Toimivampi lastenhuone

lastenhuone1Moni varmaan muistaakin, että olen pidemmän aikaa etsinyt tyttöjen huoneeseen kaappia lelu- tai vaatesäilytykseen. Kirppiksiä on kierretty, nettikirppiksiä vahdittu silmä kovana ja mitään juuri sopivaa ei ole tullut vastaan. Siis sopivaa koon ja materiaalin puolesta, maalaamallahan nyt saa oikean väristä mistä vaan… Lopulta kyllästyin etsimiseen ja päräytin Ikeaan ja ostin simppelin Bestå -kokonaisuuden. Valintaa puolsi varsin sopiva koko ja täydennettävyys, tähän on helppo rakentaa lisää kaapistoa viereen myöhemmin.

lastenhuone2Täyssyvä 60 cm vaatekaappi ei tähän paikkaan tullut kysymykseen, sillä pienestä huoneesta olisi tullut kovin ahtaan tuntuinen. Sama koskee täyskorkeaa kaappia, joten tällainen puolikorkea 40cm syvä kaappi on oikein hyvin sopusoinnussa huoneen mittojen kanssa. Kaappiin päätyi lopulta suurin osa tyttöjen vaatteista ja liukuvärjäyksellä maalattuun lipastoon sijoitimme leluja sun muuta sälää. Aika hienosti tässä huoneessa on onnistuttu kierrätysfilosofiaa käyttämään, kun tuo kaappi on ainoa uutena tähän huoneeseen hankittu kaluste, tai ylipäätään uutena ostettu. 🙂 Sänky, pöytä, tuoli ja vaaleanpunainen pikkupöytä useamman kymmentä vuotta vanhoja, lamppukin 80-luvulta sekä matto ja verhotkin muualta kodista kierrätettyä.

lastenhuone3

Pöydän kanssa on seuraava miettiminen. Nykyinen söpö pikkupöytä on auttamatta liian pieni koulutehtävien tekemiseen. Kaappia mitoittaessani jätin tilaa suuremmalle kirjoituspöydällekin, joka varmasti on hyvin pian hankittava. Tuo pieni 60-luvun kampauspöytä ilman peiliä on siis tulossa myyntiin, mikäli joku on kiinnostunut. Olisi ihana piirustelupöytä meidän nuorimmaiselle, mutta tilaa ei kahdelle pöydälle tässä vaiheessa ole.

Kummasti huoneen ilmettä rauhoitti avolokeroisen expeditin poistuminen kun tavaraa on enemmän ovien takana piilossa. Kuitenkin lasten huone saa näyttää lastenhuoneelta, tavaroita on esillä ja näkösällä vaikka olisi siistiäkin. Tätä huonetta asuttaa siis 5- ja 8-vuotiaat tyttöset.

lastenhuone4
Lastenhuoneessa

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Niin kaunista! Olen ennenkin tätä lastenhuonetta kehunut ja pysyn samoilla linjoilla, tosi viihtyisää ja tyylikästä, lapsille sopivalla tavalla. 🙂

 2. 2

  emppu sanoo

  Moi Essi! Tarkoitatko et tuo vaaleanpunainen pieni pöytänen myyntiin?? Mä varaan sen. Laitan fb viestiä.

  • 2.1

   emppu sanoo

   Aa vai tarkoititko tuota kirjoituspöytää?? Jos myyt tuon vaaleanpunaisen, haluun sen

    • 2.1.1.1

     sanoo

     No niin mä hoksasinkin heti kohta tuon ekan viestin jälkeen, että tarkoitit varmaan tuota toista pöytää! 🙂 Etsinnät jonkun pienehkön ja söpön lipaston perään jatkukoon siis!

 3. 3

  sanoo

  Erityiset pisteet heruu täältä kierrätysteemalle! Iso peukku!! Ja todella kaunis tuo kampauspöytä, harmi kun se ei enää jatkossa mahdu. Aloin jo suunnittelemaan sille paikkaa meillä, kunnes tajusin, että eihän meidän nykyisetkään kalusteet oikein kaikki tunnu mahtuvan, ja juuri eilen todettiin kotona yhteen ääneen, ettei yhtään huonekalua enempää meille ennen kun tarpeettomaksi jääneet kalusteet on myyty /laitettu kiertoon. Mutta summasummarum, todella viihtyisän näköinen lastenhuone :))

  • 3.1

   sanoo

   Minustakin on ihanaa, että täällä on niin paljon kierrätettyä ja vanhaa tavaraa! 🙂 Pöytä tulee luultavasti olemaan uusi, mutta edelleen suurin osa tulee olemaan vanhoja juttuja. 🙂

 4. 4

  sanoo

  Tuo kaappihan voisi olla juuri passeli lastenhuoneeseen! Pohdiskelin itsekin vähän lastenhuoneen sisustusta viimeviikon postauksessa. Hyvin palvellut ja vierasvarana toiminut sohva saa lähteä, jotta tulee tilaa toiselle lapselle ja myös kahden lapsen vaatteille.. Kiva muuten huomata, että meidänkin lastenhuoneessa on paljon vanhaa – sänky, pöytä, tuolit, sohvakin käytettynä ostettu. Meilläkin on se expeditin avolokero neljällä kololla kirjoille, mutta joku ”rauhallisempi” olisi tosiaan kiva.. Kaunis ja harmoninen huone tytöillä!

 5. 5

  sanoo

  Mä olin just taltuttamassa tytön huoneen kaaosta. Pakko myös uusia pian säilytyskalusteita, koska avohyllyt ei vaan toimi, vaikka niihin on laitettu samanlaiset säilytyskorit. Kaappi on paljon siistimmän näköinen.

  • 5.1

   sanoo

   Kaappi antaa kyllä paljon siistimmän vaikutelman koko huoneesta. Helpommin on tullut pidettyäkin siistinä kun ei näytä heti aivan sekamelskalta kun on pari tavaraa levällään. 🙂

 6. 7

  Heini K. sanoo

  Olisin kiinnostunut tuosta pöydästä. Missäpäin sen koti vaan on? Ja mikä olisi hinta?

 7. 8

  SS sanoo

  Mulle taitaa käydä samoin, että ikean tuotteisiin päädyn, kun sopivankokoista, kivannäköistä ja kohtuuhintaista lelukaappia ei löydy mistään. Olen pohtinut beståa tai stuvaa. Kumpihan lie kestävämpi, vai löytyiskö vielä lisää vaihtoehtoja? Syvyyttä pitäisi olla vähintään 40 senttiä (mielellään 50) jotta laatikoita mahtuisi sisään.
  Näyttäisiköhän hassulta jos päälle laittaisi vielä neliönmalliset kaapit, samaa sarjaa siis. Siellä voisi olla ne lelut, joita saa vaan aikuisen antamana tai muuten vaan säilössä, ettei koko leluarsenaali ole vaarassa tulla lattialle 😉

  • 8.1

   sanoo

   Pitkään minäkin koitin etsiä jotain muuta ratkaisua ja erityisesti vanhaa kaappia, mutta jouduin luovuttamaan.
   Meillä ei stuva oikein lopulta mitoiltaan sopinut niin hyvin kuin bestå, vaikka molempia harkittiin. Kyllähän tuohon hyvinkin voisi korkeutta vielä lisätä, tai ottaa sen korkeamman hyllyn ja siihen päälekkäin parit ovet. 😀
   Itse ajattelin jatkaa tätä leveyssuunnassa sitten kun tulee lisäsäilytystilan tarve. 🙂

  • 9.1

   sanoo

   Hei Hanna,
   Anteeksi, että vastauksessa on kestänyt. On tämä kuukauden takainen kommenttisi mennyt minulla kokonaan ohi… Lipasto on kirppislöytö, ostin sen männyn värisenä ja tyttöjen kanssa maalasimme sen valko-harmaaksi liukuväriperiaatteella!

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *