Uniprojektin tuloksia

unikulma essi

Nyt on vierähtänyt jokunen viikko aikaa siitä, kun aloin nukkumaan paremmalla tyynyllä ja otettiin uusi tuplapeite käyttöön. Kuinka uusi tyyny sitten on vaikuttanut unenlaatuun ja nukkumiseen? Aloitin heti tyynyn ja peiton saatuani unipäiväkirjan pidon, mutta tarkemmat merkinnät jäivät heti ensimmäisten muutaman päivän jälkeen kirjaamatta, koska olisi ollut tosi tylsä kirjoittaa jokaisen yön kohdalle, että nukahdin nopeasti, nukuin sikeästi ja herättyäni en olisi halunnut nousta sängystä.
Ensimmäiset pari-kolme yötä käynnistyi pitkällä pyörimisellä sängyssä, koska uusi tyyny tuntui erilaiselta ja taisin liiaksi kiinnittää huomiota oikeanlaisen ja ergonomisen uniasennon löytämiseksi. Automaattisesti olisin kääntynyt vatsalleni nukkumaan ja koska sitä ei Unikulmalta suositeltu nukkumisasennoksi kenellekään, päätin opetella nukkumaan kyljelläni. Ihan ensimmäisenä yönä uuden tyynyn kanssa painiessani annoin kuitenkin periksi kun uni ei muuten tullut, mutta seuraavina iltoina uni tuli jo kyljelläänkin kun tyyny tuntui jo tutummalle, mutta unta sai silti haeskella jonkin aikaa. Ensimmäisinä päivinä viilailin tyynyn täytteitä kohdilleen, ts. poistin niskan alta pariin otteeseen täytettä ja tyyny alkoi istua paremmin. Kolmen päivän jälkeen en enää stressannut oikeasta asennosta ja nukahdin sen kummemmin tyynyä ajattelematta. Ja siitä lähtien olenkin nukkunut jälleen kuin tukki.

Muutamia stressaavia elämänvaiheita lukuunottamatta olen nukkunut aina hyvin, en ole kärsinyt niska-, hartia- tai selkävaivoista ja nukkuminen on ollut aina ihanaa. Minun kohdallani ehkä paras testitulos uudesta tyynystä ja peitosta on se, että nukun edelleen oikein hyvin!

Jos sinua kiinnostaa tietää, millainen tyyny sinulle olisi hyvä, kannattaa käydä tekemässä Unikulman tyynytesti, joka valitsee nukkumistapojesi perusteella sinulle parhaan mahdollisen tyynyn. Ja kyllähän näitä kehtaa suositella joululahjaksikin kenelle tahansa, jonka soisit nukkuvan paremmin!

Kuva: Kaisu Jouppi 

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *