Uuden kodin remonttisuunnitelma

pintamateriaalit_

Täällä vietetään nyt kuulkaas varsin kärsimättömiä ja malttamattomia viikkoja, kun odotellaan että saadaan uuden kotimme avaimet ja päästään ensiksi aloittamaan remonttia ja sitten hyvin pian muuttamaan sisään. Tämä suuri hetki on jossain vapun ja toukokuun puolen välin välillä, heti kun myyjä saa talon tyhjennettyä. Ideoita uuden kodin varalle on hurjasti, niin taloon sisälle kuin sen ulkopintaankin ja pihalle. Jonkinlaista priorisointia tässä täytyy nyt harjoittaa ja koittaa tehdä edes summittainen remonttisuunnitelma, jolla hommaa lähdetään viemään eteenpäin, jottei käy niin, että suhataan samanaikaisesti siellä ja täällä, sisällä ja ulkona. Sen verran ollaan jo päätetty, että aloitetaan vessasta, joka pitäisi saada valmiiksi ennen muuttoa, kylpyhuoneesta, eteisestä ja kellarin säilytystiloista. Pienen vessan ja kylpyhuoneen purkua voidaan varmastikin tehdä samanaikaisesti, mutta siinä sivussa tulisi saada kellariakin siihen kuntoon, että voimme sisään muuttaessa tuoda kaiken mahdollisen säilytettävän kellariin, jotta yläkerrassa mahtuu remontoimaan myöhemmin.

wc suunnitelma_

Kollaasien Kuvat: Ylempi / K-rauta, Tikkurila Alempi / Ikea, K-rauta, Hansgrohe

Vessassa menee uusiksi kaikki, mutta koska tila on varsin simppeli ja pieni, luotan että sen tekemiseen ei mene kovin kauaa. Kalusteet on jo valittu, materiaalit myös. Lattia on tarkoitus tehdä viereisen eteisen lattian kanssa samalla kertaa. Näihin tiloihin on tulossa yhtenäinen betonilattia, jonka teemme itse. Vanhan kodin betonilattian teko oli mukava projekti, nyt mennään vain hiukan erilaisella käsittelyllä. Putki- ja sähkötöitä lukuunottamatta vessa(kin) on tarkoitus tehdä omin voimin.

Kun kerran eteisen lattia syntyy jo alkuvaiheessa, voisi samaan syssyyn olla paikallaan tehdä eteisen seinätkin valmiiksi. Siellä tarvitaan pääasiassa maalia, mutta yksi oviaukko olisi peitettävänä ja laminaattiseinä!! purettavana. Nykyisellään eteinen on sellainen hyvin 70-lukuisen vihreän värinen, mutta jotain säästettävääkin siellä on, sillä neljä eteisestä aukeavaa ovea on puuviilua, jotka minun silmääni miellyttää. Nykyisen minieteisen sijaan saamme nyt varsin mukavasti tilaa eteiseen. Tuulikaappi sen sijaan on niin pieni, ettei siellä mahdu edes kenkiä riisumaan. Siksipä valitsimmekin eteiseen betonilattian, sillä sen kanssa ei tarvitse varoa kengissä sisään kulkeutuvaa hiekkaa ja lattian kulumista. Muiden asuintilojen kanssa olemme päätymässä vaaleaan laminaattiin. Seiniin tulee pääasiassa valkoista maalia, mutta pari hyväksi havaittua harmaan sävyä nähdään varmasti myös jossain… Tyttöjen huoneeseen on etsinnässä tapetti, josta Neela haaveilee.

Ja samanaikaisesti kellarissa pitäisi aloittaa kylpyhuoneen ja saunan purkutyöt. Tämän projektin kanssa pitäisi olla kohtuullisen nopea, sillä kovin montaa viikkoa sitä ei ilman suihkumahdollisuutta haluaisi asua. No, onneksi uimahalli sijaitsee ihan vieressä… Mutta hosumaan ei kuitenkaan aleta! Uusia pintoja on mietiskelty niin, että pää alkaa olla jo sekaisin. Nyt vaikuttaisi siltä, että lattiaan on tulossa betonin päälle epoksi, mutta seinien käsittely on vielä hiukan auki. Tänne on jo valittu tyylikäs kattosuihku ja moderni kylpyamme, jonka tiimoilta jo valotinkin suunnitelmia. Saunan puolella taas taidetaan mennä varsin perinteisellä lauderatkaisulla, mutta luulen saunan paneeloinnista ja lauteista tulevan kokonaan mustat.

Saapa nähdä, kuinka realistista aikataulutus on, mutta tämän kaiken pitäisi meidän laskelmien mukaan onnistua kuukaudessa. Itse pidän yhden kesälomaviikon ensimmäisen remonttikuukauden aikana ja talkoolaisiakin on jo lupautunut. Täytyykin varata putkimies ajoissa, jottei ainakaan siitä jää kiinni. Seuraava rykäisy on sitten yläkerrassa, kun isketään keittiön kimppuun, vaan siitä toisella kertaa! Mutta sitä piti sanomani, että sormet syyhyää päästä hommiin!!

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 1

  Minna sanoo

  Mielenkiinnolla odottelen kuvia, suunnitelmat kuulostaa kivalle! Varmasti paljon työtä edessä, mutta teillä onneksi intoa piisaa. 🙂

 2. 2

  sanoo

  Oi, tuo suunnittelu on ihan parasta aikaa ja remontin alkuvaiheessa ei budjettihuoletkaan vielä niin paina. Siis nauti täysillä, se on ihanaa. Meillä jo jonkin aikaa sitten tehty remontti ja muistan kun sormet syyhysivät päästä tositoimiin.

 3. 3

  sanoo

  Hyvältä näyttää! Me tehtiin edellisessä kodissa 6 viikossa varsin kattava remontti. Jäihän sitä kaikenlaista, mutta kun melkeinpä yötä päivää ahkeroitiin, niin valmistakin tuli. Asunto tuli muuttokuntoon siinä ajassa missä piti. Tehokkaina toiminnan ihmisinä saatte varmasti jo kuukaudessa paljon aikaan. Suurimmat haasteet aikataulun kanssa tulee siinä, että joitakin remontinvaiheita ei voi nopeuttaa, yllätyksiä tulee ja nopealla aikataululla tavaran toimituksia tai työmiesten saamista tai tahtia ei pysty aina hoputtaa. Tästä huolimatta remontoiminen ja sen suunnittelu on kivaa. Oman käden jäljen näkeminen on vain niin kivaa, ja se miten visio alkaa muuttua todeksi. Näitä sinun suunnitelmia on kyllä kiva seurata, kun oma taloprojekti on käynnissä samaan aikaan. Teillä kyllä on jo varmasti ihan valmista, kun me päästää kesän lopulla kunnolla toimeen. Meidän taloprojektikin on edennyt jo siihen vaiheeseen, että ihan konkreettisestikin on sisustussuunniittelun aika. (Toki pinterest on tietysti täytynyt ihan alusta asti). Ensi viikolla olisi keittiösuunnittelutapaaninen jne. Sinun suunnitelmissa on paljon samaa henkeä kuin omissani. Esim. juuri moderneja ammeita ja saumattomia lattiamateriaalivaihtoehtoja olen itsekin kartoittanut. Odotan jo innolla, kun tänne alkaa ilmestyä teidän työn tuloksia. Nauttikaa haaveen toteutumisesta ja pitäkää heikkoina hetkinä visio kirkkaana ja huumori mukana! Mukavaa remppailua! 🙂

  • 3.1

   sanoo

   Kyllä tässä vision toteutumista odotellaan kovasti! Me ei edes yritetä saada muuttokuntoista taloa ennen kuin muutetaan sisään, mutta nuo kylppäri ja vessa olisi varsin kivat olla olemassa. 😀 Ehkä se luo paineita saada homma valmiiksi nopeasti! Ja tietysti malttamattomuus päästä esim. keittiön kimppuun.
   Aikataulujen suunnittelu tuntuu tosiaan aika hankalalle, mutta täytyy nyt koittaa rennolla asenteella mennä ja tehdä tilaukset ajoissa. Kun vaan malttaisi odottaa niitä avaimia… Pääsisi alkuun!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *