Upea uusi keittiö – Suunnittelukohteeni

Kävin viikonloppuna kuvaamassa yhtä ihanaa kohdetta, jonka suunnittelussa olen saanut olla mukana ihan alkumetreiltä saakka. Uuden ja valoisan omakotitalon keittiö on moderni ja kiiltävä. Ihana, kun kaikki on niin raikasta ja uutta!! Ja ikkunoita on paljon. Valkoisten kiiltävien ovien kaverina on mustat kivitasot ja välitilassa on mustaa lasia. Niemeke rajaa keittiön ruokailutilasta, joka jää tuohon lasikaapin tälle puolelle.

Niemekkeessä on kokkailupiste, iso kaasuliesi ja pienempi induktioliesi. Niemekkeen takana on hiukan seinää, suojana jottei ruokalutilasta tarvitse katsella patoja ja pannuja.

Yksi kivoimmista jutuista tässä keittiössä on aamiaskaappi, tai oikestaan aamiaslaatikko, joka kätkee sisäänsä mm. kahvinkeittimen ja blenderin. Asukasperhekin on tästä kuulema kovasti tykännyt!

Keittiön suunnittelu aloitettiin onneksi siinä vaiheessa kun talo oli vasta paperilla. Alkumetreillä huomattiin nimittäin tehdä tärkeä muutos. Alunperin tuo kapea ikkuna oli jonkin verran vasemmalla ja olisi estänyt vasemman seinän täyskorkean kaapiston. Kun ikkunaa siirrettiin oikealle, saatiin koko seinä täyteen kaappitilaa ja mm. aamiaiskaapille hyvä paikka.

Keittiö on muuten kovin moderni ja simppeli, mutta lasien säilytykseen talon omistaja teki vanhahtavan kaapin vanhoista ikkunoista ja seinällä on kehystettynä vanhoja lehdenkansia. Uusi ja vanha kohtaa kivasti!

Tällainen on ensimmäinen suunnittelemani keittiö! Toivottavasti pääsen tekemään näitä lisääkin. 🙂

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Hienolta näyttää, upean moderni ja toimiva keittiö! Tuo aamiais kaappi olisi kyllä niin mainio itselläkin! 🙂 Juuri mietin, että kun viitsisi pitää blenderiä esillä, niin tulisi useammin tehtyä smoothieita, tuossa on mainio ratkaisu ja ei tarvitse pitää mitään esillä. 🙂 Hieno!

 2. 2

  sanoo

  Ihana keittiö, avara ja selkeä! Ja tuollaista vitriiniä haaveilen, kun meillä ei ole mitään vitriiniä, missä voisi pitää esillä kauniita laseja. Tosi kiva lopputulos! 🙂

 3. 3

  sanoo

  Todella kaunis. Mahtavan kontrastin tuo tuo tumma taso ja välitila. Upea kokonaisuus, pidän kovasti!
  Hyvä Essi. Siitä se lähtee. <3

 4. 4

  sanoo

  Pitkästä aikaa keittiö, jossa on sitä jotakin! Pidän vetimittömistä eleettömistä ovista. Kaunista, raikasta! Upea kaapistoseinämä ja aamiaiskaappi on huippu! Taidat olla alan ammattilainen?

  • 4.1

   sanoo

   Voi, miten kiva kuulla, Marita!! 🙂 Tämä on kyllä niin raikas ja ihana, suunnittelijankin mielestä. 😀
   Valmistuin sisustussuunnittelijaksi loppuvuodesta ja tämän kohteen suunnittelin opiskelujen aikana. 🙂

 5. 6

  sanoo

  Aivan ihana!! Ja tuo välitila…. mitä se on? Mustaa lasia? Näin yhdessä sisustuskuvassa vähän samantyylisen välitilaratkaisun, ja se oli UPEA, aivan samalla tavalla kuin tässäkin. Ei se perinteisin ratkaisu, mutta helppohoitoisempi kuin kaakeli 🙂

  • 6.1

   sanoo

   Juu, välitila on mustaa lasia.
   Vaikuttaisi kyllä olevat tosi helppo puhdistettava. Kyllähän siinä roiskeet sun muut näkyy selvemmin kuin vaikka kaakeleissa, mutta tosiaan lähtee liat sit poiskin tuhannesti helpommin.

 6. 7

  Vivian P. sanoo

  Todella hieno ja selkeä keittiö! Vastaa kovasti mitä olen itse omassa päässäni suunnitellut omaan kotiini (ehkä sitten joskus..); valkoiset vetimättömät ovet ja ohuet mustat tasot.
  Aamiaiskaappi on kiva lisä ja saa aina niin näkyvän kahvinkeittimen pois näkösältä. Ja tuo vitriini! 🙂
  Muuten kenen valmistajan keittiö tämä on?

  • 7.1

   sanoo

   Heippa Vivian. Kiva kuulla, että tykkäät keittiöstä. Vetimettömät kiiltävät kaapinovet on ihanan helppo pitää puhtaana. 🙂
   Keittiö on tilattu Virosta. Minulla ei nyt tässä ole toimittajan nimeä.

 7. 9

  Nimetön sanoo

  Tyylikäs ja raikas keittiö! Vanhat kaapinovet ja kuvat tuovat kivasti rosoa je elettyä elämää keittiöön! Varmaan kiva suunnitella alusta asti keittiö. Itse olen päässyt vain remppaamaan vanhoja, joten aina on ollut enemmän ja vähemmän rajoitteita. Mutta, onhan ne neliöt ja pohjapiirustukset uudenkin keittiön puitteina. Hyvä ratkaisu siirtää ikkunaa.

  • 9.1

   sanoo

   Kyllähän niitä rajoitteita on toki uudessakin tilassa, mutta tosiaan, tällaisia ikkunansiirtoja sun muita oli vielä mahdollista miettiä. Vanhojen remontoinnissa on aina enemmän rajoitteita, kuten jo olemassa olevat vesipisteet, viemärit yms. Ihana oli olla mukana niin varhain tässä projektissa!!

 8. 12

  sanoo

  Heh, näyttipä keittiö tutulta vaikka värimaailma ei ihan sama olekkaan! 🙂 Meillä on lähes vastaava keittiön layout omassa pari vuotta vanhassa talossamme, vain keittiön pienempi ikkuna on toisella puolella kaapistoja ja niemekkeen ja seinän välissä oleva ikkuna jatkuu lähes lattiaan saakka. Kulmasta löytyy myös meiltä aamiaskaappi, joka on toteutettu rulo-ovella. Erittäin toimivaksi on keittiö parissa vuodessa osoittautunut ja lähes parasta on juuri tuo aamiaskaappi jossa kahvinkeitin ja leivänpaahdin pysyy piilossa! Hyvin olet suunnitellut! 🙂

  • 12.1

   sanoo

   Rulo-ovi onkin myös hyvä ratkaisu aamiaskaappiin. Tai sellainen kippiovi. 🙂
   Kiva kuulla että tutunmallinen keittiö on osoittautunut toimivaksi. Tämäkin vaikuttaa kovin toimivalle ja kaikki toiminnot on tarpeeksi lähellä toisiaan.

 9. 13

  sanoo

  Selkeä ja tyylikäs keittiö. Meillä myöskin rulo-oven takana kahvinkeitin ja paahdin. Viereissessä kaikki tv-laitteistot, onneks ei oo mikään näkyvillä.

 10. 14

  sanoo

  Apua, missä pimiössä mä oon elänyt,kun mulla on mennyt näin monta postausta ihan ohi?! 🙂 Aivan tajuttoman kaunis keittiö <3 Tuollaisen kun saisin meillekin. Ihastuin täysillä tuohon mustaan välitilaan ja työtasoon sekä aamiaiskaappiin. Sä olet kuules jo ihan pro, jatka samaan malliin 🙂

  • 14.1

   sanoo

   Sä oot hei ollu töissä! 😀 Ei sitä sillon voi kaikissa postauksissa pysytellä perässä. 😉
   Ihana, että tykkäät. Arvaa vaan oonko niin meillekin piirtänyt tätä tyyliä… no, haaveilla aina saa. Aamiaskaappi on kuitenkin ihan must seuraavassa keittiössä. 🙂 Ja oispas ihana olla jo ihan pro, se on tavoitteena. Kiitti!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *