Uusi vanha pöytä & Syksyinen kattaus

kattaus syksyyn

Eilen illalla kannoimme uuden, vanhan ruokapöydän vihdoin paikoilleen. Ehdittiin sen valmistumista odottaakin, mutta kannatti sitä odottaakin, sen verran hienosti pöytä paikoilleen sopii valkoisena. Vaikka väliaikainen pöytä oli ihan kiva ja trendikkäämpi kuin tämä, oli se aikamoinen rimpula tähän massiiviseen pöytään verrattuna. Tämä pöytä on ostettu kymmenisen vuotta sitten. Se on täyttä mäntyä ja alunperin se oli lakattu antiikkiruskealla. Jokunen vuosi sitten kyllästyin ruskeaan sävyyn ja kevyen hionnan jälkeen lakkasin sen himmeällä Kiva Kalustelakalla mustaksi. Aluksi pöytä oli oikein hyvännäköinen, mutta tuo lakka ei kuitenkaan ollut ollenkaan oikea ratkaisu pöytään, sillä himmeä lakka ei pysynyt hyvänä jatkuvan pesemisen ja kovan käytön vuoksi ja pinta meni tosi surkean näköiseksi ja pikkuhiljaa lakka alkoi irtoilemaan sieltä täältä. Niinpä kiikutimme pöydän varastoon ja otimme kevyen pukkijalkapöydän käyttöön siksi aikaa, että vanhan pöydän kunnostamiselle löytyisi aikaa.

Syyskattaus

Loppukesästä keittiöremontin valmistuttua aloitimme pöydän hiomisen. Heikki keksi, että voimme kääntää kannen toisin päin, se kun oli niin pahati kolhuilla. Kannen hioimme kokonaan puupinnalle, samoin kuluvimmat kohdat, kuten jalkojen kulmat, mutta muuten luistimme hiomisessa hiukan ja paikoin vanha lakka jäi karhennettuna maalin alle. Maalasimme pöydän lattiamaalilla, samalla kuin keittiön ja olohuoneen lattiat, eli Teknoksen Teknofloorilla, johon ollaan oltu oikein tyytyväisiä lattiassa. Lattiamaaliin päädyttiin, koska vesiohenteiset kalustemaalit ei oikeen vakuuttanut ja öljymaalien kanssa en millään viitsinyt alkaa sotkemaan. Jos maali kestää lattiassa, luulisi sen pöydässäkin kestävän!

Pöytä on tuohon meidän ruokailutilaan juuri oikean kokoinen. Se on parisenkymmentä senttiä pukkijalkapöytää lyhyempi, mutta saman verran leveämpi. Juuri tuon leveyden vuoksi siinä tuntuu olevan paljon paremmin tilaa ruuille ja kattaukselle. Lisäksi päätyihin voi helposti kattaa kahdelle lapselle paikan, joten tarvittaessa paikkoja saa kymmenelle. Tuolien maalaamisesta olen kirjoittanutkin, varmaan niin monta kertaa ettei ehkä tarvitsisi enää ottaa asiaa puheeksi, mutta sanonpa kuitenkin, että puiset tuolit ovat saamassa harmaata maalia ylleen. Metallituolit lähtee ulkokäyttöön ja tilalle on tulossa jotain, joka maalataan harmaaksi. Toivottavasti nekin saadaan tässä piakkoin pöydän ympärille, jotta ruokailutila alkaisi valmistua.

Hiekka Kivituikku

Syyskattaus

Uudistunut pöytä sai minut innostumaan pöydän kattamisesta tänään päivällistä kokkaillessani. Otin kaapista pitkästä aikaa hiekan väriset Aino Aalto -lasit. Uudessa keittiössä on tullut käytettyä paljon enemmän erilaisia astioita, sillä kunnon astiakaapin ansiosta eri astiat on paremmin esillä, kun kaikille astioille on oma paikkansa. Olen muuten unohtanut esitellä astiakaapin, vaikka taisin jo aikaa sitten niin luvata. Täytyypä koittaa piakkoin kuvata kaapin sisältöä… Kattauksesta tuli rauhallisen syksyinen ja kävinpä poimimassa ulkoa yhden männynoksankin maljakkoon, josta kyllä tuli jo hiukan talvi mieleen. Männyistä puheen ollen, en ole ennen oikein ymmärtänyt mäntyjen päälle, ennen kuin tässä omalla pihalla. Täällä kasvaa erilaisia mäntyjä ja olen huomannut niiden kauneuden. Vuorimännyt erityisesti on ihania ja näyttävät takuulla talvella erityisen kivalle, kun muuten vihreys katoaa.

Kattaus syksyyn

Ruokapöydän maalaaminen valkoiseksi

Sellaiset sunnuntaifiilistelyt uuden pöydän ympäriltä täältä… Näin se asiat pikkuhiljaa etenee! Keittiön hylly etenee myös, sillä mäntyinen lundia on jo saanut mustaa maalia ylleen. Hyllystä tulee takuulla upea, toivottavasti saan sen pian valmiiksi ja vaihdettua hylliksen tilalle. Tänään lähdetään vielä juhlistamaan ihanan kummitytön synttäreitä, joten ehkä voisi olla paikallaan lähteä etsimään muuta kuin maalausvaatteita ylle ja penkomaan lahjapapereita… //Iloista sunnuntaita!

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSAINSTAGRAMISSA, JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Todella kaunis kattaus! Nuo ruskean sävyt ovat syksyisen näyttävät. Pitäisi itsekin kattaa useammin arkiaterioillekin kauniisti. Pöytäliinojen käyttö pitäisi myös opetella.

 2. 2

  Gitte sanoo

  Kaunis kokonaisuus! Kiva että teillä tuo Teknofloor on toiminut, meillä valitettavasti ei. Kaikki kahvit ja ketsupit tarttuvat lattiaan mikäli niitä ei heti saa posipyyhittyä. Todella surkean näköinen keittiönlattia vaikka maalaamisesta on vasta parisen kuukautta 🙁

 3. 3

  Pipsa sanoo

  Hyvälle näyttää pöytä ja kattaus! Jotenkin näyttää myös tutulta tuo pöytä ja mietin että meillä varmaan tuo sama. Ostettu joskus 10 vuotta sitten. Tuolit oli samaa sarjaa mutta ne on jo hajonneet ajat sitten mutta pöytä kestää 🙂 tuo pöydän koko on ollut kyllä hyvä! pitänyt tehdä tuo sama maalaus projekti kun ei tuo väri enää miellytä mutta olen vain laiskuuttain laittanut vahakankaan kanteen kiinni 😀

 4. 4

  sanoo

  Minäkin vetäisin vanhan lipaston lattiamaalilla valkoiseksi. Ajattelin samaa kuin sinä, että luulisi kestävän, jos sama maali kestää portaissakin päivittäistä kävelyä. 🙂 Valkoinen pöytä on kaunis!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *