Yrttikatsaus

Alkaa yrttilaatikko näyttää jo vähän täydemmältä. Nyt täällä kasvaa monivuotiset oregano, rucola ja sitruunatimjami ja tänä vuonna istuttamani timjami, ruohosipuli, salaatti, basilika, persilja ja stevia. Kylvin vielä paria salaattia, herneitä ja lisää ruohosipulia ja persijaa.

Suurin osa on jo niin hyvin kasvaneita, että niistä riittää syötäväksi asti, ihanaa kun saa napsia tuoreita yrttejä ruokiin!! Rucola meinaa lähteä lapasesta heti alkuunsa. Stevia on ihan uusi kokeilu. Aiemmin olen kyllä siitä tehtyä makeuttajaa käyttänyt, mutta nyt maistellaan ihan yrittinä. On kyllä tosi makea! Olisi aika kiva lisä joihinkin kesäjälkkäreihin. Oletko kokeillut steviaa!? Tietäisikö joku tuon hiukan punertavan basilikan nimeä, joka köynnöstää kivasti? Paljon perinteistä basilikaa kivempi, kun ei venähdä niin korkeaksi.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Uuh, ihana penkki. Täällä on merkkaustikut jo ojossa odottamassa yrttien istutusta. Äiteliini lupasi tuoda mm. ruohosipulia, sitruunamelissaa ja lipstikkaa omalta pihamaaltaan. Rukola on lisäksi ihan ehdoton herkku. Tuosta lipstikasta on Wikipedian mukaan moneksi: ”Kreikkalaiset ja roomalaiset käyttivät liperiä lääkinnällisiin tarkoituksiin ja tiettävästi myös deodoranttina. ” 😀

  • 1.1

   sanoo

   Rucola on kyllä tosi hyvää! 🙂 Tykkään kovasti siitä salaateissa. Lipstikkaa en ole koskaan edes maistanut, ois kyllä kiva kokeilla!

 2. 2

  sanoo

  Wow sulla on jo hyvällä mallilla. Juuri omani suuntaan vilkaisin ja taisi olla vain ruohosipulissa jonkinlaista toiveikkuutta. Pitää ehkä mennä lähemmäs tihrustamaan

  Tuo stevia kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta. Ainakaan niissä juomissa, joita olen kokeillut, se ei ole vakuuttanut.

  • 2.1

   sanoo

   On nämä kyllä jo ihan hyvässä kasvussa! 🙂 Ostin vasta stevialla makeutettua mehua ja ei todellakaan vakuuttanut. Makeutusaineena esim leivonnaisissa sen sijaan olen ihan tykännyt.

 3. 3

  sanoo

  Pidemmällä kuin minulla… yrttejä ei ole vielä lainkaan. Viikonloppuna ajattelin hakea torilta ja osan ihan kaupan yrttihyllystä. Kestävät varmaan jo paleltumatta.

 4. 4

  Ulrikah sanoo

  Kauniita ja hyödyllisiä – mihin olet käyttänyt steviaa? Houkuttelisi kokeilla sen kasvattamista ja käyttöä.

  • 4.1

   sanoo

   En ole käyttänyt steviaa vielä mihinkään, maisteltu ollaan vaan! Ois kiva varmasti vaikka raparperipiirakassa ja jälkiruokien koristeena. Tomaattikastikkeen makeutuksenakin ajattelin kokeilla. 🙂

 5. 5

  sanoo

  Kivalta näyttää! Minullakin on steviaa (sain lahjaksi), mutta olen vielä ihan tietämätön, mihin sitä käyttäisin. Vinkkejä otetaan täälläkin vastaan.

  • 5.1

   sanoo

   Minäkin mielelläni kuulisin vinkkejä, jos joku kokeneempi on sitä jo käyttänyt. Ylle kirjoittelinkin jotain, mihin ajattelin kokeilla!

 6. 7

  sanoo

  Kivan näköistä. Minä kaipaisin merkkaustikkuja tai hyvää DYI ideaa tehdä merkkaustikkuja. Mistäs noin hienot merkkaustikut olet löytänyt? Ja oikein steviakin löytynyt!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *