Vaaleanpunainen lokakuu

roosa nauha 2015

Tänäkin vuonna lokakuussa vietetään vaaleanpunaista Roosa Nauha kuukautta, rintasyöpätietoisuuden kuukautta. Rintasyöpä koskettaa meitä kaikkina vuoden kuukausina, mutta on hyvä, että yhtenä kuukautena asiaan kiinnitetään erityisesti huomiota. Rintasyöpä on jokaisen meidän elämässä läsnä jossain vaiheessa, sillä tuo syödä on kovin yleinen ja joka kahdeksas nainen siihen sairastuu jossain elämänvaiheessa. Vuodessa rintasyöpään sairastuu noin 4800 naista. Tänä syksynä rintasyöpä on tullut minuakin lähelle. Se pysäyttää miettimään eikä sitä kohdatessa osaa tehdä muuta kuin tukea; kuunnella ja välittää ♥. Rintasyöpä on onneksi tänä päivänä hyväennusteinen. Viiden vuoden kuluttua sairastumisesta elossa on lähes 90 % sairastuneista. Rintasyöpä löydetään nykyisin entistä varhaisemmin ja hoidot ovat kehittyneet huomattavasti. Myös syöpähoitojen aiheuttamia sivuvaikutuksia, kuten pahoinvointia, kyetään ehkäisemään ja hoitamaan aiempaa tehokkaammin. Kuitenkin naisten yleisin syöpäkuolemien syy on rintasyöpä.

Roosa nauha -keräyksen tavoitteena on edistää syöpätutkimusta, vaikuttaa siihen että yhä useampi syöpä voidaan ehkäistä tai hoitaa, sekä varmistaa että jokainen syöpään sairastunut saa tarvittavan tuen sairauden eri vaiheissa. Keräyksellä tuetaan ensisijaisesti rintasyövän vastaista työtä.

Helpoin tapa osallistua Roosa Nauha -keräykseen on hankkia vaaleanpunainen Roosa Nauha. Tämän vuoden nauhan on suunnitellut Katri Niskanen. Teemana on Käsi sydämellä. Nauhan pienet auttavat kädet kuvastavat pieniä hyviä tekoja, joita voimme tehdä toisillemme. Kädet muistuttavat meitä siitä, että pienilläkin teoilla voi olla niiden saajalle suuri merkitys. Nauhan voi ostaa tänä vuonna todella monesta paikasta. Helpoiten sen voi hankkia kauppareissun yhteydessä kaikista S-ryhmän ruokakaupoista.

roosa nauha

Lisätietoa kampanjasta löydät Roosa Nauha -sivustolta. Jos haluat osallistua keräykseen, voit hankkia Roosa Nauha -tuotteita tai tehdä suoraan rahalahjoituksen.

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSAINSTAGRAMISSA, JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *