Uudenlaista leivontaa

Porkkanakakku

Terveellisemmät elämäntavat ja terveellisempi ruokavalioni on saanut aikaan sen, että leivontaa tulee harrastettua nykyään harmillisen vähän. Niinpä innostuin kovasti, kun huomasin marketin lisäravinnehyllyllä vihkosen proteiinipitoisista ja viljattomista leivonnaisista. Fastin mainoslehtisen inspiroimana kokeilin terveellisemmän porkkanakakun leivontaa. Ja kuten aina, ei tietysti minkään ohjeen mukaan voi täysin mennä, vaan täytyi tälläkin kertaa hiukan soveltaa ohjetta itse. Kohtuullisessa määrässä en sokeria ja rasvaa pelkää, joten ihan aitoa voita laitoin rasvaksi ja sokeriakin desin verran, tosin terveellisemmältä tuntuvaa ruskeaa ruokosokeria. Pohjan kanssa siis pysyteltiin kohtuullisen terveellisissä aineksissa, mutta kuorrutteeseen tulikin valkoista sokeria reilummin.

porkkanakakku ohje_

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita muut ainekset joukkoon tasaiseksi massaksi. Painele taikina voidellun irtopohjavuoan pohjalle. Paista 175 asteessa n. 25 minuuttia. Kakun jäähtyessä valmista kuorrute. Vatkaa tuorejuuston sekaan tomusokeri. Levitä kakun päälle tasaisesti ja ripottele päälle pähkinöitä tai mantelirouhetta. Anna jähmettyä.

Mehevä porkkanakakku

Porkkanaa kakkuun tuli perinteiseen porkkanakakkuun verraten aika paljon reilummin ja koska jauhot puuttuivat kokonaan, kakusta tuli todella mehevä ja kostea. Proteiinilisän vai mantelinko ansiota, että kakku on myös todella tuhti ja täyttävä. Pieni siivu riittää täyttämään vatsan! Kuorrutetta tuolla annostuksella tuli aika reilusti. Päälle laitoin pistaasipähkinöitä ihan ulkonäkösyistä (kauneimpia pähkinöitä) sekä hasselpähkinärouhetta. Mites on, kiinnostaako teitä lukea tällaisesta hiukan erilaisesta leipomisesta? Vaikka kyllähän pelkästään leivonnaiskuvat inspiroi leipomaan, ainakin minua itseäni, vaikkei samoja ohjeita käyttäisikään. 🙂

Gluteeniton kakku Proteiinikakku

Keittiön koristuksena maljakossa on oman pihan ensimmäinen avautunut pioni. Sää ei eilen ollut kovin suotuisa, joten leikkasin ensimmäisen kukkasen sisään meitä ilahduttamaan. Keittiössä on nyt niin kiva kuvailla, kun valkoinen pöytä oikein hohtaa valoa, vaikka eilen oltiin myrskyn keskellä jokunen tuntu ilman sähköjäkin. Parin päivän kokeilun jälkeen sopiva pöydän koko alkaa hahmottua, eikä vanhasta pöydästä kovin paljon kärsi pienentää, kyllä sitä tilaa vaan tarvitaan jo omallakin sakilla, saati sitten vieraiden kanssa. Saapa nähdä, josko jo tänään lähden katselemaan sopivanlevyistä puuta pöydän kantta varten. Sen lisäksi tänään tiedossa on ainakin piipahtaminen ihanan Päivin Pop Up Shopissa Espoossa. //Iloista viikonlopun alkua, toverit!

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
  1. 1

    sanoo

    Uuh ja mä taas olen leiponut viime aikoina ihan liikaa. Korviketekemistä kun ulkona ei tarkene olla… 😉 Hitsit sinä oot menossa sinne Päiville. Munkin piti tänään lähteä sinne ajelemaan mutta koska mulla on iltamenoa Treella klo 17 alkaen, hokasin etten ehdikään. Plääh.

    • 1.1

      sanoo

      Lomalla tulee kyllä leivottua useammin! 😀 Pidempää kesälomapätkää odotellessa. Paitsi, että pääsen leipomaan huomennakin, kun juhlitaan pojan synttäreitä kummin kanssa! 🙂 Päivillä on aina kiva piipahtaa pop upissa! Kannattaa joskus kyllä lähteä käymään!

  2. 2

    sanoo

    Ilolla luetaan myös erilaisesta leivonnaisista! 🙂 Aina mukavaa vaihtelua! 🙂

    Tuo näyttää huippu herkulliselta! 🙂

    Mukavaa viikonloppua!

  3. 4

    Linda sanoo

    Kuulostaa niin ihanalta reseptiltä! Itse kokeilen tällä hetkellä vehnätöntä ruokavaliota, olisiko se minulle oikea. Näitä reseptejä voisi paljonkin hyödyntää. Aina leivonta ja uudet reseptit sekä ihanat kuvat kiinnostaa! 🙂

Trackbacks

  1. […] pienentää kaappiin kertyneiden muffinivuokien pinoa. Meillä on yhä harrastettu hitusen terveellisempää leivontaa, joten nämäkin muffinit leivottiin vaihtamalla vehnäjauhot leivontaproteiiniin ja kaurajauhoihin […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *