Vinkkejä blenderin hankintaan

Vaikka ahdistun välillä keittiössä kodinkoneiden määrästä ja siitä, kuinka ne vievät paljon tilaa muutenkin pienessä köökissä, harkitsen uuden kodinkoneen hankintaa. Suosikkiaamupalani on nykyään erilaiset smoothiet ja niiden valmistamiseen meillä on toistaiseksi käytetty sauvasekoitinta. Nyt meillä on kuitenkin pohdittu, olisiko niiden valmistamisessa blenderi kätevämpi, kuin vanhan ajan sauvasekoitin.

Vinkkejä Blenderin Hankintaan

No, mitähän blenderin hankinnassa tulisi ottaa huomioon. Poimin satunnaiset neljä erimerkkistä, eri hintaluokkien blenderiä vertailuun.
Ensimmäisenä mieleen tulee tehokkuus. Pikaisella selailulla tehot blendereissä ovat kaikkea 250W ja jopa yli 1000 vatin väliltä. Meidän sauvasekoitin on urhoollisesti murskannut jäisetkin marjat, vaikka tehoa on vain 250W. Mutta koska tuo määrä on blendereissä laiskimmasta päästä, siihen ei ehkä kannata tyytyä. Olisiko keskitie tässäkin paras?

Laitteen koko sekä kannun tilavuus merkitsevät myös. Blenderi ei saa olla liian suuri, sillä se täytyy mahtua olemaan esillä työtasolla, jotta sitä tulee käytettyä. Kitchenaidissa itse laitteen koko näyttää kannun kokoon verrattuna aika suurelta. Kannun kokovaatimus on vähintään yhden litran luokkaa, jotta smoothieta tulee ainakin kaksi isoa lasillista. Toisinaan laitteella olisi kiva tehdä juomat koko perheellekin ja 1,5l kannuun tavaraa saisi siis kolmen desin verran jokaiselle!

Esteetikolle laitteen ulkonäöllä on väliä. Muut esillä olevat keittiön laitteet ovat mustaa ja terästä, joten viisainta olisi valita blenderikin sen mukaan. Kollaasin blendereistä minua miellyttää ulkonäöllisesti eniten Wilfa ja Electrolux. Toistaiseksi meillä on ollut työtasolla jatkuvasti ainoastaan kahvinkeitin ja vedenkeitin, mutta blenderi saisi paikan näiden vierestä. Tai ehkä vedenkeittimen voisi nostaa kaappiin, sitä kun ei ihan joka päivä käytetä!?

Luulenpa, että hinta tulisi hankinnassani olemaan myös sieltä keskivaiheilta, muutamista kympeistä sataseen. Halvimpaan ei kannata tyytyä, mutta satasiakaan en halua sijoittaa. Merkillä ei sinänsä minulle ole väliä, mutta aiemman kokemuksen perusteella luotan sellaisiin perusmerkkeihin, kuten Braun, Electorlux, Philips… Aikoinaan häälahjaksi saadut peruslaitteet näiltä merkeiltä nimittäin porskuttavat yhä vaan. Ainoastaan Kenwoodin yleiskone ryhtyi temppuilemaan kymmenen vuoden käytön jälkeen.

Onko siellä ruudun toisella puolella aktiivisia blenderin käyttäjiä? Mitä asioita ostoksille suunnatessa kannattaa ottaa huomioon? Osaisitko suositella jotain laitetta? Millaisia vinkkejä teiltä löytyy?

Kuvat valmistajilta.

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 1

  Mape sanoo

  Mulla on ollut tuo ensimmäinen (OBH Nordica) käytössä vuoden alusta saakka ja hyvin on toiminut =)

  • 1.1

   Nimetön sanoo

   Mulla kans sama,mutta minusta se on vähän tehoton.marjat/pähkinät jää yhteen kasaan sinne alaosaan.
   Joutuu lusikalla kaivamaan.
   Ite meinaan hankkia seuraavaksi Kenwoodin,hinta oli n.70€

 2. 2

  Liisa sanoo

  Uusimmassa Kuluttaja -lehdessä oli testattu mielestäni hyvin kattavasti markkinoilla olevia blendereitä. Kannattaa kurkata sieltäkin vinkkiä (muutenkin Kuluttaja -lehti on tosi asiallinen ja meidän taloudessa kaikista luetuin lehti!). http://www.kuluttaja.fi/tuote/valinta.aspx?ID=d47ee328-4da2-43fc-be34-05a9a318e7a6&referer=%2f

  Itselläni käytössä on tuo Wilfa, ja olen ollut erittäin tyytyväinen siihen. Pidän erityisesti siitä, että sen kaikki osat kestävät pesun astianpesukoneessa, ja että kannu on lasinen. Ja että se on tosi tehokas! Vanhassa blenderissä minua ärsytti suunnattomasti se, että mm. jäiset mustikat jumiutuivat pohjaan kiinni ja terät sutivat tyhjää.. Kannun iso koko ei haittaa minua, sillä saatan tehdä 2-3 smoothieannosta kerralla jääkaappiin esim. aamupalaa varten. Wilfassa on myös automaattipuhdistus ja muutama valmisohjelma. Miinusta Wilfa saa äänekkyydestään ja siitä, että se on aika painava siirellä.

 3. 3

  sanoo

  Oooo, onpas tyylikkäitä! Wifa ja Electrolux hivelee munkin silmää eniten.
  Itselläni on ollut jo monen monta vuotta käytössä varmaan näistä tuo edullisin, OBH Nordica. Hyvin toimii, mutta käyttäessä olen huomannut, että esimerkiksi jäisiä marjoja mössätessä tulee lisätä ensin osa, mössätä se ja sitten loput, muuten laite ei jaksa pyörittää koko massaa kerralla tai joutuu jatkuvasti avaamaan kantta ja sekoittamaan vähän lusikalla. Käyttökokemusta ei ole kuin tästä yhdestä, mutta laitteen plussaksi voin lukea ainakin kestävyyden, edullisuudesta huolimatta toimiva peli. Siro koko on meillä ehdoton plussa myös, meillä on tasoilla tilaa niin vähän, että nostan laitteen kaappiin vaikka melko aktiivisessa käytössä laite onkin. Mutta jos nyt ostaisin blenderin ja mikäli näiden laitteiden tehoissa on eroja, niin itse valitsisin tätä OBH Nordicaa tehokkamman laitteen.

 4. 4

  Nina sanoo

  Meidän perheeseen kotiutui viime viikonlopuksi Kitchen Aidin blender. Onhan se isohko ja raskas, mutta jaksaa kyllä vaivatta sekoittaa hetkessä jäisistä marjoista tasaisen smoothien. Niitä meillä on nyt nautittu joka päivä aamu- ja iltapalaksi. Isoon kannuun mahtuu nestettä 1,5 litraa ja vaivatta meidän perheelle siinä tekee kolme isoa Ikean Pokal lasillista kerralla (3,5 dl/kpl). Mukana tulee myös pienempi kannu, jota emme ole vielä käyttäneet. Lasikannu on kätevä irroittaa sekoitinosasta. Lisäksi tällä murskaa jääpalatkin mojitoja varten näppärästi.
  Meille tämä valikoitui jo olemassa olevan samanmerkkisen yleiskoneen kaveriksi. Suosittelen.

 5. 6

  Veera sanoo

  Liputan Wilfan puolesta! Itsellä ollut se käytössä nyt varmaankin n. 1,5v ja toimii! Entinen oli tuo Obh Nordican ja ero on valtava siihen. Wilfalla menee kyllä kaikki sileeks. Kannu on toki iso ja aika painava ja ääntä vehkeestä lähtee mutta itse en enää kyllä mihinkään rimpuloihin kajois. Tuossa on minusta hinta-laatusuhde hyvin kohdillaan. Ja on vielä kivannäköinenkin ja laitteen omat valmisohjelmatkin on oikeesti käypiä 🙂

 6. 7

  sanoo

  Meillä on ollut kymmenisen vuotta Delonghin blenderi, sain sen synttärilahjaksi (tosin jo päivää aiemmin, kun Siippa paloi halusta päästä tekemään frozen margaritoja…). Toimii hyvin ja poweria riittää. Ääni on tosin aika kova. Smoothiet tehdään joka viikonloppu ja välillä arkisinkin.

  Lasikannu on hyvä olla, muovikannu ei välttämättä kestä esim. jäitä.

 7. 8

  sanoo

  Minäkin teen smoothiet vielä sauvasekoittimella ja tunnustaudun ikuisuusjahkailijaksi tämänkin suhteen.. Jo vuosi sitten selvittelin eri vaihtoehtoja, mutta kun en raaskinut ostaa ”parasta”, niin asia jäi sikseen. Haluaisin, että blenderi survoisi myös parsakaalit ym., mutta en tiedä, onko näistä laitteista siihen.. Sauvasekoittimen kanssa ärsyttää, että erityisesti salaatti jää pieniksi paloiksi, eli ei mene ihan ”smoothiksi”. 🙂 Käyn kurkkimassa, mitä kokemuksia ihmisillä on, josko minäkin sitten ostaisin jonkun keskitien mallin. 🙂

 8. 9

  sanoo

  Meillä on ollut yli vuoden päivät tuo OBH:n kuvassa ekana näkyvä masiina. Hyvin on toiminut! Sillä olen päivittäin surauttanut smoothiet menemään. Marjojen ja pähkinöiden kanssa en ole kokenut ongelmaa – heiluttelen aina blenderiä sen ollessa päällä ja surauttelen sitä aluksi pois ja päälle.. ehkäpä sillä tavalla olen saanut mössöt aina tasaiseksi.

  Valitsin tuon aikoinani kun piti joku saada äkkiä ja se oli ilmeeltään paras meidän keittiöön! 🙂

 9. 10

  sanoo

  Meillä on WIFA ja on tähän mennessä muussannut kaiken tasaiseksi riippumatta siitä miten kylmää tai kuumaa tavaraa sinne laittaa. Ja ilman mitään heiluttelua ja lisäsörkkimistä. Teen sillä pääosin smoothieita ja vauvan soseruokia.

  Smoothien teko on näppärää: kaikki aineet kerralla kyytiin ja yhdestä nappulasta päälle. Lopettaa minuutin kuluttua toiminnon itsekseen, eli voit lähteä käymään vaikka vessassa 😉

  Ainoa vika on ihan järjetön meteli (tai siis mikä nyt on järjetön meteli, mutta omasta mielestäni ihan tosi kova ääni), mutta kuulemma se lähtee ihan kaikista blendereistä merkistä riippumatta.

 10. 11

  sanoo

  Itselläni on ollut jo useamman vuoden käytössä tuo Kitchen Aid. Toimii. Hankin tämän aikoinaan siksi, että ulkonäkö ja jykevyys vakuutti minut. Lisäksi monet baarit käyttävät konetta, joten ajattelin sen kestävän myös minun keittiössä. Ainut hankaluus on teräosion puhtaanapito, homma helpottui kun tajusin huuhdella ja jättää vedet kannuun ellei heti ehdi/viitsi tiskata sitä.

  • 11.1

   Anu sanoo

   Meillä kanssa ollut Kitchen Aid jo vuosia. Muuten hyvä ja tukeva, mutta tosiaan tuo kannun terän puhdistus kökköä hommaa. Se kun ei irtoa lasisesta kannuosasta. Tosiaan tuo puohdistus siten, että laitta hieman vettä ja astianpesuainetta astiaan ja antaa pyöriä hetken, on ihan hyvä konsti. Koneessa pesen surutta koko kulhohässäkän aika ajoin. Se muovinen alaosa siis kyllä irtoaa mutta lasikannuun jää terä ja kumitiiviste kiinni.
   Kuvassasi näyttäisi olevan pieni kannu, minullakin isompi itsellä. Hyvin tulee 2-3 isoa pirtelömukia kerralla.

   • 11.1.1

    Anu sanoo

    Kyllä terä irtoaa kannusta. Terä siis kiinni tuossa muovisessa alaosassa. Meillä siis myös KA:n blenderi, mutta ihan tyytyväisiä emme ole. Muoviosa meinannut mennä rikki, jos kiire ja vähän huolimaton.. Jos nyt ostaisin uuden koneen, valitsisin Vitamixin.

    • 11.1.1.1

     Anu sanoo

     Ok, meillä varmaan vanhempi malli tai jotain, koska teräosa on niin leveä, ettei tule läpi lasikannun pohjareiästä. Jää siihen killumaan kumitiivisteen ja pienen laipan kanssa. Muovinen alaosa, noin 10 cm korkea ja kierteellinen, irtoaa sitten lasikannusta kierteillään. Erikseen sitten vielä tuo alimpana oleva koneosa. Siitä olen osnnistunut kertaalleen rikkomaan sen pienen 3cm halkaisijaltaan olevan keskihyrrän. Sähköjohto jäi tuon koneosan ja kannuosa väliin ja löin koneen käyntiin. Tuloksena oli kasa kumimurskaa kun hyrrä jauhautui muussiksi 🙂 Uusi osa tosin maksoi muistaakseni 10.15 eur ja itse sen vaihdoin.
     Meidän kone on varmaan 5-8 vuotta vanha.
     Jos tuollaisen muutoksen ovat tehneet knstruktioon, on se ehdottoman hyvä asia. Mielestäni tosiaan ainoa huono puoli on tuo teräasia meillä…

 11. 12

  sanoo

  Mulla on tuo OBH Nordica ja hyvin on toiminut smoothien teossa. Muihin tarkoituksiin en ole sitä vielä käyttänyt. Kovin tehokkaalta se ei kyllä vaikuta, mietinkin miten mahtaa murskata jäätä mun kesädrinksuihin…

 12. 13

  Sanne sanoo

  heti toisena ulkonäön jälkeen mulla tulee kyllä ääni! on puppua että kaikki pitäisivät yhtä kovaa ääntä, toki jäiden murskauksesta kuuluu oma äänensä, mutta jokaisessa koneessa on silti omansa. meidän vekotin pitää aivan tajutonta meteliä – siispä hyvästit jo ajatukselle aamupalasmoothiesta jos muut vielä tahtovat nukkua! joten suosittelen pitämään senkin mielessä 🙂

 13. 14

  lukija sanoo

  Tämä ei ehkä mahdu budjettiisi, jos et halua satasia sijoittaa, mutta sanon silti Vitamix.
  Ostin omani Stockan kantistarjouksesta viime syksynä ja se on IHANA. Vaikka oli tarjouksessakin kallis, niin se on ollut jokaisen euron arvoinen.

 14. 15

  Sanna K sanoo

  Meillä on tuo Wilfan blenderi ahkerassa käytössä, on toiminut hyvin. Hinta Prismassa 79 e alkuvuodesta. Suosittelen!

 15. 16

  sanoo

  Meillä syödään smoothieita vähintään kerran päivässä. Käytössä on tuo Wilfa ja ollaan oltu todella tyytyväisiä. Kannu ei ole tuntunut liian isolta edes kahden ihmisen annoksille. Meteli on kyllä melkoinen. Onko se sitten tehokkuuden hinta? Mutta sauvasekottimen jälkeen Wilfalla tehty smoothie maistuu silkkiseltä.

 16. 17

  Petra sanoo

  Hei!

  Minulla oisi myynnissä Kitchen Aid-tehosekoitin, juuri tuollainen kermanvärinen. Siinä on vielä takuuaikaakin jäljellä.
  Se on toimiva juurikin vihersmoothieisiin. 🙂 Tuossa minun versiossa lasikannun saa irroitettua teräosasta ja pestyä vaikka astianpesukoneessa erillään, vaikka teräosa pitääkin tiskata käsin.

 17. 18

  Minni sanoo

  Meillä on Electroluxin Powermix Silent eli hiljainen malli. Edellinen blenderi piti niin kamalaa ääntä, ettei seinänaapureita viitsinyt kiusata pyöräyttämällä aamusmoothiet klo 6.00. Tuo nykyinen Electrolux on muuten hyvä (lasikannu plussaa, vaikka onkin painava) ja ihan hiljainenkin, mutta terä on ikävästi kannun pohjassa kuopassa. Tämä varmasti eristää ääntä, mutta pieniä annoksia tehtäessä massa jää klimpiksi terän kuoppaan. Mutta blenderin mukana tuli sellainen pikkuastia, johon on oma terä: se on ihan mahtava ja siinä pyöräyttää parhaan banaanipannaritaikinan! 🙂

 18. 19

  sanoo

  Vielä yksi ääni Wilfalle! Tehon ja ulokonäön takia valittiin se tammikuussa ja ollaan oltu todella tyytyväisiä. Lasisena kannu on toki aika painava käsitellä, mutta tässäkin ulkonäkö hakkaa tuon pienen miinuksen. Muovikannuhan ei todellakaan ole kovin nätti.

 19. 20

  Anna sanoo

  Meillä on käytössä OBH Nordiacan isompi malli (http://www.obhnordica.fi/tehosekoittimet-454.aspx?ProductID=PROD543) ja voin lämpimästi suositella!
  Todella tehokas, tarpeeksi suuri kannu ja kaikki osat voi pestä astianpesukoneessa. Miinusta ainoastaan kovasta äänestä, tosin en tiedä, miten paljon noista yleensä kuuluisi lähteä ääntä? 🙂 Tuo on ollut meillä päivittäisessä käytössä kolmisen vuotta ja edellen tehot on tallella. Ja siis meillä tehdään tuolla vekottimella niin smoothieita kuin vauvan liha- ja kasvissoseita.

  Minusta tärkeimpiä ominaisuuksia blenderille on juurikin tarpeeksi suuri kannu, konepestävät osat ja tehokkuus. Vaikka suurempikannuinen blenderi vie tilaa keittiössä, ei se ero pienempään ole kovin paljon. SIskolla on tuo OBH:n 0,8 l blenderi ja on haukkunut sitä tehottomaksi.

 20. 21

  Korukopan Eija sanoo

  Kiitos tästä postauksesta, samaa hankintaa olen myös pohtinut ja nyt sain hyviä vinkkejä!

 21. 22

  sanoo

  Meillä vuoden verran ollut käytössä toi Wifa, tosi hyvin pelittänyt! Valittiin se lähinnä kannun koon mukaan ja siinä on monta hyvää näppärää ohjelmaa!

 22. 23

  sanoo

  Meillä on pari vuotta ollut Kenwoodin kMix. Halusin ison, lasisen kannun ja tehokkaan laitteen. Hyvin on toiminut ja kaiken survonut, smoothien teen neljälle hengelle joka aamu. Myös esim. pinaattilättytaikinan saa tuolla todella pehmeäksi silmän räpäyksessä.

 23. 24

  Marsku sanoo

  Lidlistä ostetun tehosekoittimen sain lahjaksi. Bifinett merkkinen. Meni tiiviste rikki. Ei löytynyt mistään uutta tiivistettä. Kun jokin pieni osaa menee rikki ja varaosaa ei saa, ei koko vehkeellä enää tee mitään! Tehosekoitinta ostaessa kannattaa heti varmistaa, että saa tiivisteitä ja muitakin varaosia. Uskokaa pois, pienen silikonitiivisteen hommaaminen ei ole niin yksinkertaista ja helppoa vaikka luulisi.

 24. 25

  Jaanat sanoo

  Olen laittanut blenderin alle pehmusteen, tällä hetkellä pannulappu. Ei ole enää niin kovat äänet:)

 25. 26

  sanoo

  Tosi hyvä artikkeli! Aluksi oli sauvasekoitin, toimi hyvin. Sitten oli OBH Nordica, joka meni rikki jäisistä mansikoista. Nyt itsellä on käytössä Vitamix ja se on todella hyvä.. Se tosin on aika iso investointi ja esim. Wilfa ja Blendtec ovat varmasti lähes yhtä hyviä.

 26. 27

  sanoo

  Hyviä vinkkejä ja erityismaininta havainnollisesta grafiikasta! Olen pitkään pärjännyt ihan perusblenderillä, mutta pähkinät olivat sille liian kova pala purtavaksi. Niinpä on hyvin palvellut Wilfa menossa vaihtoon ja nyt pähkäilen seuraavaa vekotinta kaunistamaan kyökkiä. Pienenä vinkkinä muille blenderinostajille, niin jenkkilehti Consumer Report teki aika kattavan vertailun erilaisista tehosekoittimista, heidän juttunsa löytyy täältä: http://www.consumerreports.org/cro/blenders/buying-guide.htm.

Trackbacks

 1. […] kevään aikana innostuttu smoothieista oikein tosissaan! Sen myötä taannoin kyselin teiltä vinkkejä blenderin hankintaan, sillä vanha sauvasekoitin ei oikein käytännöllisyydessään ajanut asiaansa joka-aamuisessa […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *