Uuteen kotiin – Kylpyhuoneideoita

Betoni kylpyhuone

Niin kauan kun olen meidän tulevan kodin kylpyhuone- ja saunaosastoa mielessäni suunnitellut, olen nähnyt kylpyhuoneessa rouheita betonipintoja, hillittyjä värejä ja yksinkertaisia muotoja. Niinpä en yhtään yllättynyt, kun kävin tsekkaamassa Bathroom Pinterest -kansioni ja sieltä ei löytynyt yhtään perinteisesti laatoitettua kylpyhuonetta. Vaikka nuo suuret laatat ammeen rinnalla näyttää upealle, sellaiset ei kuitenkaan tule toimimaan lapsiperheen suihkutilassa liukkauden vuoksi, joten nyt kartoitetaan erilaisia rouheampia pinnotteita. Marokkolaiset laatat 70-luvun talossa taitaa jäädä kokonaan pois laskuista, vaikka joku geometrisempi laatta voisikin tyylillisesti käydä yksiin talon tyylin kanssa.

Nämä kollaasin kaksi inspiraatiokuvaa ovat toimineet erityisesti siitä lähtien, kun mittailimme, että mehän saamme kylpyhuoneeseen mahtumaan kylpyammeenkin, sillä huone on kohtuullisen tilava. Aiempi asukas on hoitanut kylpyhuoneessa myös pyykkäämisen, mutta me rakennamme kokonaan uuden kodinhoitohuoneen kellariin, kylpyhuoneen viereiseen tilaan, joten tilaa vapautuu kylpyhuoneen puolella reilusti. Pienimmän kuvan amme Norolta voisi olla aika todennäköinen vaihtoehto meille. Kylpyhuoneen yhteen nurkkaan sisustetaan vielä pieni pukuhuonenurkkaus, jotta kodinhoitohuonetta ei tarvitse käyttää pukuhuoneena. Seinälle sopisi hyvin joku vanha puinen naulakko, jos sellainen jostain löytyisi. Penkkikin saisi olla vanha, mutta jos sellaista ei löydy, sen voisi nikkaroida itsekin, tai ei tuo Ikeankaan vaihtoehto hullumpi ole.

Mielessä on jonkinlaisen kiinteän hyllyn tai pienen penkin rakentaminen suihkun yhteyteen, joka sekin saisi olla betonipintainen. Asiaa täytyy vielä suunnitella, kuinka se oikein toteutettaisiin… Näin shampoot yms. saisi sijoitettua ilman mitään erillistä koria tai hyllyä suihkun lähelle.

Kylpyhuone tulee olemaan ensimmäisten hommien joukossa talolla, kunhan saamme avaimet. Koitetaan hyödyntää kahden asunnon aika kylpyhuoneremonttiin, sillä ilman sitä elämä ei varmasti ole kovin yksinkertaista… onneksi talo on uimahallin vieressä!

//Millaisia ajatuksia meidän kylpyhuonesuunnitelmat herättää? Tuleeko mieleen jotain, jota kannattaisi vielä miettiä tai erityistä huomioimista?

kylpyhuone pinterest

 

kollaasin Kuvat: Ikea, Noro, hansgrohe, vipp ja founterior.com

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 1

  Sisko sanoo

  Ihania suunnitelmia teidän uuteen kotiin! Onnea kovasti ja tsemppiä urakkaan. Se on mukavaa kun saa itse suunnitella ja yhdessä toteuttaa.

 2. 2

  Maarit sanoo

  Kivoja suunnitelmia, näyttää kovasti oman maun mukaiselta. Varoituksen sanana haluan sanoa, että jos tykästytte Betontechin terratinta-laattoihin, niin älkää vaan tilatko niitä kirkkonummelaisen Laattatukun kautta. Meille piti tulla valkoista isoa laattaa koko kodin alakerta täyteen. Tilatttiin täkäläisen laattakauppiaan avulla, maahantuojana toimii tämä Laattatukku. Toimitusajaksi luvattiin neljä viikkoa. Yhdeksännen viikon kohdalla peruttiin tilaus. Silloinkin vielä sanottiin, että menee kaksi viikkoa, että matkalla on! Laattatukkuun ei saanut oikeastaan millään yhteyttä, vasta kun meidän laattakauppias otti yhteyttä firman pomon vaimoon, niin puheluihin vastattiin. Ala-arvoista palvelua ja luvattu tuote jäi lopulta kokonaan saamatta. Sääli, koska tykkäsin todella betontechin laatoista ja nyt jouduin tyytymään kakkosvaihtoehtoon.

  • 2.1

   sanoo

   Hyvä kun varoitit, vaikka kyseisiä laattoja ei ollakaan harkittu ja tehdään varmaankin suurin osa hankinnoista K-raudan kautta. 🙂
   Tuollaiset tilausten viivästykset on juuri niitä, mitä pelkään melkeinpä eniten projektissa ja olen koittanut valita lyhyellä toimitusajalla saatavia tuotteita ja materiaaleja, ettei vaan kävisi niin, että hommat seisoo ja ollaan ilman toimivaa kylpyhuonetta tai keittiötä jonkun viivästyksen vuoksi.

  • 3.1

   sanoo

   Tuolta olenkin joskus bongannut jotain juuri sen tyylistä, mitä kaipailisin! Eniten kiinnostaisi nikkaroida penkki itse, mutta voi olla että tässä riittää muutenkin tekemistä, joten nikkarointihommat saa jäädä ehkä vähemmälle…

 3. 4

  sanoo

  Kauniita fiiliskuvia! Kylppäritilojen lattiassa on minustakin tärkeintä, että ne eivät ole liukkaat. Vähänkin liukas lattia pilaa tunnelman. Meillä on saunan ja kylpyhuoneen lattiassa tulikiven laattaa. Kaunista elävää harmaata, ja taatusti ei yhtään liukas jalan alla.

  • 4.1

   sanoo

   Liukkaus ei kyllä ole ollenkaan toivottua kylpytiloissa, sillä sehän on suorastaan vaarallista! Voin kuvitella kyllä, että tulikiven kivilaatat ei varmasti ole liukkaia. 🙂

 4. 5

  Satu sanoo

  Jos haluat betonimaista tunnelmaa seiniin,käy tsekkaamassa suomen betonileimasin sivuilta mikrosementistä.Sopii tosi hyvin seiniin ja siitä jää tosi sileä pinta.Itselläni on kylppärin seinät tehty sillä ja tykkään tosi paljon.Sillä saa tehtyä tosi eläväisen näköistä.Meillä yksi seinä tummemman harmaa kuin muut ja toimii.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *