Valkoista valkoisella

Valkoinen täytekakku

Meillä tosiaan vietettiin tyttöjen synttäreitä viikonloppuna ja tein juhlia varten niin suloisen kakun, että sitä on pakko näyttää teillekin! Olen viime vuosina lähes poikkeuksetta tehnyt täytekakun vadelmahillolla ja valkosuklaamoussella, enkä nytkään poikennut linjasta. Vadelman ja valkosuklaan liitto on lyömätön, eikä valkoinen sokerikuorrutus sitä pilannut. Sokerikuorrutus on siitä kiva, että se näyttää siistiltä, vaikka on tosi helppo tehdä, toisin kuin kermavaahtokuorrutus, joka on epäonnistunut minulla niin monesti, että olen lakannut yrittämästä. Kokovalkoisen kakun päälle taiteilin sokerimassasta vielä tuollaisen ruusukkeen. Koitin matkia siinä supertaitavaa leipuriystävääni, mutta lopputulos ei vedä vertoja hänen taideteoksille. Kuitenkin kakusta tuli varsin kaunis ja ainakin ihanan yksinkertainen!

Valkoinen synttärikakku Sokerimassa

Tammi-helmikuun juhlakausi alkaa olla finaalissa, paitsi ystävänpäivähän on jo ihan ovella. Sitä täytyy toki hiukan juhlistaa vielä, mutta olkoon juhlat sitten toviksi tässä. Ja onneksi kakkuja voi leipoa muulloinkin kuin juhlia varten, jos nyt sattuisi kakkua mieli tekemään!

Tiistaita meinaa ankeuttaa tuo ulkona vallitseva harmaus ja märkyys. Ei ihan sellaisia helmikuun kelejä, kuin toivoisi! Eihän se auta kuin kestää ja odottaa hiihtolomaa, jolloin päästään talvimaisemiin. Tänään piristetään iltaa kuitenkin tytöille luvatulla uintireissulla! //Kivaa tiistain jatkoa!

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSAINSTAGRAMISSA, JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
  1. 1

    sanoo

    Onpa kaunis kakku…minunkin pitäisi viikonlopuksi taiteilla kakku äidin 82v.päiville….voisit pistää ohjetta tuosta kakustasi tänne…olen nimittäin TOSI huono kakkujen onnistumisen suhteen..

  2. 2

    Laura sanoo

    Voisitko laittaa moussen ohjeen tänne. Huomenna pitäisi leipoa täytekakkua ja olin ajatellut juurikin vadelma- ja valkosuklaamoussea. Resepti vain puuttuu…

    • 2.1

      sanoo

      Heippa Laura,
      Tein valkosuklaamoussen hyvin yksinkertaisesti. Vispaa hetki maustamatonta tuorejuustoa ja sekoita joukkoon sulatettu valkoisuklaa. Kääntele joukkoon varovasti vispattu kerma. Valkosuklaa jähmettää kerman niin, että joukkoon ei tarvitse välttämättä lainkaan liivatetta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *