Uudistunut kirjakaappi

Tässä niitä nyt tulee, kuvia olohuoneen uudistuneesta kirjakaapista.
Kaappi on muutaman vuoden vanha Ikean Billy. Silloiseen kotiin sopi punertavanruskea tumma lasiovinen kaappi, mutta nykyisessä kodissa tumma kaappi on koko ajan pistänyt silmään ja isot lasiovet on ollut epäkäytännölliset kun mitään ei ole saanut ovien taakse piiloon ja tavaraa on kertynyt liikaakin. Tai no, olihan minulla viimeisen vuoden ajan lasiovien sisäpuolella tapetti, jotta sain kaaoksen piilotettua. 😉
Turhaan pari vuotta jahkailin maalaamisen kanssa, sillä lopulta työ ei ollut niin iso kuin pelkäsin. Kaaos toki oli valtaisa, mutta siitäkin selvittiin. Samalla hankkiuduin eroon laatikollisesta kirjoja ja vein käyttämättömiä kirjoja ja levyjä varastoon. Sisustuslehtiäkin karsin niin, että jäljelle jäi vain tuo yksi pino.
Olohuoneesta tuli heti kerralla jokusen neliön suurempi ja kirjakaapista pienempi ja matalampi. Valkoisen värin valitsin juuri siksi, jotta kaappi sulautuisi taustaansa ja kutistuisi.
Kaapin alaosaan, peittoon maalattujen ovien taakse sain mahtumaan lähes kaikki kirjat, yläosaan pääsi vain kivoimpia sisustuskirjoja ja muistikirjojani. Ja paljon kaikenlaista rompetta, kuten kynttilöitä. Onpahan niillekin nyt joku paikka.
Jossain vaiheessa suunnittelin hankkiutuvani kokonaan tästä eroon ja ostavani tilalle jonkin matalamman kalusteen, mutta koska säilytystilaa kuitenkin tarvitaan, päätin ettei tästä kannata luopua. Nyt ainakin tuntuu hyvälle ratkaisulle, kun tuntuu että kaappi on kuin uusi.
Kirjakaappi sijoittuu olohuoneessa sohvaa vastapäätä, toiselle kokonaiselle seinälle. Ja jos kaapin taustalla oleva seinä näyttää hitusen epämääräiselle, ei ihme. Samalla kun käytin kaapin pois seinästä, otin taustaseinän tapetit pois ja seinä jäi pohjamaalille. Tarkoituksena olisi tässä lähiaikoina laittaa uusi hohtavan valkoinen maali olohuoneen seiniin.
Lasiovien alaosan maalasin peittoon ja peitin rajauksen listalla. Vetimiä ehdin kaapin uudistusta suunnitellessa ostaa jo kahdet jemmaan. Päädyin kuitenkin laittamaan nämä yksinkertaiset metallivetimet, jotka kaappiin jo vaihdettiin jo ihan uutena. Taidan kuitenkin kokeilla vielä vaihtoehtoja, vaikka nämä vanhat tuntuukin nyt parhaalle.
Ja miltäkö se sitten näytti ennen? Toista kaappia purkaessani muistin ottaa ennen -kuvan toisesta kaapista. Ei nimittäin oli pahemmin tullut kuvattua kaappia aiemmin. 😀 Miksiköhän?
Tässäpä näitä. Itse olen hurjan tyytyväinen kaappiin ja muutokseen. Tässä on pyhien verran ollut aikaa tätä valmiina ihastella.
Huomenna taas arkeen uusin voimin. Toivottavasti ensi viikolla oikeasti tulee kevät ja lämmin!
Kommentit
 1. 2

  Inanaa sanoo

  >Tuttuni haluaisi ostaa itselleen uuteen kotiin Billy-hyllykokonaisuuden, juurikin tuollaisen nelikaappisen (kaksikaappisen siis), mutta ystäväni on vakaasti sitä mieltä, että se ei kestäisi paljon kirjoja, joita tutullani todellakin on. Riittääkö se, että ihan ohjeen mukaisesti pulttaa hyllyn seinään kiinni?

 2. 3

  Esmeralda sanoo

  >Kiitos! Kyllä se ihan uudelta tuntuu, kun ei itsekään vanhaksi tunnista. 😀

 3. 4

  Esmeralda sanoo

  >Heippa! Meillä kaapit on sellaisilla metallisella mollyankkurilla kipsilevyseinässä kiinni. Kaappi on kyllä ollut välillä todella täynnä tavaraa, mutta on pysynyt lujasti seinässä. Kaapin rungot ja hyllylevyt myös on pysynyt täysin suorassa, tuli huomattua sekin! 🙂

 4. 5

  Krisse sanoo

  >Kirjakaapista tuli hieno! Taas kerran olet tehnyt aivan upeeta työtä. En voi muuta kuin ihailla.

 5. 6

  Krisse sanoo

  >Kirjakaapista tuli hieno! Taas kerran olet tehnyt aivan upeeta työtä. En voi muuta kuin ihailla.

 6. 7

  niina sanoo

  >tulipa siitä hieno. Varmasti on valoisampi valkoisena, näyttää kuvissakin siltä. millä maalilla maalasit kaapit?

 7. 8

  Jenni sanoo

  >Tosi hieno muutos! 🙂 Ei tunnistaisi samaksi kaapiksi! Meillä on samainen Billy valkoisena lasiovilla ja oon tykännyt siitä tosi paljon. 🙂

 8. 9

  Marja sanoo

  >Tulipas siitä ihan erilainen! Ihan kuin uusi kaappi! Ja tulipas mulle elävästi mieleen kuinka jokunen vuosi sitten maalasin meidän pyökin värisen kirjahyllyn valkoiseksi… kuinka inhosin sitä aiemmin ja kuinka miltei pidin siitä valkoisena… nythän se remontissa purettiin ja hyllykkö sai erään remonttireiskamme luota paremman kodin 🙂 Kurkkaahan täältä: http://www.divaaniblogit.fi/blogit/vaaleanpunainenhirsitalo/2010/01/11/olohuoneen-kirjahyllyssa/ tosin mulla ei tuolla näköjään olekaan ennen-kuvia…

 9. 10

  IMAGE black and white sanoo

  >Ihanaa, kun ihmiset on ruvennut näkemään vaivaa, esim. maalaamalla kalusteita sen sijaan , että ostaisivat uusia. Mielettömän upea tuli, ja kyllä varmasti on enemmän tunnearvoa nyt, kun olet omin kätösin tuunannut. 😉

 10. 11

  Eena sanoo

  >Onpa hurja muutos. Ja ehdottoman positiivinen sellainen! Kaapista tuli todella upea!

 11. 12

  Ginger sanoo

  >Todella onnistunut muutos, kaappi näyttää upealta nykyisessä asussaan!

 12. 14

  Hanna sanoo

  >Wau, ihan mielettömän hieno muutos. Ei uskoisi että alaosa on maalattu, näyttää ihan kuin olisi puuta. Millä maalasit sen, telallako? On varmaan ollut kova homma mutta varmasti kaiken vaivan arvoinen.

 13. 16

  Ilon lähteillä sanoo

  >Upea! Oli varmasti suuri työ! Tosiaan ei uskoisi samaksi kaapiksi ennen ja jälkeen. Meillä on myös olohuoneessa kaapit joissa yläosa on lasia ja alaosat peitossa, mutta valitettavasti lasien takana ei vallitse läheskään noin seesteinen tunnelma. Paljon pitäisi karsia, jotta tuohon päästäisiin 🙂 p.s. laitoin linkin blogistani sun pääsiäismuna-askarteluihin…

 14. 17

  Vivi ja Kalle sanoo

  >Kaunis kaappi ja tosi onnistunut lopputulos. Ja kiitos muutaman postauksen takaisista washi-teipeillä tehdyistä koristevinkeistä. Niitä pitää testata ensi vuonna ehdottomasti.

 15. 18

  Anne sanoo

  >Tulipa siitä upea! Mitä maalia käytit? Meiltäkin voisi löytyä maalattavaa 😉

 16. 22

  Esmeralda sanoo

  >On kyllä paljon valoisampi. Maalasin kaapin Helmi -kalustemaalilla. Kirjoittelen tarkemmin maalaamisesta vielä uuteen postaukseen. 🙂

 17. 24

  Esmeralda sanoo

  >Maalaaminen saa ihmeitä aikaan! En olisi ennen maalausta kuvitellut voivani tykätä tästä, luulin korkeintaan sietäväni. 😀

 18. 25

  Esmeralda sanoo

  >Juu, mielummin katsotaan ensin vanhoista olemassa olevista kalusteista, mitä niistä saisi muokattua. Sitten vasta ostoksille. 😀 Ja silloinkin mieluiten käytettyä! 🙂 Ja juuri niin, nyt kaappia osaa ihan eri tavalla arvostaa, kun on itse tehnyt siitä oman näköisen.

 19. 28

  Esmeralda sanoo

  >Kiitos! Kaappi sopii nyt kivasti muuhunkin sisustukseen, eikä pomppaa heti silmään joukkoon kuulumattomana. 🙂

 20. 29

  Esmeralda sanoo

  >Kiitos Hanna! Maalasin kalustemaalin lasioviin siveltimellä ihan ronskein vedoin, jotta saisin oviin puunsyyvaikutelmaa. Kirjoittelen maalaamisesta vielä tarkemmin oman postauksen. 🙂 Olihan tässä työtä, mutta lopputulos palkitsi!

 21. 31

  Esmeralda sanoo

  >Vaikeaa on itsekin uskoa, että tämä todella on sama kaappi! 😀 Voi olla, että meidänkin lasiovet paljastavat pian tavarakaaoksen, jos en pysy tiukkana.Kiva kun inspiroiduit pääsiäisaskarteluistani.

 22. 33

  Esmeralda sanoo

  >Pohjamaalina on Otex, pinnassa Helmi. Laitan oman postauksensa vielä tarkemmin maalaamisesta.

 23. 36

  Mia sanoo

  >Olisin kiinnostunut kuulemaan enemmänkin kaapin maalauksesta… Itsekin uudistelen ja maalailen usein huonekaluja ja olisi kiva kuulla jonkun muunkin kokemuksista mikä on hyvä jne.Ehdottomasti kauniimpi kaappi on nyt uudistuksen myötä! Vau!

 24. 37

  Esmeralda sanoo

  >Heippa Mia! Kirjoittelen tarkemmin maalaamisesta ihan oman postauksensa vielä. 🙂 Ja kiitos, kaunistuihan se!

 25. 38

  Lumo sanoo

  >Kiva kuulla maalauksesta, olen miettinyt samaisen välillä tumman billyn maalaamista sisältä valkoiseksi ja ulkoa oikein tummanharmaaksi, miltei mustaksi.

 26. 39

  Heidi sanoo

  >Just tänään mietin, että mitä hemmettiä mä meidän Billy-hyllylle teen. Se on tällä hetkellä valkoinen, vitriiniovilla. Täynnä kamaa, jonka haluaisin osittain piiloon. Näky on sottanen. Kattelin Ikean sivuilta just noita umpi-/vitriiniovia. En epäröi enää sekuntiakaan vaihtaa noita. KIITOS!!

 27. 40

  Mervi sanoo

  >Erinomainen parantelu! Minullekin on iskenyt suuri huonekalujen tuunausinto 🙂 Juuri nyt on työnalla keittiössä pakastimen "verhoilulevy" joka oli pyökkiä, nyt ensimmäisen liitutaulumaalikerroksen peittämänä autotallissa odottelemassa seuraavaa kerrosta. Ja siinä sivussa peittyy vähän muitakin pyökkiosia…. Ja vihreää väriä sai pintaan muutama pikkujuttu… ja kaikesta tästä varmasti tulee vielä blogipostausta ;)Edellinen projekti oli kenkälipasto, josta tuli turkoosi: http://therearelilactrees.blogspot.com/2012/03/lisaa-turkoosia-more-turquoise.html

 28. 41

  Esmeralda sanoo

  >Mustanharmaa minullakin oli pitkään vaihtoehtona, kunnes päätin häivyttää kaapin tuohon valkoiseen seinään. 🙂

 29. 42

  Esmeralda sanoo

  >Tosi hyvä, että Ikealle on tullut erilaisia ovivaihtoehtoja ja muutenkin billyä pystyy muokkaamaan. Umpinainen alaosa on kyllä hirmu kätevä!

 30. 43

  Esmeralda sanoo

  >Liitutaulumaali pyökkiä peittämään kuulostaa tosi hyvälle! Huonekalujen tuunaaminen on tosi kivaa ja järkevää. 🙂 Minäpäs tulen kurkkaamaan kenkälipastoa.

 31. 49

  Esmeralda sanoo

  >Niin vaikuttaa, muutti koko huoneen ilmettä paljon. Nyt ei enää ahdista sohvalla istuskelu kaappia tuijotellen. 😀 Kiitos.

 32. 50

  Ansku sanoo

  >Tutkin näin jälkijunassa kaapin tuunausjuttusi ja olipa mielenkiintoinen. Kaikenlaista hienoa voi saada aikaan kun käyttää mielikuvitusta ja näkee vaivaa! Ja hyvä mieli kun ei tarvitse ostaa uutta.

 33. 51

  Esmeralda sanoo

  >Kyllä omalla työllä ja pikkusummalla tarvikkeisiin saa paljon aikaan. Vanhasta jotain aivan uutta. 😀

  • 52.1

   sanoo

   Sain maalit suhteilla jonkin verran normaalihintoja halvemmalla, niiden hyllyhinta olisi yhteensä ollut noin 70 euroa (yksi purkki otexia, kaksi helmeä 0,9l purkkeina)! 🙂

 34. 53

  sanoo

  capturing natural fibroid treatment is not invariably the alternate. some sort of standards fascinated require the particular amount of ideas then desire to manufacture replacements use boring strategy on the road to mountain climbing. for some, substandard fair swings in order to really on a daily basis exercises in addition to the life but specialists that once minimal very good actually are evident, this could be motivating itself but develops daily program,my husband became setting up a strange swelling on his pec and having seen many different dermatologist one chose to make this offer 10 a long time ago. as a consequence of this diet change it adjusted separate. now, our granny in an additional suggest provides told by her professional medical to give up swallowing pills containing rBST because it is normally managing to cause her chest enhancement growths.

 35. 54

  sanoo

  Howdy just wanted to give you a quick heads up. The words in your article seem to be running off the screen in Firefox. I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with web browser compatibility but I figured I’d post to let you know. The design and style look great though! Hope you get the problem fixed soon. Cheers

Trackbacks

 1. […] Vitriinikaapista tulee minulla mieleen välittömästi 90-luvulla koteja kauhistaneet pyökkimelamiinirakennelmat, joissa oli hyllyä, lokeroa ja lasiovea vaikka millä mitalla. Tätä meidän kirjakaappia tulee kuitenkin kutsuttua vitriinikaapiksikin, sillä kirjakaappina siinä toimii vain alaosa, joka on ovien takana piilossa. Olen saanut tässä aikojen saatossa useammankin kommentin ja postaustoiveen esitellä, mitä nuo hyllyt lasiovien takana varastoivat, joten valoisan päivän ratoksi kuvailin hyllyjä ja niille kertynyttä tavaraa. Umpiovien taakse ei edelleenkään kurkisteta; siellä nimittäin on aivan liikaa kirjoja sekä kaikki lasten lautapelit, suloisessa sekamelskassa! Alunperinhän kaappi oli kokonaan lasiovilla ja synkkä, tummanruskea. Jos kiinnostaa tietää, miten muokkasin kaapista raikkaan ja valkoisen reilut pari vuotta sitten, kurkista tänne! […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *