UKK Vol. 2

Kirjoitin joku vuosia sitten UKK -postauksen, johon kokosin useimmiten kysyttyjä kysymyksiä koskien meidän sisustusta. Koska koti ja sisustus on reilussa kahdessa vuodessa muuttunut aika tavalla, ehkä on paikallaan koota viime aikojen yleisimpiä kysymyksiä kasaan ja muutaman vanhempaakin asiaa koskevan kysymyksen liitän samaan syssyyn!

UKK2

Mikä sävy on olohuoneen harmaissa seinissä? Mitä maalia käytin?
Seinien sävyi on Tikkurilan Pro Grey värikartan 1923. Sävy on lämmin, neutraali ja pehmeä vaaleanharmaa, joka ei taita mihinkään väriin. Vaaleanharmaa on värinä raikas ja kodikas ja se on kaunis valkoisen ja puukuosin rinnalla. Seinät on maalattu täyshimmeällä sisustusmaalilla Cello Feel, jonka täysmattaisesta ja hillitystä pinnasta pidän aivan erityisesti.

Mistä olohuoneen työpisteenä toimiva sivupöytä on hankittu?
Olen ostanut sen vuosia sitten Ellokselta, enkä valitettavasti ole vastaavaa löytänyt mistään sen jälkeen. Tässä olisi jollakin huonekalutehtaalla hyvä markkinarako, sillä tätä kysytään tosella usein ja olisi mahtavaa voida vinkata jokin samantyylinen kaluste!

Miten keittiön ja eteisaulan harmaat seinät on toteutettu?
Olen käyttänyt seinissä Tikkurilan Tunto Hieno struktuuripinnoitetta kahdessa hyvin lähekkäin olevassa sävyssä. Seinät on työstetty siveltimen ja pesusienen avulla rosoiseksi. Betonimaista pintaa saadaksesi suosittelen Pro Grey kartan neutraaleja harmaan sävyjä.

Onko olohuoneen musta rottinkipöytäkin Ikeasta?
Ei ole, vaikka onhan se aika täydellinen pari Ikean Storsele rottinkituolille. Löysin pöydän nettikirppikseltä ja maalasin sen mustaksi mattaspraylla.

Mistä olohuoneen matto on ostettu?
Mattoa ei taida enää olla myynnissä. Ostin sen Hobby Hallista, ja sen nimi on Olivia puuvillamatto. Maton koko on 160x230cm

Miten eteisen betonilattia on toteutettu?
Täältä löytyy postaus betonilattiasta. Meidän projektimme jälkeen on tullut uusia tuotteita aika paljon uusia tuotteita markkinoille ja valmistajatkin on perehtynyt paremmin tuotteidensa sopivuudesta betonilattioihin.

Mikä on keittiön betonivalaisin?
Se on DIY -versioni betonivalaisimesta, tehty saneerauslaastia apuna käyttäen. Täältä löytyy tarkemmat tiedot projektista.

Mistä makuuhuoneen päiväpeite on hankittu?
Tähän kopioin vastauksen suoraan UKK vol. 1 postauksesta: Moni on kysellyt, onko meidän päiväpeitteenä toimiva untuvatäkki jotain jättikokoa kun se riittää parisängyn päälle. Ei ole! Ihan perus 240x220cm tuo täkki on. Hiukan isompikin saisi toki olla, mutta kun heittää täkin rennosti sängylle, riittää peitettä sängylle ihan tarpeeksi. Sänky on 160x200cm.

Mikä sävy makuuhuoneen seinässä on?
Makuuhuoneen päätyseinä on maalattu Tikkurilan Takorauta sävyllä Y500.

Mikä makuuhuoneen ja tyttöjen huoneen vaaterekit on?
Superedullista Ikeaa, Mulig Vaateteline, joka on hyvinkin hintansa väärti!

Mistä tyttöjen kerrossänky on?
Se on luultavasti 60-luvulta ja ostimme sen nettikirppikseltä. Maalasimme itse sängyn mustaksi.

Tässä samalla olisi hyvä sauma esittää muitakin kysymyksiä, mitä teillä on tullut mieleen sisustusta tai remontointia koskien, niin voin vastailla tähän samaan postaukseen! Joten antaa palaa, jos on jotain kysyttävää.

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 1

  Kaisu sanoo

  Monta kertaa olen ajatellut kysyä sohvapöydästä. Onko sinulla tietoa sen tekijästä, valmistusvuodesta yms.? Minä löysin vastaavan kierrätyskeskuksesta ja se on tyttärelläni lainassa tällä erää. Kaunis pöytä pienine yksityiskohtineen. 🙂

  • 1.1

   sanoo

   Sohvapöytä on lienee 60-luvulta. Jos en ihan väärin muista, pohjassa oli hyvin haalistunut leima, jossa olisi voinut lukea Asko, mutta varmaksi en osaa sanoa ja sekin jäi maalin alle. Suomalaiseksi joka tapauksessa uskallan väittää, sillä tämän tyylisiä on tehty silloin täällä paljonkin. Pöydässä oli rikki mennyt viilupinta silloin kun sen ostin, joten poistin viilun kokonaan ja maalasin kauttaaltaan kalustemaalilla. Minustakin pöytä on kaunis, tuollainen pieni ja sievä!

 2. 2

  Minna sanoo

  Minua kiinnostaa sen mustan arkun taustat sekä se, että oletko valinnut kaikki eri huoneiden harmaan sävyt toisiinsa sopiviksi tai onko sävyt ja värit samoja eri huoneissa?
  Kiva postaus!

  • 2.1

   sanoo

   Musta arkku oli ostettaessa kellastunutta vaneria. Se on ollut jonkun sähkömiehen tarvikkeille, sähköliikkeen nimi on jo unohtunut, mutta se oli leimattu kylkeen. Lisäsin itse pyörät arkun alle. Kovin vanha tuo arkku ei varmaan ole…

   Harmaan sävyt on katsottu enemmänkin tilakohtaisesti ja lähistöllä oleviin sävyihin sopiviksi. Yläkerrassa paljon sanelee puulattian sävy, johon on pitänyt sovittaa seinämaalien sävyt.
   Alakerrassa taas olen katsonut, että lähekkäin olevat harmaan pinnat sopivat yhteen. Samoja sävyjä on keittiössä ja eteisaulassa. Tyttöjen huoneen seinä on käsipelillä sävytetty olohuoneen seinämaalista, eli lisäsin siihen violettia hitusen. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *