Vanhan kodin pohjakuva

Pohjapiirros

Nyt onkin vuorossa todellinen toivepostaus, sillä mitenkähän monta kertaa lie minulta kyselty asuntomme pohjakuvaa tässä vuosien varrella! Parempi kuitenkin myöhään kuin milloinkaan, sillä nythän saimme myyntiprosessin myötä ajantasaisen pohjakuvan meiltä. Se oman kodin pohjan piirtäminen on vaan jäänyt, kun on piirustellut muiden koteja… Ehkä siihen tyyliin, että suutarin lapsilla ei ole kenkiä! Nyt olisi kuitenkin pohjaa esillä. Koitin pikkukuvilla selventää pohjaa, mitkä näkymät milläkin seinällä on.

Alakerta on avattu edellisen omistajan toimesta lähes avoimeksi tilaksi, jota portaikko ja lyhyt seinänpätkä rajaa keittiöön ja olohuoneeseen. Olohuone on mukavan iso, keittiökin ihan riittävä. Koko alakerran kulkeva valo on mieleeni ja onneksi tämä sama valoisuus tulee olemaan uudessakin paikassa.

Yläkerrassa on alunperin ollut vain kaksi makuuhuonetta, mutta toinen on jaettu joskus aikoinaan kahdeksi huoneeksi. Nämä huoneet on toiminut hyvin lasten huoneina, joskin olisin voinut lohkaista palan Eemilin huoneesta tytöille, niillä kun tuppaa olemaan omaisuutta enemmän kuin pojalla. Meidän vanhempien makuuhuoneen ja Eemilin huoneen välissä on vaatehuone.

Ja se tärkein syy, miksi tästä kodista päätimme luopua löytyy yläkerrasta. Viisihenkisen perheen kylpyhuone, joka toimii samalla ainoana vessana ja pyykkihuoltotilana voisi olla riittävä pienemmän perheen tarpeisiin, mutta me totisesti ollaan kaivattu lisätilaa tässä viime vuosien aikana, vaikka olenkin kompaktin asumistavan kannattaja. Nyt uuteen kotiin juuri nämä tilat tulevat kasvamaan huomattavasti, sillä kaikille kolmelle toiminnolle tulee nyt olemaan oma tilansa. Luksusta sanon minä! Neliöitä tässä on virallisesti 87. Uudessa kodissamme asuinhuoneet tulevat olemaan hiukan suuremmat kuin tämä, yhdessä tasossa vaan. Sen lisäksi saamme kellarin 75 lisäneliötä.

//Olisipa kiva kuulla, vastasiko pohjakuva lainkaan mielikuvianne meidän vanhasta kodista!? Mikä yllätti?

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
  • 1.1

   sanoo

   On tämä kyllä ollut toimiva, vaikkakin varsin kompakti! Noita erillisiä tiloja on kyllä kipeästi kaivattu, uskon että elämä helpottuu kummasti, varsinkin illat, kun yksi jos toinenkin ramppaa suihkussa ja toiset hampaidenpesulla… on nimittäin välillä ollut ruuhkaa! 😀

 1. 2

  sanoo

  Kyllä on kauniisti laitettu tämä vanha koti, ja odotan innolla kuvia uudesta kodista!

  Yllättävää tässä oli se, että alakerrassa ei ole vessaa. Onko se joskus sieltä poistettu vai onko se aina ollut noin? Toinen yllätys oli se, että lasten huoneet ovat yhteydessä toisiinsa tuon tilanjakoseinän kautta. Ehkä en ole sitä kuvissa aiemmin huomannut. Ja olen ihan samaa mieltä tavaran määrästä! Pojatkin keräilee aarteitaan, mutta ei se ole mitään tyttöjen tilpehööriin verrattuna!

  Olette te kyllä pieneen tilaan mahtuneet 🙂

  • 2.1

   sanoo

   Kiito Henna-Maria ja ihana kuulla, että uusi kotikin kiinnostaa. 🙂

   Yhden vessan asuntoja nämä on ollut alusta saakka. 60-luvulla on ollut kovin yleistä…
   Ollaanhan tässä aika tiiviisti asuttu, joten lisäneliöt on oikein odotettuja. Eniten odotan kyllä sitä kodinhoitotilaa, sillä se tuo varmasti eniten helpotusta arkeen.

 2. 3

  sanoo

  Yllättävää oli,ettäyläkerran iso huone oli jaettu…ja alkerrassa ei ollut vessaa…varmasti kiva päästä uuteen kotiin…voisikohan siitäkin saada pohjakuvan…niin ja koko talokuvan myös.
  Tsemppiä muuttoon☺

  • 3.1

   sanoo

   Nuo molemmat asiat on niitä 60-luvun peruja, eli todella suuri makuuhuone, joka on jaettu kahdeksi ja yksi vessa.
   Uuteen kotiin pääsyä odotetaan kyllä innolla! Laitan sitten kuvia, kun saadaan avaimet, sillä nyt tuntuisi vähän hassulle näyttää kuvia, kun myyjä asuu vielä itse talossa. 🙂

 3. 5

  sanoo

  Kiva postaus! En ole ollenkaan ajatellut, että asutte kahdessa kerroksessa. 🙂 Pohjapiirros kivasti selvensi teidän asumisjärjestelyjä.

 4. 6

  Ansa-Maria sanoo

  Alakerran osalta ei ollut muuta yllättävää kuin se, ettei siellä ollutkaan vessaa. Yläkerran puolelta yllätys oli tuo lastenhuoneen jako seinämällä, eli eivät olleetkaan erillisiä huoneita, kuten olin kuvitellut! 🙂 Pienenä yllätyksenä oli myös tuo kokonaisneliöiden määrä, miten ihmeessä te olette sinne mahtuneet noinkin suurella perheellä! Meillä tulee välillä seinät vastaan jo tällaisessa 140 neliön omakotitalossa ja meitä asustelee täällä vain meidän vanhempien lisäksi lapsi ja koira 😀 Mutta me asutaankin ”maalla” ja tykätään aakeista laakeista 🙂

  • 6.1

   sanoo

   Mä luulen, että mahtuminen pieniin neliöihin on tottumiskysymys. Me kun asutaan kohtuullisen kalliiden neliöiden alueella, päätettiin aikaa sitten, että asuminen on asennekysymys! 🙂 Meillä on kuitenkin hyvät varastotilat nytkin, mutta onhan tämä ahtaalle tuntunut viime vuosien ajan… ja aikamoista tavaran karsimista ja kaaoksen hallintaa tässä on saanut harrastaa! 😀 Joten innolla otetaan vastaan kaikki tuleva lisätila. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *