Viisi vuotta sitten

Viisi vuotta sitten, elokuussa 2009 aloitin blogini kirjoittamisen. Ensimmäiset postaukset tuntuvat kovin haparoiville, intoa taisi olla enemmän kuin taitoa. Aluksi kuvailin blogiani näin:

”Esmaraldan blogi. Kuvaotoksia ja pieniä tarinoita harrastuksistani, joista rakkaimmat löytyvät omasta kodista; käsityöt, sisustaminen, puutarha, leivonta. Kaikkea ihanaa, lasten kanssa yhdessä puuhaillen!”

Viisi vuotta sitten elämä ja elämäntilanne oli kovin toisenlainen kuin nyt. Olin pienten lasten äiti; esikoinen aloitti eskarin, kuopus oli vasta 1-vuotias ja olin lasten kanssa päivät kotona, tein iltaisin ja viikonloppuisin satunnaisesti töitä. Olimme vasta muuttaneet tähän nykyiseen kotiimme, ensimmäiseen omaan asuntoon. Tyylini monelta osin oli kovasti hakusessa, niin sisustamisessa kuin pukeutumisessakin, olinhan kovin nuorikin vielä, 25-vuotias. Innostuin välillä retroilusta, välillä maalaisromantiikasta, modernimmat jutut oli kaikki vähän tauolla. Kotia remontoitiin kuitenkin aika maltillisesti ja yksikertaisella tyylillä, onneksi!

Poimin bloggerin puolelta kaksi arkistojen aarretta, aikaa sitten luonnoksiin haudattua postausta, kaksi ensimmäistä julkaisua. Tältä meidän koti näytti viisi vuotta sitten. Näin minä kirjoitin silloin:

”Sain olohuoneeseen kaksi uutta valaisinta. Molemmista tykkään kovasti ja ne sopivat olohuoneeseen hyvin. Vaikka valaisimet on eri tyylisiä, ne käy kivasti yhteen. Kumpikin lamppu on aika pieni, mutta pienet on tilatkin, missä lamput ovat. Lipasto, jossa pöytälamppu on, on siro ja kevyt, joten mitään raskaampaa sille ei voisi ajatella laittavansa. Lähes kaikki meillä olevat valaisimet on valkoisia. Valkoinen valaisin tuo puhtaimman ja kauneimman valon!”

5v sitten1

5v sitten2_

Onhan siellä jotain tuttuakin!? Vasta kirjoittelin tuon valkoisen sivupöydän siirtämisestä työpöydäksi ja kajaritkin ovat yhä kovassa käytössä olohuoneessa. Muuta tuttua ei paljon taida ollakaan. Värimaailma oli tuolloin kovin beige-ruskea -voittoinen, luonnonvalkoisella höystettynä. Pellavainen Ananas -kangas on yhä minusta aivan ihana ja se voisi itse asiassa sopia nykysisustukseenkin. Tuolloin uudet valaisimet ovat jo aikaa sitten lähteneet kiertoon, tekstiileistä puhumattakaan. Suurimman muutoksen taitaa kuitenkin tehdä sohvan vaihto.

Toinen postaus on otsikolla Kesäpiha. Piha ja tyylini pihalla on viidessä vuodessa kokenut vähintään yhtä ison muutoksen kuin sisätilatkin. Mutta tutut kasvit sentään löytyy! Alkuvaiheessa pihan hoito oli vielä aika kokeilevaa, ensimmäistä pihaamme kun laitettiin.

5v sitten_2_5v sitten_4_

”Innostuin kukista ja puutarhasta jo viime kesänä, saadessamme ensimmäisen oman pienen pihan, mutta tänä kesänä minulla on vasta ollut aikaa keskittyä pihan hoitoon ja uusiin kasveihin. Pihamme on vanha ja suurimmaksi osaksi ison kirsikkapuun siimeksessä. Rivaripihaksi pihamme on iso, reilut 100 neliöä, joten istutuksia mahtuu aivan mukavasti. Edellinen asukas on tehnyt pihaan kauniin liuskekiviterassin. Muu alue on nurmikkoa ja istutuksia. Hieman olemme kasanneet perennoita ja istutuksia tietyille yhtenäisille alueille ja raivasin tilaa pienelle kasvimaallekin.

Pihalla kasvaa kirsikkapuun lisäksi mm. syreenejä, luumuja, pioneja ja juhannusruusu. Keväällä pääsimme ihailemaan syksyllä istuttamiani helmililjoja, valkoisia narsisseja ja hennon vaaleanpunaisia tulppaaneja. Näitä tulppaaneja ja narsisseja täytyy lähiviikkoina istuttaa lisää, jotta keväällä olisi vastassa oikea kukkameri. Nyt syksyllä pihassa kukkii daaliat ja syyshortensia. Gladiolukset ovat vasta nupulla.” 

Enpä voisi olla tyytyväisempi siihen, että viisi vuotta sitten keksin tämän harrastuksen aloittaa. Bloggaaminen on antanut (jos on ottanutkin) niin paljon näinä vuosina! Harrastus on vain syventänyt kiinnostustani sisustamiseen ja itse tekemiseen, saanut opiskelemaan sisustussuunnittelua ja perustamaan oman yrityksen. Valokuvaustaidot ovat kehittyneet kivasti näistä ensimmäisistä blogikuvista. Bloggaaminen on tuonut uusia ystäviä, tuttavia, yhteistyökumpaneita. Bloggaamisesta on tullut osa-aikatyö minulle. Bloggaaminen on vienyt minua paikkoihin ja tilanteisiin, joihin ei varmasti muuten olisi tullut lähdettyä! Ensimmäiset pari vuotta blogi oli aika sivuosassa elämässäni, kirjoittelin silloin tällöin, muutaman kerran kuussa. Loppuvuodesta 2011 aloin panostaa blogiini enemmän, niin ajallisesti kuin ajatuksissanikin. Tuli toinen joulukalenteri, jonka suosio antoi valtavasti inpiraatiota kehittyä bloggaajana. 2012 vuonna blogini muutti uuteen blogikotiin, kun Bella -blogit perustettiin toukokuussa.

Viisi vuotta on pitkä aika, blogin kirjoittaminen on niin tiivis osa elämää viime vuosina, että en tosissani voisi kuvitella olevani ilman! Blogin aiheet on pikkuhiljaa muovautuneet ja muuttuneet oman elämäni muuttumisen myötä. Monet jutut alkuvuosilta tuntuvat kovin vieraille nyt, samoin olisin varmasti vierastanut aiheita nykyelämästäni silloin. Lapset on kasvanut, minä olen aikuistunut, mutta moni asia on silti pysynyt samana. Kiinnostus kotiin, kotiin liittyviin asioihin, estetiikkaan ja luovaan tekemiseen on yhä osa minua, ne asiat saivat minut blogini aloittamaan! Olisi ihan huippukiva tietää, onko teissä lukijoissa ketään, joka olisi pysynyt linjoilla ihan tai lähes alusta saakka!? Toivotaan blogilleni onnellisia vuosia lisää, hieno alku on jo takana! 😉

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Tämä on yksi blogin pitämisen parhaita puolia -jää itsellekkin muisto menneestä. Minulla taitaa olla jotakuinkin yhtä pitkä blogiura takana. Välillä on hauska palata selailemaan vanhoja juttuja 🙂

  • 1.1

   sanoo

   Niinpä! Ihanaa, että on moni asia hyvinkin tarkasti dokumentoituna ja hyvässä tallessa. 🙂 Vanhoja juttuja voi välillä lueskella pienesti nolostellen. 😀

 2. 3

  sanoo

  Onnea menneistä blovuosista ja myös tulevista. Blogisi on aivan ihana! Blogia pitäessä on kyllä mukavaa kun voi selata taaksepäin ja huomata kuinka muutoksen tuulet ovat puhaltaneet elämässä. Oikein hyvää jatkoa sinulle ja kutkuttavan ihania bloggailuhetkiä 🙂

  • 3.1

   sanoo

   Kiitos onnitteluista, Marjut! Ja kiva kuulla, että tykkäät blogistani. 🙂 On kyllä mukava tehdä välillä pieniä katsauksia menneeseen ja nähdä asioiden muuttuneen.

 3. 6

  sanoo

  Onnea 5-vuotiaalle <3
  Minä tulen perässä, lokakuussa tulee neljä vuotta bloggaamisen aloituksesta 🙂 Olen muuten tainnut seurata mukana melkein sieltä alusta asti!

 4. 7

  sanoo

  Onnea viisivuotiaalle! Oi, muistan tuon ajan kun ruskeat sohvat ja ruskea väri varsinkin olohuoneessa olivat kovin haluttuja. Minulla oli silloin harmaa sohva ja ruskeasta haaveilin 😀 Mielenkiintoista taas muutamien vuosien kuluttua katsoa, miten tämänhetkinen sisustus muuttuu ajan kanssa.

  • 7.1

   sanoo

   Kiitos Kaisa! Ruskea sohva palveli meillä hyvin monta vuotta, mutta kyllähän se aika voimakkaasti määritti koko alakerran värimaailmaa. Nykyiseen sohvaan voi vaihtaa uudet pääliset sitten kun harmaa on kertakaikkisen out sisustuksessa! Tosin, vaikea kuvitella että harmaasta haluaisin kovin pian luopua. 🙂 Saapa nähdä, ja mielenkiinnolla minäkin odotan, mihin suuntaan oma sisustusmaku tästä muuttuu!

 5. 9

  sanoo

  Onnea viiden vuoden blogin pitämisestä. Olen seuraillut sinua vasta vuoden päivät, joten blogisi alkuvuosia en ole selaillut. Pidän tyylistäsi. Itsellä on vasta puolitoista vuotta bloggaamista takana ja kivaahan tämä on ollut, joten jatketaan!

  • 9.1

   sanoo

   Kiitos! Luulenpa, että täällä kirjotiteleekin aika erityylinen nainen nyt kuin viisi vuotta sitten. 😀 Hyvä alku on sinullakin jo takana, innolla vaan jatketaan!! 😀

 6. 11

  sanoo

  Onnea viisivuotiaalle! Itse aloitin oman ensimmäisen blogini vuonna 2008. Kirjoitin melkein vuoden, ja sitten noihin aikoihin kun sinä aloitit, minä lopetin. Piakkoin siitä aloitin kuitenkin uuden blogini, harrastus oli liian rakas kokonaan kuopattavaksi. Olen kuitenkin löytänyt blogisi vasta jokin aika sitten. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan 🙂

 7. 12

  sanoo

  Onnea viisivuotiaalle! Tajusin tekstiäsi lukiessasi, että aloitin oman bloginikin miltei päivälleen viisi vuotta sitten. Aika moni asia on pysynyt samana, mutta paljon on muuttunutkin. Bloggaaminenkin on muuttunut. Enpä olisi aloitellessani arvannut kuinka mukavia ihmisiä tapaan tai millaisiin tilanteisiin ja tapahtumiin blogin pitäminenkin voi viedä…

  • 12.1

   sanoo

   Me ollaan sitten samanlaisia blogikonkareita! 🙂 Onnea sinnekin! Ei sitä olisi voinut kuvitella ollenkaan, mitä kaikkea kivaa blogi tuokaan tullessaan. 🙂

 8. 14

  sanoo

  Onnea 5-vuotiaalle! Tuo on jo kunnioitettava ikä blogimaailmassa. Pitkään olen seurannut jo blogiasi, mutta nuo aivan ensimmäiset tekstit minulla on ilmeisesti jäänyt tutkimatta. Kiva kun nostit ne luonnosten joukosta tähän!

 9. 15

  sanoo

  Jaan täysin kokemuksesi blogin kirjoittamisen antoisuudesta :). Olemmekohan kaikki aikuiset blogikirjoittajat olleet päiväkirjan kirjoittajia lapsina ja nuorina (silloin kun ei siis vielä ollut blogeja)? Onnea 5-vuotiaalle!

  • 15.1

   sanoo

   Hyvinkin mahdollista! Itse kirjoittelin päiväkirjaa pitkälle teinivuosiin, mutta aikuistuttua se jäi. 🙂 Kunnes sitten koitti blogiaika! 😀 Kiitos onnitteluista!

 10. 16

  sanoo

  Mukana on roikuttu lukijana jokunen vuosi jo. Toivon sinulle vielä montaa inspiroivaa blogivuotta! 🙂

 11. 19

  Saara sanoo

  Nyt muistan tähän kommentoida :). Minä nyt varmaan olen seurannut alusta asti blogiasi, ainakin hyvin tutuilta näyttää ensimmäisetkin postaukset :D. Liian harvoin toki jaksaa (muka ei kerkiä) kommentoida. Entinen, jota itse pidän aitona, blogin anti oli ihanempaa. Onnea viisivuotiaalle ja kaikkea hyvää jatkoonkin <3!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *