Valkoisia lattiahaaveita

Valkoinen puulattiaInnostuin haaveilemaan lattioista etsiessäni lattia-inspiraatiota yhteen kohteeseen. Inpiraatiot löytyi ja päädyin etsimään kuvia ihanista valkoisista lattioista. Voisin niin kuvitella meidän alakertaan valkoisen lattian. Mitähän materiaalia se olisi…? Kenties lankkua tai betonia!? Jotain aitoa kuitenkin. Lattialaminaattia en uskoisi valitsevani, nykyään kun sellaisen huonolaatuisen kanssa eletään. Vaikka onhan niitä laadukkaitakin! Mieluitenkin kuitenkin valitsisin aidomman materiaalin.

Valkoinen lankkulattia olisi varmasti kestävin tyyliltään. Sen maalaisin kiiltävällä maalilla, enkä raskisi laittaa mattoja sitä peittämään. Betonilattia olisi vielä tätä päivää, mutta kuinkahan kauan. Betonilattiakin saisi olla vaalea, mutta sitä pehmentämään tarvittaisi mattoja. Kiiltävä epoksilattia olisi upea johonkin aivan toisentyyliseen kotiin kuin tämä meidän koti on. Parketti jollakin hyvin valkoisella käsittelyllä, vaikkapa mattalakattuna olisi myös kaunis ja varmasti helpompi toteuttaa kuin lauta tai betoni.

Joku taloudellinen DIY-nainen oli ostanut mahdollisimman edullista parkettia ja hionnan jälkeen maalannut sen lattiamaalilla valkoiseksi. Aika näppärää ja takuulla edullisempaa kuin lankkulattian asentaminen.

Ainahan sitä saa naisella haaveita olla… Harmillista kyllä, nämä haaveet ei ole kovin ajankohtaisia!

Millainen on sinun unelmiesi lattia?

Valkoinen betonilattiaKuvat – Yllä: Alvhem, Stadshem, Cello, Alla: Designbetoni, Lattiavalut

Kommentit
 1. 1

  Eija sanoo

  Pitkästä aikaa taas kommentia täältäkin, jotenki olen tässä niin huono.

  Meillä on maalattu lankkulattia ja olen neljän vuoden jälkeen edelleen tyytyväinen. Joskus olen miettinyt, että jos uuden talon tekis, että minkähän lattian valitsisin, lankkku se taitaisi olla. 🙂
  Ja lankkulattiakaan ei aina ole kallis valinta.. riippuu tietenki leveydestä, puulajista yms. Mutta meidän lattia taisi olla jotain 6-8 e neliö.

  • 1.1

   sanoo

   Kiva kun jätit viestiä, Eija! Teidän lattia on aivan ihana, kuvien perusteella uskallan väittää! 🙂 Ettekö te asentanut lattian aika alkuvaiheessa remonttia, jotta lankut ehti saada osumaa?

 2. 2

  sanoo

  Äh, jos joku ei pian ala repimään tätä meidän keittiön kamalaa tummaa laminaattia irti, teen sen itse. Lankutkin olisi varastossa jo odottamassa, mutta hitto kun käsiä on rajallinen määrä!

  Ei ikinä laminaattia, se on mun elämäni motto! 🙂
  Ihania kuvia!!!

 3. 4

  mira sanoo

  Minä kanssa suunnittelen parhaillaan seuraavaan asuntoon valkoista lattiaa. Mitä valkoisempi, sitä parempi… Monet taittavat beigeen mitä en halua ja osa taittaa liikaa harmaaseen.
  Ennen minäkin vannotin ettei koskaan laminaattia, MUTTA nyt laitoimme väliaikaiseen sijoitusasuntoomme Cellon leveän lankkulaminaatin ja tykkään niin paljon enemmän kuin entisen asunnon tammiparketista.
  Ihan ensimmäisessä yksiössäni minulla oli valkokuulto parketti ja siinä kyllä huomasin, ettei käytännössä se ehkä kaikista helpoin. Mutta ulkonäkö käytäntöä ennen, sitten pitää kaivaa imuria useammin esille 😉

  • 4.1

   sanoo

   Cellolla on paljon laadukkaita laminaatteja, juuri niitä tutkailin tarkemminkin!
   Valkoinen lattia ei totisesti ole puhtaana pitoa ajatellen paras vaihtoehto, mutta kyllähän sitä mielellään moppais, jos olisi ihana valkoinen lattia. 🙂

 4. 5

  sanoo

  Vaalea lattia on kyllä alkanut viehättämään, mutta en tiedä mitä materiaalia sen pitäisi olla ja kauan se pysyisi kunnossa, kun on kolme suhteellisen raskasta koiraa sitä pitkin rapsuttelemassa kynsillään.
  Käytännössä taitaisivat myös roskat ja koirankarvat pistää liikaa esiin vaalealta lattialta…

  • 5.1

   sanoo

   Ehkä se isojen koirien kanssa laminaatti voisi olla varmin ratkaisu! Lakka- ja maalipinnat olisi varmasti pian eletyn näköiset. Villakoiratkin pomppais silmille aika kivasti valkoisesta. 😀

 5. 6

  sanoo

  Valkoinen lattia ihana, täällä juuri tyhjännyt huoneet ja huomenna pitäisi aloittaa pohjamaalaaminen. Lopullinen valkoinen väri vielä hakusessa. Nyt valitsisin valkoisen lankun, mutta laminaattia meinaan maalata, ensiapuun.

 6. 7

  sanoo

  Mulla on ollut aina kaksi unelmalattiamateriaalia. Valkoinen lankkulattia ja tamminen kalanruoto massiiviparketti. Tässä nykyisessä asunnossamme toteutin molemmat vihdoin. Maalattu lankku kaikissa makkareissa ja yleiset oleskelutilat kalanruodolla. Molempia jaksan ihastella edelleen ja olen niin onnellinen, että satsasimme lattiaan.
  Laminaateissa hinta kulkee käsikädessä laadun kanssa enemmän kuin missään muussa materiaalissa. Hyvälaatuiset ja viimeistellyt laminaatit ovat kauniita, mutta niiden hinta onkin sitten jo jotain muuta kuin tarjousmalleissa. Tosin aitoa luonnonmateriaalia ei mikään laminaatti voita, mutta paikkansa niilläkin ehdottomasti on!

  • 7.1

   sanoo

   Ihanat haaveet sinulla on ollut ja aivan upeaa, että olet saanut toteutettua molemmat haaveet!!
   Laminaateissa totisesti näkyy tuo, että rahalla saa laatua ja halvalla saa vain sekundaa. Erityisesti koiraperheisiin laadukas laminaatti voi olla paikallaan.

 7. 9

  sanoo

  Jos rakentaisin uuden kodin, tulisi eteiseen, keittiöön ja olohuoneeseen betonilattia, makkareihin valkoista laminaattia. Koska en ala rakentamaan haaveilen vanhasta kuluneesta vaaleasta lankkulattiasta 😉

 8. 10

  sanoo

  Minunkin unelmani on lankkulattia, ei tosin valkoisena vaan puunvärisenä. Kaunein olisi vanhan talon sopivasti hieman kulunut lankkulattia. <3

 9. 11

  sanoo

  Mulla myös samankaltaisia haaveita.. Nyt kodissani on sinänsä ihan kivan väristä laminaattia, mutta kun se on laminaattia.. 😛 Alla lautalattia.. Vielä en oo päässyt kurkistamaan, missä kunnossa on. Että josko saisi siitä valkoiseksi kuultomaalatun lautalattian uudistettua.. 🙂

 10. 12

  sanoo

  Nämä kuvat saivat minut taas vakuuttuneemmaksi valkoisesta lattiasta!!! Lattian uusiminen on ajankohtaista myös täällä kevään aikana, vaaleaa tietenkin! 🙂 Meillä on vanha parketti joka hiottiin ja lakattiin uudelleen viime syksynä. Lakkaus epäonnistui, lattiasta tuli kellertävä ja laikukas… Päätettiin laittaa laminaattia. Muutamia näytepaloja on tullut tilattua ja kauppoja kierretty. Valikoima on niin laaja ja usein valkoiset ovat harmahtavia. Etsintä jatkuu!!

   • 12.1.1

    kodinkulmia sanoo

    Hionnassa ei kyllä ollut vikaa, mutta jotenkin maalaaminen ei houkuttele kestävyyden ja evakkoon lähtimisen takia. Eläinihmisiä kun ollaan 🙂

 11. 13

  sanoo

  Olen maalannut meidän parketin valkoiseksi. Tykkään kovasti lattiasta, mutta yksi iso miinus siinä on, nimittäin jos lattialle jää vähänkin pidemmäksi aikaa pienikin läntti vettä, siihen jää pysyvä harmaa läntti ja tähän ei auta muuta kun uusi maali…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *