Tyttöjen kammarissa

kerrossänky

Välillä pieni lastenhuonekatsaus. Tyttäret 4v ja 7v asustaa tätä kammaria. Ja alkuun heti varoitus: Nämä kuvat voivat luoda valheellisen käsityksen meidän perheen arjesta, ylipäätään lastenhuoneista. Normaalioloissa nurkissa pyörii vaatetta ja leluja, pöytä on askartelujen peitossa yms mitä pikkutyttöjen vanhemmat kuvitella saattaa… Eilisiltana innostuttiin kuitenkin porukalla siivoamaan lastenhuoneet, joten nyt kelpaa ottaa kuviakin. Sellaista lastenhuoneen arki-ilmettä tuskin kukaan haluaa ilokseen katsella…

ekaluokkalaisen tytön huone

Viime aikoine huonetta on veivattu useamman kerran ympäri, järjestystä vaihtaen, ekaluokkalainen kun on saanut sisustuspuuskia. Lopulta hän halusi takaisin tämän ensimmäisen, mielestäni parhaiten huoneeseen sopivan järjestyksen. Meillä on ollut etsinnässä Expeditin tilalle joku kaappi, mihin mahtuisi paljon leluja, pelejä ja askartelutarvikkeita. Toistaiseksi ei ole kierrätyskeskuksessa eikä huuto.netissä tärpännyt, vaikka pidempään ollaan etsitty. Nyt on harkinnassa  Ikean harmaa Konsmo. Täytyisi vaan käydä lattian värilastun kanssa Ikeassa vertaamassa väri. Kaappiin mahtuisi hurjasti tavaraa, kun sen rakentaisi täyteen hyllyjä.

ruutuhyppy

Joku aika sitten tein tytöille yllätykseen lattiaan. Sähköteipillä teippasin ruutuhyppyruudukon suoraan lautalattiaan. Aika hyvin on tuossa kestänyt. Alakerrassa käy kiva töminä kun tytsyt hyppii! Ruutuhyppypaikka on ollut kovassa suosiossa. Ekaluokkalainen merkkasi neonpinkillä Chalk Ink liitutussilla rasioihinsa niiden sisällöt. Nuo valkoiset pikkulaatikot on ollut tosi kätevät. Hankin ne kesällä Tukholmasta Granitin alesta. Harmi, kun ei oikeen ollut mahdollisuutta kuskata niitä enempää.
pieni kerrossänky
Tytöillä on kesästä saakka ollut samat mummilta ja vaarilta saadut harmaapohjaiset muumilakanat käytössä. Aamusta pesuun ja illalla taas käyttöön, niin ei tarvitse kuin yhdet lakanat! 😀 No, ehkä he kohta haluavat vaihtelua. Mutta värit käyvät kyllä ihan nappiin huoneen muun värityksen kanssa! Koiratyyny on H&M Homelta, kiva korvike kun kissatyynyt  tyttären mielestä liian rumia. Led-koristevalot toimii yövaloina sängynpäädyssä.
lastenhuoneen tekstiilitsäilytys lastenhuone

kirjoituspöytä washiteippi

Kirjoituspöytä pitäisi kuulema maalata liitutaulumaalilla. Pöytä jätettiin alkuperäiseen asuunsa kun se pari vuotta sitten hankittiin kirppikseltä. Mutta onhan tuo aika kulunut ja näköjään kimalleliiman peitossa… 😀 Minä kyllä tykkään tuostakin puun sävystä, mutta liitutaulupöytäkin kuulostaa kivalle ajatukselle. Toisaalta, nyt kun meillä on liitutusseja, ei maalin olisikaan pakki olla liitutaulumaalia sillä tussit tarttuisivat varmasti myös kalustemaaliin. Uutta maalipintaa odotellessa piristettiin pöytää Teipptarhasta saadulla ihanalla lintuteipillä.

psssst… Arvonta ja alekoodi edellisessä postauksessa!

Kommentit
  • 3.1

   sanoo

   Juu, olen koittanut saada tuonne vähän sellaisia ei niin tyttömäisiäkin juttuja, kun tuota vaaleanpunaista ja muuta neitimäistä kuitenkin on aivan riittämiin. 😀 Kiitos!

 1. 5

  Emilia sanoo

  Aivan ihana matto! Mistä se on? 🙂 Tosi kivalta näyttää, eikä varmaan ikean vaatekaappi tekisi pahaa tuonne..Meilläkin on expedit ja haluaisin siitä eroon, koska en halua että tavarat näkyy -siitäkin huolimatta, että osa on koreissa. Nyt sitä pidetään ovena takana piilossa, kunnes löydän järkevämmän näköisen lipaston 🙂

  ps. Ledit on hyviä yövaloja.. Täällä ne ovat ikean verhoon kätkettynä 😉

  • 5.1

   sanoo

   Matto on Kodin1:stä viime talvelta. Vanhempi tyttö itse valitsi sen kovan pähkäilyn jälkeen. 🙂 Toisella puolella siinä on lisänä kangasraitoja, mutta tytöt tykkää siitä enemmän näin päin.
   Juuri sama vika meillä on tuon Expeditin kanssa, pitäisi hankkia tuohon ovet, mutta paremmalle ajatukselle tuntuu kokonaan uusi kaluste.
   Ledit on kyllä kivat yövaloina kun ne ei kuumene!!

 2. 6

  Petra sanoo

  Ihastuttava huone! Hyvä kun on uusia ja vanhoja kalusteita yhdessä. Onko kerrossänky vanha, mikä sen tarina on?
  hyppyruudut on mahtava idea.

  • 6.1

   sanoo

   Kiitos Petra! Uusien ja vanhojen asioiden yhdistäminen on kyllä sisustuksessa aika tärkeää meillä. Tuo kivasti luonnetta.
   Kerrossänky on huutislöytö, vuosi tai pari sitten se ostettiin. Sänky oli antiikinvihreä väriltää, eli ei kovinkaan kiva, mutta mustalla empirellä siitä tuli oikein hieno. Luulisin että sängyn alkuperä on 60-luvulta… Se on tuollainen hetekatyyppinen, kahdesta erillisestä sängystä joskus rakennettu. 😀

 3. 8

  Heidi sanoo

  Kaunis huone tytöilläsi. Pidän tuosta kattovalaisimesta, mistä olet löytänyt? 🙂

 4. 9

  sanoo

  On kyllä minustakin yksi ihanimmista näkemistäni lasten huoneista! Aivan upea! Minusta pöytä puunvärisenä toimii huoneessa mielettömän hyvin, tuo luonnetta.

  • 9.1

   sanoo

   Voi, miten hienoa kuulla!! 🙂 Minunkin mielestä tuo pöytä tuo puisena sopivasti särmää ja lämpöä. Täytyy vielä kuulostella tyttären mielipidettä!

 5. 10

  sanoo

  Sä olet kyllä maailman paras mamma. 🙂 Aivan mielettömän kiva idea tuo ruutuhyppely juttu. <3
  Todella kaunista ja kotoisaa typyjen omassa valtakunnassa.

 6. 11

  sanoo

  Todella kaunis. Persoonallinen, rouhean tyttömäinen ja ihan sun näköinen. Olen aikaisemminkin ihastellut teidän tyttöjen huonetta ja teen niin taas 🙂 Tapetille ja kinkkausruudukolle ekstraplussaa!

  • 11.1

   sanoo

   Kiitos, ihana Rilla!! Tapetti on kyllä mun mielestäkin aivan nappi tuonne tyttöjen valtakuntaan, vaikka se alunperin valittiin meidän omaan makkariin. 🙂

 7. 12

  Antta sanoo

  Ihanan tyttömäinen huone! Tosi kiva idea tuo ruutuhyppyruudukko, on kyllä varmasti mieleinen ja toisaalta helposti poistettavissa mikäli kyllästyminen tulee.

  Ihana kattovalaisin, mistä sellaisia saa?

  • 12.1

   sanoo

   Juu, teipit pois vaan sitten kun kyllästytään! 😀 Kattovalaisin on vanha, omasta lapsuudestani, joten niitä tuskin saa enää mistään. En ole moiseen missään muualla koskaan törmännyt. Mut ihana se on!

 8. 13

  sanoo

  Oikein suloinen huone tytöillä. Kiva kun löytyy sisustusinnostusta heiltäkin! Huomaa, miten luovuutta löytyy tytöiltä omasta takaakin kun seuraavat äidin puuhasteluja.

  • 13.1

   sanoo

   Ekaluokkalaisella varsinkin on selvästi verissä estetiikan kaipuu. 😀 Innostuu aina kaikesta kauniista ja haluaa selvästi tehdä ympäristöstään mahdollisimman kauniin! ♥ Ja varmasti vaikuttaa sekin kun seuraa äidin harrastusta!!

 9. 14

  sanoo

  On kyllä kaunis tytsyjen valtakunta ♥ Tuo ruutuhyppyruudukko on ihan ässä idea; harmi, kun meillä ei ole tarpeeksi tytöillä lattiapinta-alaa tuollaiseen.

  Mä olen myös miettinyt Expedit-hyllyjen korvaamista jollain, jossa tavarat olis piilossa. On meillä nytkin tavarat laatikoissa tuossa hyllyssä, mutta silti kaipaan muutosta 🙂

  • 14.1

   sanoo

   Tytsyt ja mutsi kiittää! 😀 Sun pitää tehdä hyppelyruudukko eteiseen! :p

   Meillä ainakin expedit on silti sotkuisen näköinen, vaikka kaikki tavarat olisikin laatikoissa ja koreissa… ehkä pitäisi olla kaikki samanlaisia. Mut kaappi ois niin paljon kivempi, meillä kaikkien mielestä!

 10. 15

  Marika sanoo

  Aivan ihana huone on kyllä minunkin mielestä! Tarhantäti täältä vinkkaa kaikille poikalasten ja totta kai autoista kiinnostuneiden tyttöjenkin vanhemmille, että teipillä voi tehdä hienon autoradan lattiaan.

  • 15.1

   sanoo

   Kiitos Marika! Tosi ihana idea kyllä. 😀 Harmi kun meidän poitsu ei enää ole autoleikeistä kiinnostunut, vaan kaikki autot on laitettu parempiin koteihin… Oispa kiva saada toteuttaa jonkun pikkupojan huoneeseen!

 11. 16

  sanoo

  Täytyy kyllä yhtyä näiden muisden naisten ylistykseen teidän lasten huoneesta. Aivan mahtava sisutus. Sopivallatavalla uutta ja vanhaa. Musta, harmaa ja pinkki toimivat niin loistavsti yhteen. Näitä kuvia voisin käyttää inspiraatioana kun sisustan meidän tytöille huonetta.

 12. 18

  sanoo

  Onpa kivan näköinen pikkutyttöjen huone! 🙂
  Ja tämmönen liiian järjestelmällinen ihminen tykkää tommosista, ihanista nimetyistä laatikoista, ”liidut, korut, paperit…” Ihania. Ja varmasti pysyy tytöillä tavarat oikeilla paikoilla, vaikka välillä vähän hullunkuriselta huone näyttäisikin! 🙂

  ps. käyhän kurkkaamassa blogiani. (:

  • 18.1

   sanoo

   Lapsilla on hyvä olla mahdollisimman tarkkaan paikat kaikelle, varsinkin pienelle. 🙂 On jotain toivoa saada pysymään tavarat ojennuksessa kun on tarkasti osoitettu, minne mikäkin tavara laitetaan. Vanhempi tytär on onneksi tällaisissa asioissa järjestelmällinen!
   Tulen varmasti kurkistamaan. 🙂

  • 19.1

   sanoo

   Kiitos Piia! Lattia on kyllä yhä ihana, näin muutaman vuoden katselun jälkeenkin. 🙂 Eikö ole aika kiva teippailla tällaista!? Sinun tekemäsi taitaa olla washilla tehty? Minä kun tein sähköteipillä, yksi numero alkoi repsottaa… washi olisi varmasti kestänyt paremmin. 🙂

   • 19.1.1

    sanoo

    Juu, washilla tein, tosin sekin on jo paikoitellen irronnut ja taas uudestaan teipattu! 🙂 Teippi on kyllä tosi monikäyttöistä, tyttären huoneeseen olen raidoittanut pätkän seinääkin teipeillä. Parasta teipissä on, että kun kyllästyttää sen saa helposti pois!

 13. 20

  Henna sanoo

  Aivan ihanan näköistä! On kyllä ehdottomasti yksi ihanimpia lastenhuoneita, joita on vastaan tullut! 🙂

 14. 22

  Ss sanoo

  Moi!
  Näin joskus instagramissa samanlaisen hyppyruudun, joka jäi mieleeni ja monesti pitänyt se toteuttaa. Nyt lähdinkin etsimään ohjeita ja löysin tämän postauksen ☺️
  Voi olla vähän tyhmä kysymys mutta millaisella teipillä olet tuon tehnyt ja miten? Siis lähinnä mietin miten saa teipillä tuolleen pyöreästi tuon viimeisen ruudun sekä nuo numerot tehtyä? Eikö teipillä tule niistä vaan semmosia suoria laattikkomaisia linjoja? Haluisin juuri tuollaisen kuin sinulla on ☺️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *