Unelmien keittiö

Onko kellään muulla sellaista keittiösuunnitteluharrastusta, että unelmien keittiö elää ja muotoutuu koko ajan luonnoksena mielessä tai inspiraatiokuvina? Meidän nykyiseen keittiöön on ollut olemassa niin monta erilaista vaihtoehtoa, etten millään kaikkia edes muista. Aiempia ideoita muistellessa ei voi kun olla tyytyväinen, ettei keittiöremontti ole vielä ollut ajankohtainen, eikä luultavasti olekaan kovin lähiaikoina. Keittiösuunnitelmat on hioutuneet ja eipä ole valmista edes mielessä vieläkään, joten sinänsä onni, että valintoja ei tarvitse nyt tehdä. Millainen sitten olisi unelmieni keittiö? Millä perusteella materiaaleja ja tyylejä osaisi valita? Mitä en ainakaan haluaisi?

keittio-alvhem3

Ensimmäinen asia on helpoin. Unelmieni keittiössä yhdistyy uusi ja vanha, kiiltävä ja rosoinen, tumma ja vaalea. Kontrasteja siis! Täysin modernin keittiön voisin hyvinkin valita, jos sen kaverina olisi jotain rosoista, kuten lankkulattia ja koristeelliset listat. Lankkulattia keikkuu unelmalistalla muutenkin aika korkealla, joten se mielessäni olen keittiötäkin suunnitellut. Lattia voisi olla tämän kuvan tyyliin vaaleaksi käsitelty tai ihan maalattukin, ehkä vaalean harmaaksi.

keittio-alvhem1

Kokonaan valkoista keittiötä en haluaisi, mutta valoisuuden pitäisi säilyä. Jonkinlainen teollisuushenki täytyisi myös näkyä keittiössäni ja yksinkertaisessa ympäristössä jotkin hyvinkin keittiömäiset asiat saisi korostua. Tässä keittiössä mustaa on aika sopivassa suhteessa.

keittio-alvhem2

Tämä valkoinen, yksinkertainen keittiö olisi liian pelkistetty minun unelmieni keittiöksi. Kokonaan näin suoralinjaiseen keittiöön yhdistäisin jotain rosoista vaikkapa välitilaan tai tasoon. Jo tyyliltään pehmeämpi lattia tekisi keittiöstä kodikkaamman.

keittio-alvhem5

Unelmieni keittiössä voisi olla marokkolaistyylinen välitilakaakelointi, jos keittiö ei muuten olisi näin maalaishenkinen. Nämä laatat sopisi hienosti yksinkertaisen valkoisen keittiön ja betonisten työtasojen kanssa! Välitilaa lukuunottamatta tällaisen keittiön olisin voinut valita muutama vuosi sitten, kun elin romanttisempaa sisustuskautta.

keittio-alvhem7

Punatiiliseinät keittiöissä jakavat aikatavalla mielipiteitä, mutta itse kyllä pidän niistä jossain määrin. Erityisesti valko-harmaa-mustaa sisustusta tiiliseinä lämmittää ihanasti, mutta saman asian voi tietysti hoitaa luonnollisella puun sävylläkin. Se onkin yksi asia unelmien keittiössä; jokin lämmin ja kodikas elementti täytyy olla mukana, vaikka keittiö olisikin muuten neutraalisävyinen ja yksinkertainen. Nykyisessä kodissamme en usko tiiliseinälle olevan sijaa, joten puunsävy on tällä hetkellä keittiöluonnoksessa mukana!

Keittiöideoita kerään Pinterestissä Kitchen -kansiooni. Aika monenlaisia keittiöitä sinne onkin kertynyt, mutta jokin punainen lanka inspiraatiokuvissani selvästi on. Jakaako teistä kukaan harrastustani unelmien keittiön hiomisesta? Haluatko kertoa, millainen on sinun unelmiesi keittiö?

Kaikki kuvat: alvhem

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Voin sanoa, että kyllä. Haaveilen usein keittiön remontista ja tuo ylimmäinen, siis ensimmäinen kuva viehätti eniten. Ehkä haluaisin vähän kontrastia ja jotenkin kaipaisin tummaa lattiaa. Rosoisuutta tulisi olla seinissä jossain määrin. Yläkaappien puuttuminen on plussaa, itse pienenä ihmisenä vihaan kiipeilemistä ja yläkaapista kurottelemista. Mutta lohkaiseehan se sitten taas kaappitilaa. Meillä on tupla pakastinjääkaapit ja toinen poksahti pari vuotta sitten. Talo on 11 vuotta vanha ja nyt pelkään toisenkin jääkaappisysteemin leviävän. Nimittäin se tarkoittaisi uutta keittiötä, sillä haluaisin sellaisen side-by-side jää-pakastin setin ja se tarvii tilaa. Toivottavasti ei tarvitse tuota vielä harkita, ettei joudu tyytymään vaan taas tavallisiin jääkaappi-pakastimiin.

  • 1.1

   sanoo

   Ensimmäisen kuvan keittiö on minustakin aivan ihana, mutta kontrastia saisi olla hitusen enemmän. 🙂 Rososuus jossain muodossa kuuluu minunkin unelmien keittiöön; vaikkapa rapatut seinät olisi ihanat!!

   Meillä nykyisessä keittiössä ei olisi mahdollista jättää yläkaappeja pois, mutta ehkä joskus pääsisi tekemään sellaistakin keittiötä. 🙂

 2. 2

  sanoo

  Todellakin jakaa, täällä yksi! Mulla on myös suunnitelmat vaihtuneet moneen kertaan ja olen ihan iloinen, etten pari vuotta sitten laittanut rahojani melkein mustaan keittiöön. 😉 Tällä hetkellä haaveideni keittiö näyttäisi suurinpiirtein tuolta kuin alin kuva tässä postauksessa. Jään täällä kuola valuen ihailemaan…

  • 2.1

   sanoo

   Minäkin olen niiiiin iloinen, että ei olla toteutettu keittiöremonttia vielä. Toivottavasti ei tule tarvetta ihan pian tehdäkään, koska vielä on hiomista täydellisen keittiön suunnitelmissa. 😀

 3. 3

  sanoo

  RRRRRakastan ideointia ja suunnitelmia! Niitä kun ei tarvitse lyödä lukkoon enne kuin ajankohta on lopullinen 🙂 Meidän keittiö on pieni,mutta ihan ok. Vanha rintsikkatalo ”huutaa” jokatapauksessa laajennusosaa (lue: tyssi kasvaa teiniksi, tarvitaan omaa tilaa ja makkari ja ehkä perhe kasvaa, lisämakkari, sitten tarvitaan sitä ja tätä…) niin laajennusosan yhteyteen olen hiljaa mielessäni sisällyttänyt myös himpunverran isomman keittiön! Ah! 🙂

  • 3.1

   sanoo

   Voi olla, että tulisi aikamoinen paniikki, jos joutuisi yhtäkkiä oman keittiön suunnitelmat lyömään lukkoon. 🙂 Asiakkaiden keittiöiden kanssa on paljon helpompaa. 😀

   Laajennusosa suuren keittiön kanssa kuulostaisi ihanalle, rintsikoissa ei turhan isoja keittiöitä ole yleensä. 🙂

 4. 4

  Anitta sanoo

  Mitään muuta en olekaan viimeiseen puoleentoista vuoteen tehnyt kuin keittiötä suunnitellut 😉 Meillä on rakennusprojekti meneillään ja saan siis sen unelmieni keittiön. Ongelmallista on vain se, että en osaa päättää, kun on niin paljon ihania keittiöitä. No, ainakin yksi haave täyttyy, kun saan yhden seinän ilman yläkaappeja 🙂 Näistä kuvista toisena oleva miellyttää eniten ja se ehkä sopisi muuhun sisustukseen parhaiten. Myös tuo alimmainen kuva miellyttää kovasti. Tiiliseinä kulki pitkään suunnitelmissa mukana, mutta ei ehkä sittenkään sovi muuhun sisustukseen.

  • 4.1

   sanoo

   Rakennusprojektissa sitä onkin miettimistä, kun pääsee vaikuttamaan unelmien keittiöön niin paljon!! Runsauden pula taitaakin olla suurin ongelma, kun löytyy vaikka mitä ihanaa keittiöihin. 🙂

   Tsemppiä raksaprojektiin ja suunnitteluun!!

 5. 5

  lukija sanoo

  Unelmieni keittiössä olisi kaasuliesi tai puuhella / leivinuuni / pizzauuni tavallisen lieden lisäksi. Valkoiset simppelit kaapit ja lankkulattia tai vaihtoehtoisesti joku kiva laatta (mutta ei mitään mustavalkoista salmiakkikuviota tai liian graafista). Leveät ikkunalaudat ja paljon yrttejä kasvamassa. Iso, jykevä ruokapöytä. Iso pesuallas. Sellainen vähän boheemi ja ”eriparinen”, ei liian mietitty. Niin vähän tavaraa, että kaikella on paikkansa ja lisäksi jää riittävästi työskentelytilaa.

  En haluaisi rosteria eikä mitään korkeakiiltoista, ei liian erikoista välitilaa (siis ei mitään muotijuttua joka on parin vuoden päästä ihan hohhoijaa…), ei missään tapauksessa avohyllyjä. Ei saareketta eikä avokeittiötä, vaan haluan että keittiö on oma huoneensa (mutta iso, että mahtuu se iso pöytä).

  • 5.1

   sanoo

   Oi, kaasuliesi olisi ihana! Tai sitten puuhella, jossa olisi uunikin samassa. 🙂 Jotain ekstraa kuitenkin! Minäkin tykkäisin sellaisesta hiukan eriparisesta tunnelmasta keittiössä. 🙂 Mutta toisaalta haluaisin keittiön olevan isossa ja avarassa tilassa oleskelutilojen yhteydessä, joten keittiömäisyyttä voisi hiukan häiventää!

 6. 6

  sanoo

  Näissäkin kuvissa huomaa heti, kuinka paljon kevyempi ja ilmavampi on keittiö ilman yläkaappeja. Ihania keittiöitä! Kiitos inspiraatiosta!

 7. 7

  sanoo

  No kyllä!! Ja täydellistä visiota ei vieläkään ole, suunnitelmat ja toiveet ovat muuttuneet moneen kertaan. Suunnittelemme pikkuhiljaa rakennusprojektia (no Juu ei nyt ihan heti vastasyntyneen kanssa!) ja nyt olisi aika kerätä inspiskansioita, jotta saisin jonkun tolkun kokonaisuudesta. Keittiöön haluan panostaa tosi paljon, aika samanlaisia aatteita on kuin sinullakin.. Tämän kodin pienen budjetin keittiöömme olen yhä hyvin tyytyväinen, vaikka nyt valitsisin korkeakiiltovalkoisen tilalle jotain muuta.. Mutta tamminen taso pehmentää kivasti. Tiiliseinä tai jotain muuta lämpöä täytyy uuden kodin keittiössä ehdottomasti olla! Kiitti inspiraatiosta, tästä postauksesta tuli sellainen olo, että ehkä sittenkin pystyn joku päivä tekemään päätöksiä keittiön Ym. suhteen.. Onneksi on pinterest, taidankin jo seurata sinua!

  • 7.1

   sanoo

   Pikkuhiljaa se toiveet muuttaa muotoaan! Hyvissä ajoin on viisasta aloittaa suunnittelua niin on sitten raksan käynnistyttyä edes jotain valmiina mielessä!
   Tammitasot on kyllä ihanan pehmentävä elementti, minä olen kovasti tykännyt meidän omista. 🙂

 8. 9

  Nimetön sanoo

  Kyllä nuo kaikki kelpaisi.. Varsinkin tiiliseinä jaksaa aina sytyttää, samoin kuin betoninen. 🙂 Kaikki rosoinen tuo vähän särmää ja persoonallisuutta kokonaisuuteen..
  Ehkä joku pvä omistaa vielä oman kodin, jota voi laittaa mieluisaksi.

 9. 10

  sanoo

  Minä taas ihailen suuresti punatiiliseinää. Jossain vaiheessa olinkin jo tosissani seinää tekemässä, mutta luovutin. Meidän mustavalkoisuuteen se kyllä sopisi 🙂 Vika kuva mun lemppari!

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *