Viikonlopun tärkeimmät

viikonloppu2Viikonloputhan on tunnetusti sitä varten, että silloin kasataan roppakaupalla tehtävää ja odotuksia, kun on kerran pari vapaa päivää, jolloin ehtii tehdä kaiken mahdollisen, josta viikolla on vain unelmoinut. Kuten siivota koko huushollin, kokkailla kaikkia herkkuruokia, leipoa vähintään kerran, käydä useammalla pitkällä lenkillä, harrastaa lasten kanssa kaikenlaista, kyläillä ystävien kanssa, pestä viikon aikana kertyneet pyykit, lukea viime aikoina ilmestyneet lehdet ja viettää sitä paljon puhuttua parisuhdeaikaakin. Ei siinä, varmasti hyödyllisiä ja tarpeellisiakin juttuja, mutta olen huomannut, että mitä enemmän niitä odotuksia ja tehtäviä viikonlopulle kasaa, sitä vähemmän niitä lopulta ehtii parissa päivässä toteuttamaan. Helposti saattaa käydä niinkin, että rentoutuminen jää kokonaan ja koko viikonloppu on suorituspaineita täynnä. Siivoaminen nyt on välttämätön paha, jota ilman elo tässä huushollissa voisi olla aika epämiellyttävää, joten siitä ei jousteta ja kai sitä pyykkiäkin täytyy pestä, jos ei halua ottaa sukkia toiselle kierrokselle… Mutta muuten viikonlopun tavoitteet ovat tällä kertaa varsin maltilliset, kasasin ne kuvaan yhteen kuvaan. Tulppaanit meinaa hiukan kyllästyttää, sillä minusta tuntuu ettei ne kestä enää kuin pari hassua päivää. Olenkohan vaan itse lipsunut niiden hoidon kanssa vai onko ne oikeasti noin nopea ilo!? Olisin jo vaihtanut johonkin muuhun, vaikkapa neilikoihin, mutta koska marketissa ei ollut valkoisia neilikoita ja näin nuo vaaleanvihreät tulppaanit, jouduin taipumaan vielä.

viikonloppu1

Jatkuvan hösäämisen sijaan ajattelin, että voisi olla paikallaan oikeasti relata vähän ja mikäs sen parempi rentoutumiskeino kuin uppoutua kirjaan. Bongasin itselleni uuden dekkaristin, tanskalaisen Sara Blædelin kirjat kirjastossa ja pääsin jo hyvään alkuun tämän kirjan kanssa. Onkin monesti pitänyt kysellä teiltä vinkkejä, kun tuntuu että kaikki pohjoismaiset dekkarit on jo luettu vähintään kertaalleen, sillä tuskin olen niitä itse kaikkia löytänyt. Anna Jansson, Camilla Läckberg, Åsa Larsson, Mari Jungstedt, Karin Alvtegen nyt ainakin luettu läpi… Hassua, näköjään suosin yhä enimmäkseen naiskirjailijoita! Tulisiko mieleen saman tyylisiä kirjalijoita, joista voisin pitää!? Dekkariin uppoutuminen on kivaa vaihtelua Vihervaaran Annalle, jota meillä on viime aikoina luettu jo useamman kirjan verran.

its the weekend

Vielä viikonlopun kaksi tärkeää; teetä ja tummaa suklaata. Jos suklaa on pakattu noin kauniisti ja noin tyylikkääseen rasiaan, ei se voi olla kuin hyvää. Kaunis työmatkatuliainen Heikiltä. Kahvinjuonti vaihtui yllättäen teehen tässä viikolla, lähes hetken mielijohteesta. Eipä ole kahvia tehnyt kertaakaan mieli, vaikka en totaalikieltäytyjäksi ajatellutkaan ryhtyä.

Sellaisissa tunnelmissa täällä aloitellaan viikonloppua! Mitäs teidän viikonlopun aloitteluun kuuluu?

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Mulla on nyt luettavana Pohjois-Koreasta kertova Suljettu maa, eilen ostin uutta Pukkan teetä ja kohta lähden ostamaan salaattia kaupasta 🙂

  Hyvää viikonloppua!

 2. 2

  Minna Koppanen sanoo

  Marketin tulppaanit eivät kestä. Ystäväni omistaa kukkakaupan ja hän manaa kun ihmiset hakee kukkansa marketista kun sieltä saa halvalla ja bonukset päälle ja sitten ihmettelevät kun ne kuolee parissa päivässä, mutta silti sieltä haetaan uusi kimppu taas kun halvalla saa.. Itselleni tämä samainen ystävä toi viikko sitten tulppaanikimpun jota ei halua enää myydä, koska on todella tarkka että myy vain laatua. Edelleen tuo kimppu on ihan priimaa, varsia voisi vähän lyhentää..

  • 2.1

   sanoo

   Tuo on kyllä ihan totta, että kukkakaupasta ostaessa saa paljon kestävämpiä kukkia! Mutta tulppaanit taitaa olla joka tapauksessa sieltä lyhytikäisimmästä päästä, joten panostaessani kukkiin rahallisesti enemmän, otan sitten jotain pitkäikäisempää mielummin.
   Nyt tosin huomasin, että tuo vaaleanvihreä nippu, joka tosin on osoittautunut lähes valkoiseksi, on ollut oikein hyvässä kunnossa useamman päivän kun olen panostanut kukkien hoitoon. Olen vaihtanut raikkaan veden joka päivä ja samalla leikannut uudet imupinnat… ja veinpä yhdeksi yöksi tulppaanit viileämpään eteiseenkin. 🙂

 3. 3

  sanoo

  Kiitos kirjavinkistä! Samat luettelemasi suosikit löytyy minunkin listaltani 🙂 Pidin viime vuoden lukupäiväkirjaa ja lukemani kirjat löytyvät blogini (pionejajapitsinauhaa.blogspot.com) sivupalkista. Sieltä voi käydä kurkkaamassa löytyisikö uusia tuttavuuksia.

  Jos Nesbot on lukematta, niin niitä suosittelen lämpimästi. Vaikka itse olenkin dekkareiden suurkuluttaja, löysin ne vasta viime vuonna ja nytkin on juuri yksi luettavana.

  Rentouttavaa viikonloppua!

  • 3.1

   sanoo

   Minäpä tulen kurkistamaan! En ole Nesboihin vielä tarttunut, mutta vähän sillä silmällä olen niitä jo vilkuillut. Taidan seuraavalle viikonlopulle lainata yhden. 🙂 Kiitos suosituksesta!! 😀

  • 5.1

   sanoo

   Pitäisi tuollaisia stressittömiä viikonloppuja harrastaa useamminkin, sen verran leppoisasti ja relaten viime viikonloppu meni! 😀
   Kiitos haasteesta! Tää vaikutti niin kivalle, että tartun siihen varmasti pian. 🙂

 4. 6

  Lyydia sanoo

  Minäkin olen täysin kyllästynyt tulppaanehin ja niiden kestävyyteen 🙁 Tänä vuonna on vielä jotenkin ollut erityisen huonolaatuisia, vaikka olen ostanut lähituottajan tulppaaneita. Eivät ole ennättäneet edes kukkaan puhkeamaan, kun värit on jo kulahtaneet.
  Onneksi neilikat kestää! 🙂

  • 6.1

   sanoo

   Täälläkin muutama tulppaanipuntti on kuivahtanut kokonaan jo ennen kuin kukat ovat auenneet! Nyt päätin kuitenkin panostaa tulppaanien hyvään hoitoon ja näyttää heti paremmalta… joka päivä uudet imupinnat ja raikas vesi toimii, aiemmin kun olen tehnyt saman vain joka toinen päivä! Mutta neilikoita vois kokeilla seuraavaksi, ne kestää sen pari viikkoa yleensä!

 5. 7

  sanoo

  viikonlopuille tulee kasattua aika paljon odotuksia, jotka eivät välttämättä aina täyty. Olenkin nykyisin antanut itselleni luvan vain aika lailla olla viikonloppuisin.

  Tämä viikonloppu on mennyt melkoisen voimattomana perjantain hautajaisten jäljiltä, hissukseen olo on ollut parasta terapiaa. Eilen kävimme ruokaostoksilla kaupungilla ja tänään brunssilla, mutta muuten on vaan oltu.

  Olen siirtynyt tulppaaneista maaliskuulla muihin kevätkukkiin, mutta noiden tulppaanien vaaleanvihreä sävy viehättää.

  • 7.1

   sanoo

   Kyllä se vaan tekee hyvää, kun ottaa toisinaan levon kannalta! Meillä se harvoin on käytännön kannalta kovinkaan mahdollista, kun viikonloppuna on pakko tehdä juttuja, joita ei viikolla ehdi ja lasten harrastuksetkin keskittyy aika pitkälle viikonloppuun. No, kunhan edes illat ollaa rentoutumisen kannalta, sekin on jo paljon!

   Hautajaisten jälkeinen voimattomuus on koettu täälläkin. Isoäitini hautajaisten jälkeen olin aivan puhki ja nukuin reilu 12 tuntia putkeen… ne on rankkoja kokemuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *