Toimivampi siivouskaappi

Hiukan erilaista ja arkisempaa juttua tällä kertaa, nimittäin asiaa siivouskaapista. 😉 Meillä on vuosikaudet ollut siivouskaapit varsinaisia murheenkryynejä. Ensin vuokra-asunnoissa, sitten tässä omassa, siivouskaapit valmisratkaisuineen on olleet kertakaikkisen toimimattomia. Kaikissa siivouskaappien valmissisusteissa on ongelmana meillä ollut se, että kaappiin jää mahdottomasti hukkatilaa ja säilytystilat on ollut tosi pienet. Meillä kun säilytystilaa on muutenkin vähän, tulee siivouskaapissa välttämättä säilytettyä paljon muutakin kuin varsinaisia siivoustarvikkeita.

Yksi ilta ryhdyin mieheni toiveesta piirtämään järkevämpää siivouskaappia ja keksinkin mielestäni mainion idean jakaa kaappi kahtia, jolloin saadaan täyskorkeaa tilaa mopille ja imuriletkulle sekä hyllytilaa kaikelle muulle. Parista melamiinilevystä ja kulmaraudoista rakentelimme toimivamman siivouskaapin ja täytyy todeta, että lopputulos on toimiva. Nyt kaapissa on hyllytilaa reilusti ja tavarat saa järkevästi säilytykseen.

SiivouskaappiToimivampi siivouskaappi

Ennen -kuvan kaappi on jo lähes kokonaan tyhjennetty, joten karu totuus ei kuvien myötä paljastu. Sivulla olevissa muovilaatikoissa oli reilut kasat kaikenlaista tavaraa ja näinollen ne tuppasivat tipahtamaan kiskoiltaan. Ylhäällä oli muovinen lääkekaappi, jonka onneton ovi ei koskaan pysynyt kiinni. Lattiapinta-ala kaapissa ei ”aivan” riittänyt imurille, rumalle sodastreamille, ämpäreille ja kukkaruukuille ja kaappia saikin imuroinnin jälkeen pukata hartiavoimin kiinni. Nyt näille kaapin pohjalla majailleille tavaroille on hyllyssä mitoitetut paikkansa. Ei järin kaunista, mutta arjen toimivuuden kannalta aika merkittävä muutos!

Siivouskaappi ennen

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Eikö ole kumma juttu, ettei noille siivouskaapeille ole kukaan kehitellyt järkevää valmismallia. Aina sama juttu, hukkatilaa kaappi täynnä ja muovisia säläkoreja toisessa kyljessä. Aina täytyy itse tehdä kaikki ;))
  Olen vuosien myötä kehitellyt asiakkaille, jos jotain toimivampaa mallia, mutta kysyessä toimivaa valmismallia, nada!!

 2. 4

  Petra / Viilankantolupa sanoo

  Nerokasta! Meidän siivouskaapissa on kulmahyllyjä, joten imurin letkulle jää tilaa, mutta väitän että tuo on kyllä silti toimivampi ratkaisu, kun samaan koloon saa ängettyä moppivarret yms. Kiits!

 3. 5

  sanoo

  Hyvä idea! Itsekin olen siivuskomeron kimpussa tässä uurastanut, että miten siitä saisi mahdollisimman järkevän. Pitääpä miettiä, sopiiko ideasi meille. =)

 4. 6

  hilla sanoo

  Meillä on tollanen samanlainen kaappi! Niin epäkäytännöllinen! Ehkäpä mekin joskus tehdään tollanen muutos, mitä te ootte tehnyt. Paljon paremmin saa kaappitilan käytettyä!

 5. 7

  sanoo

  Ihan loistavan näppärä ratkaisu. Meillä ongelma täysin sama. Tuo ratkaisu toimisi meilläkin. Täytyykin lisätä tää pitkälle to do-listalle 🙂 Kiitos loistavasta ideasta.

 6. 8

  lukija sanoo

  Joku on kyllä keksinyt tuon kaapin ”jakamisen” ja korkean tilan imurin letkulle siinä sivussa jo 🙂 Mun vanhemilla on ollut tuollainen siivouskaappi jo yli 10 vuotta. Tuo korkea tilakin on ihan samassa kohdassa kuin sun ratkaisussa.

  Ikealla on myynnissä myös kaappi, jossa on sama idea http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/S89877011/

  Monestihan näkee jonkun asian, unohtaa sen ja sitten se tulee uudelleen mieleen ”omana keksintönä” 🙂

  • 8.1

   sanoo

   En kuvitellutkaan, että olen ainoa neropatti, joka tämän jaetun kaapin idean on keksinyt. 🙂 Itse en vaan ole moisia valmisratkaisuja koskaan nähnyt, mutta on kiva kuulla että niitä on olemassa. Mukavempi suositella asiakkaillenikin valmisratkaisuja, mitä kallista mittatilauskaappia.

 7. 9

  sanoo

  Loistava idea, pitääkin näyttää tuolle miehelle joka saa tuollaisen meille väsätä!
  Meillä imurinletku valuu itsestään ulos ja pesuaineet ja muut tykötarpeet vievät tilaa muistakin kaapeista, kun tuonne tavalliseen meinaa mitään mahtua. Tänks vaan ideasta!

 8. 10

  sanoo

  Minä olen kanssa päätäyny tähän ratkaisuun useammassakin asunnossa. Siivouskaapit (ja vähän muutkin) kun on mitoitettu ihan miten sattuu. Viimeeksi kun tilattiin uusia kaappeja nykyiseen kotiin, oli myyntimies ihan ihmeissään, kun olisin halunnut muuta, kuin normikaapin… haluamaani en saanut valmiina, mutta kyllä hän meille tarvittavat osat tilaukseen laittoi, niin saatiin tehtyä halutunlainen kokonaisuus itse.

  • 10.1

   sanoo

   Myyntimiehet mielellään myy epäkäytännöllisiä ratkaisuja vaikka mihin… Pitäisi asiakkaiden enemmän osata vaatia järjeviä ratkaisuja, jotta niitä tulisi kaikkien ulottuville! Mutta kyllähän näppärä tekee itsekin. 😀

 9. 11

  sanoo

  Todella hyvä idea!
  Meillä on sama ongelma siivouskaapin kanssa. Pitääkin näyttää postaus miehelle, että saataisiin meillekin toimiva siivouskaappi 🙂

 10. 12

  Hanna sanoo

  Hyvältä näyttää:)

  Meidän vuokra-asunto on saneerattu täysin reilu vuosi sitten. 2010-luvun tilasuunnittelu häviää kyllä 6-0 alkuperäiselle 60-lukulaiselle.

  En edes aloita kopeiksi jaetuista huoneista, mutta kaapeista voisin vähän;) Siivouskomero (tunnistin lääkekaapeista ja just samanlaisista muovikoreista ku ennen-kuvassa) oli toisessa makuuhuoneessa, joka taas on niin pieni ja oven aukeamissuunta sellainen, että imuria ja muita välineitä saisi taiteilla sängyn yli käyttöön. Meillä on valkoinen päiväpeite…

  Raksin korit pois ja tein Ikean ”Elfalla” siitä vaatekaapin. Eteisen kaapistoihin tuli sit siivouskomero, kun lisäili koreja ja ripustusnauloja. Sinäkin mielessä hyvä ratkaisu, että eteisen kaapin syvyys on sellainen, ettei sinne aikuisen hartioille tarkoitetut vaatteet edes mahdu – kuitenkin tanko on juuri niin päin eli ei ole oletettu asukkaiden hankkivan sellaisia rintamasuunta eteenpäin -tankoja…huoh.

  Näiden kaappien ja teidänkin aiemman siivouskomeron kanssa ei voi sanoa muuta kuin että MIESTEN SUUNNITTELEMA 😀

  • 12.1

   sanoo

   Tuntuu hurjalle, että nykyäänkään ei osata panostaa säilytysratkaisujen suunnitteluun kunnolla… Teidän siivouskomero makuuhuoneessa kuulostaa kyllä ihan hullulle, joten yhdyn mielipiteeseesi, että siellä on ollut joku äijä suunnittelemassa, luultavasti itse remontoija! 😉
   Elfakin on hyvä vaihtoehto siivouskaappiin, jos on leveydessä riittämiin tilaa.

   Meillä ei 60-luvun alkuperäisistä säilytysratkaisuista taida olla mitään jäljellä. Suuri komero on purettu portaikon alta pois ja kahteen huoneeseen avautuvasta vaatekaapistosta on tehty typerä vaatehuone. Tarkoituksena olisi palauttaa tuo 60-luvun ajatus vaatesäilytyksestä, joka riittää kahteen makuuhuoneeseen.

 11. 13

  sanoo

  Kiitos tästä! Meillä on ihan samanlainen siivouskaappi, kuin teillä oli lääkekkaappeineen ja pikku muovilaatikoineen. Täytyykin heti ruveta kaavailemaan samansuuntaista muutosta:-)

 12. 14

  sanoo

  Meillä oli vanhassa asunnossa AIVAN samanlainen siivouskaappi kuin tuo teidän ennen-versio! Ja se oli kyllä maailman epäkäytännöllisin. Harmi, etten keksinyt tuota ideaasi silloin. Uusi versio on todella toimivan näköinen 🙂

 13. 15

  Elsie sanoo

  Kiitos tästä postauksesta! Ollaan just pähkäilty, kuinka saataisiin eteisen kaappeihin mahtumaan kaikki tarpeellinen, ja taidetaanpa kopsata ideasi meidänkin siivouskaappiin!
  Tosi ärsyttävää ettei monilla kaappitoimittajilla ole tarjota valmiita näppäriä pieniin tiloihin. Kun kyllähän moni tarvitsee ratkaisuja juuri (kalliisiin) pieniin kaupunkineliöihin. Ei kaikki asu omakotitaloissa, joissa voidaan kaappitilaa lisätä sinne tänne noin vain. Myös blogimaailmassa sun blogisi on piristävä poikkeus, kun aika moni bloggaaja sisustaa juuri rakennettua/rempattua omakotitaloa. Onneksi sä esittelet toimivia ratkaisuja myös meille kaupunkiasujille, joilla neliöitä ei ole niin paljon, joten niiden käyttämisessä pitää olla luovempi. Kiitokset blogistasi! Toivoisin lisää tällaisia postauksia, jos mahdollista. Paljasta siis pliis muutkin kaappisi esimerkiksi:)

  • 15.1

   sanoo

   Hei Elsie!

   Kiva kuulla, että olet löytänyt vinkkejä täältä erilaisiin ratkaisuihin. Olen itsekin usein miettinyt, että omassa kotitilanteessa on paljon mielenkiintoisempaa lukea sisustusratkaisuista vanhoissa tai pienissä kodeissa, mitä uusissa omakotitaloissa. Säilytysratkaisut ja moni muukin juttu on niin erilaisia kun kaikkea ei voi suunnitella alusta alkaen vaan on tyydyttävä rajallisiin neliöihin ja muiden suunnittelemiin tilaratkaisuihin. Koitan jatkossakin kehitellä postauksia aiheen teemoilta. Kasaan näitä juttuja säilytys -kategoriaan. 🙂
   Ainakin pienen eteisen säilytysratkaisuista löytyy juttua: http://esmeraldas.bellablogit.fi/pienen-eteisen-tehoneliot/

 14. 16

  Sirpa sanoo

  Hei
  Miten leveä tuo imuriletku osuus on?
  Entä paljonko jää leveyttä muulle osuudelle?
  TOSI hieno lopputulos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *