). On ne siellä, kunhan vielä kasvaisivat riittävän korkeiksi!

jaloangervo_leikattu_kasvihormoni-2Se, mistä pidän näissä jaloangervoissa, on lehdistö, joka on sinisensävyinen vihreä. Itse asiassa keväällä nousevat lehdet ovat hurmaavan punaisia, niitä näkyy muun muassa tässä postauksessa. Keväällä ne sopivat hyvin vaaleanpunavalkoisen tulppaanikimpun kaveriksi, näin loppukesästä minkä tahansa kukka-asetelman luottovihreäksi.

jaloangervo_anilliini_kasvihormoni-9Jaloangervoja katsellessani tutkailin samalla tämän vuoden pallopäätuijien kasvua ja rohkaistuin kokeilemaan niiden kesätrimmausta. Siitä lisää seuraavassa postauksessa!

jaloangervo_anilliini_kasvihormoni-6

The pinkish fuchsia Astillbes that I got from my friend five years ago are bright and stunning again. I’ve planted some other matching flowers in this border but unfortunately – only phloxes are visible and even they are just starting to open their buds.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com
Kommentit
  1. 1

    sanoo

    Kyllä on kauniita nuo jaloangervot! Pitääkin laittaa hankintalistalle, minulta niitä ei vielä löydy. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *