Vihreää keittiöön

Yrttiruukku

Nyt on keittiössä tuoreita yrttejä, niin kuin pari postausta taakse päin haaveilin. Kylläpä tuli heti keväistä fiilistä tämän vihreyden myötä. Istutin yrtit heti kunnon multaan ja toivon kovasti, että ne pysyisi edes tovin hengissä! Varmaan toimivampi systeemi olisi jokin näistä yrttien vesiviljelysysteemeistä… Ruukkuihin valikoitui ne yrtit, joita käytän ehdottomasti eniten; timjami, basilika ja ruohosipuli. Samalla kertaa vaihdoin mullat niihin kahteen viherkasviin, jotka on pysyneet hengissä talven yli.

Auringonpaisteesta ei ole tietoakaan, mutta tämä vihreys toi palan kevättä mukanaan.

Yrtit keittiössä

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Ihania, yrteissä on niin raikas vihreä väri, että ne piristävät jo pelkällä olemassaolollaan. <3

 2. 2

  sanoo

  Aurinkoa ja valoa minäkin kaipaan, mutta ei kun ei. Yrttit onkin hyvä keino tuoda kevättä kotiin.

 3. 3

  Sisko sanoo

  Ihania yrttejä! Tulee aiva ihana kevät fiilis 🙂 minä ostin kans ikeasta keittiöön vihreää, tosin ikivihreää 🙂 en saa pysymään kesälläkään keittiössä kovin pitkään yrttejä hengissä.

  • 3.1

   sanoo

   Ikivihreä voisikin olla ihan hyvä vaihtoehto. Eipä nuo yrtit sisällä kauaa pysy hengissä, joten täytynee käyttää ruuanlaitossa nopeasti ennen kuin kuolee. Uusia sitten vaan kaupasta siihen saakka, että saa puutarhasta hakea mausteet!!

 4. 4

  sanoo

  Ei pysy minulla yrtit hengissä ei 😛 En tiedä johtuuko osittain siitä, että meidän keittiöön ei oikein tule kunnolla luonnonvaloa, kun se on keskellä asuntoa, vai missä vika. Ehkä jos tosiaan olisi sellaiet yrteille tarkoitetut istutusalustat tai jotain… Olisi kyllä ihania! Raikkailta näyttää nämä sinunkin yksilösi 🙂

  • 4.1

   sanoo

   Yrtit ilmeisesti tarvitsevat kyllä paljon valoa, ainakin itse olen huomannut, että parhaiten säilyvät kun on tuossa ikkunan edessä. Meillä valoa tulee keittiöön paljon, mutta eipä ne silti kovin kauaa säily! Tekisi mieleni kokeilla jotain yrttien kasvatusmasiinaa, niitä vesi/valojuttuja. Tai sagaformin yrttiruukkua!

 5. 5

  sanoo

  Voi että kun näyttää kauniilta. Mäkin tempaisin ja ostin keittiöön yhden yrtin. Se kuoli alle vuorokaudessa… 😉
  Mä en vain saa niitä pidettyä hengissä.
  Onneksi sentään kerettiin ottamaan kuvat. 😀

  • 5.1

   sanoo

   Mulla on vielä yrtit hengissä!! Ja on useampaan kokkailuun jo käytettykin. 🙂 Kuulin, että pysyisivät paremmin hengissä, jos mahdollisimman paljon leikkaa käyttöön!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *