The Best Photo

Best Photo Haaste

Frida Koti kaupungin laidalla -blogista laittoi liikkeelle tällaisen kivan valokuvausaiheisen haasteen, johon tartuin enemmän kuin mielelläni ja hyvin iloisena siitä, että pääsin Fridan viiden kuvaajan listalle. Säännöt menevät näin:

LATAA POSTAUKSEEN OMA, PARAS VALOKUVASI, VASTAA VIITEEN KYSYMYKSEEN JA LAITA HAASTE ETEENPÄIN.

Parhaan valokuvan metsästäminen oli tämän haasteen työläin osuus. Mieleeni tuli reilu kaksi vuotta sitten naapuritontin kukkaniityllä otetut valokuvat ja palasin katsomaan, vieläkö ne miellyttivät niin kuin silloin tuoreeltaan. Ja kyllä vain, ne tuntuivat vielä ihanemmille kuin silloin. Valitsin kovalla vaivalla nyt vain yhden kuvan tähän postaukseen, mutta ajattelin jakaa useammankin kuvan teille, koska tuskin kukaan näitä kuvia enää muistaa. Valokuvassa on kuopukseni Friida 3-vuotiaana. Parhaaksi valokuvaksi en osannut valita muuta kuin lapseni kuvan, sillä vaikka jotkut kotikuvat ovat hyviä ja ihania, puuttuu niistä kuitenkin se tärkein. Tässä kuvassa on mukana jotain oleellista tyttäreni luonteesta ja tykkään tästä tunnelmasta kovin.

Valokuvausharrastukseni alkoi jokin tovi ennen blogin kirjoittamisen aloittamista. Ennen blogia kuitenkin kuvat pääasiassa niitä kivan tapahtuman tallentamisia ja blogin myötä vasta aloin kuvaamaan ihan tavallisia arkipäivän hetkiä. Valokuvaustaidot ovat varmasti tässä vuosien varrella karttuneet kovasti, varsinkin siinä vaiheessa harjoittelu sai lisää potkua kun hankin ensimmäisen järkkärini. Ensimmäiset blogikuvat olivat laadultaan sellaisia, että taitaa koko ensimmäinen vuosi olla jo siirrettynä luonnoksiin jonain itsekriittisyyden hetkenä. Niihin kuviin verrattuna olen siis kovin tyytyväinen nykyisiin valokuviini.

1. Kumpi on sinulle tärkeämpää blogeissa: kuvat vai teksti?
Kuvat, mutta niiden rinnalla tekstikin. Liian pitkiä tekstejä en yleensä jaksa lukea ja pyrin itsekin välttämään liian pitkiä jaaritteluja. Luen blogeja nimenomaan kuvien perusteella. Kuvien ei tarvitse olla ammattilaatuisia, mutta kuvissa pitää olla joku juju tai idea, jotta kuvien pariin haluaa palata aina uudelleen ja uudelleen.

2. Nimeä viisi kotimaista blogia, joiden kuvamaailma puhuttelee sinua.
Tämä olikin vaikea tehtävä, sillä kauniita blogeja kauniine kuvine on aivan valtavasti, mutta valitsin tähän viisi blogia, joiden kuvien ihastelulle osaan antaa jonkinlaiset perustelut.

Living with Lilla & Pikku Veera ottaa lapsista aivan uskomattoman kauniita valokuvia. Kuvissa on tosi herkkä ja tunnelmallinen fiilis. Pastelliset ja utuiset sävyt on ihania ja niin pienten tyttöjen maailmaan sopivia.

My second hand life Maijun kuvissa on selkeyttä ja raikkautta, jota harva sisustuksen kuvaaja onnistuu kameran välityksellä tallentamaan.

Tirlittan Tuoreimman Bella -blogien kollegani Katjan kuvissa on tyyliä ja taitoa. Erityisesti pidän kuvakulmista, asettelusta ja taidokkaista tunnelmakuvista.

Uusi Kuu Emilian kuvankäsittelytyyli on aivan ihana ja omaleimainen! Kuvat ovat herkkiä ja valoisia ja niiden katseluun voisi uppoutua ties kuinka pitkäksi ajaksi.

Vaaleanpunainen Hirsitalo Marjan kuvissa tykkään erityisesti sommittelusta, suloisista sävyistä ja kivoista kollaaseista. Marja on usein kertonut haaveilevansa valokuvaajan ammatista ja minun mielestäni kykyjä on aivan ehdottomasti!

Tämän haasteen laitan eteen päin juuri teille viiidelle. Tiedän, että osa on siihen jo tarttunutkin, mutta ehkä kaikki ei vielä! Ja toki kuka tahansa valokuvausharrastaja saa tähän tarttua blogissaan. 🙂

3. Voiko yhdessä postauksessa olla mielestäsi liikaa kuvia?
Voi silloin, kun postauksessa on liian monta kuvaa samasta asiasta tai paikasta. Monestihan riittäisi yksi kuva kertomaan koko asian, mutta kyllähän kuvia nyt hiukan useampi voi olla. Aika kiva ohje, jonka jostain luin joskus oli kuvata kolme etäisyyttä: Kohde, kohteen detalji ja kohde ympäristössään. Tätä noudattamalla saa vähän syvyyttä ja vaihtelua blogikuviinkin.

4.Millä kikka-kolmosella ajattelit pärjätä pimeän talven yli?
Kikkoja ei pahemmin ole jaossa… onhan se aika tuskaista, mutta jalusta ja kaukolaukaisin auttaa paljon. Ekstravaloa kelpuutan vain kynttilöistä tai valosarjoista, joskus ehkä irtovalaisimestakin, mutta sitten menee valkotasapainon kanssa niin säätämiseksi, että luotan ennemmin jalustaan.

5. Millä sinä kuvaat?
Kamerani on Canonin 500D, jonka hankin joskus pari-kolme vuotta sitten ensimmäiseksi järkkärikseni. Putkena useimmiten toimii usean bloggaajan suosima Canonin 50mm kiinteä F1.8 objektiivi.

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 3

  sanoo

  Voi miten suloinen kuva! Tuohon olet tosiaan onnistunut vangitsemaat jotain taikaa… Tämä kiertävä haaste on tosi hyvä, kun saa lukea hyvien kuvaajien kokemuksia. Itsellä on kiikarissa ensimmäinen järjestelmäkamera, ja tuntuu ihan mahdottoman vaikealta selvittää kaikki olennaisuudet ja osata ostaa tarpeisiin sopiva kamera..

  • 3.1

   sanoo

   Kiitos Kaati! Minustakin on mukava lukea kokemuksia muilta bloggaajilta. 🙂

   Ensimmäisen järkkärin osto onkin aika haastavaa puuhaa. Itse päädyin siihen, että en osta halvinta, mutta en kuitenkaan satsaa kovin suuresti ennen kuin olen oppinut olennaiset asiat järkkärillä kuvaamisesta. Nyt ei voi vedota siihen, ettei kamera taivu tiettyihin juttuihin. Ihan ammattitasoiseen kameraan kuitenkaan ei harrastelijan mielestäni kannata päätyä, koska ennen kuin kuvaamisen tekniikka ja näkemys kehittyy, ei parhaallakaan kameralla saa sen kummoisempia kuvia kuin ihan perustasoisella. Siinä vaiheessa kun taidot riittää ottamaan kaiken hyödyn irti kamerasta, voi harkita laadukkaaman kameran hankintaa. Tulipas jaariteltua… Mutta tsemppiä ekan järkkärin hankintaan!!

 2. 4

  sanoo

  Ihana kuva!! Suloisuus!!! 🙂 Ja olipa kiva lukea ajatuksia, heti kolahti että mä taidan juurikin laittaa liikaa kuvia 😀 en ollu aiemmin edes ajatellu, kun innoissani olen puuhastellut, mutta totta, monesti yksi kuvakin jo kertoo paljon tarinaa. 🙂

  • 4.1

   sanoo

   Kiitos Jenni! Onhan tuo tyttö yksi suloisuus, ja kuvakin! 🙂
   Helposti sitä innostuu kuvien kanssa ja on vaikeaa karsia otoksia kun tuntuu, että jokaisessa on omasta mielestä jotain lisää annettavaa postaukselle. Mutta kuitenkin taitaa olla niin, että lukija ei erota samankaltaisia kuvia toisistaan, vaan vähemmälläkin saisi saman asian kerrotuksi. 😀

 3. 5

  sanoo

  Voi, kuinka suloinen ihana Friida sinulla on siellä:) Aivan mahtava kuva!
  Ihanaa, että otit haasteen vastaan… nyt kyselen tässä tyhmänä, että mikä hyöty on kaukolaukaisimesta?

  Kiitos ihanista linkkivinkeistä:) Muutama onkin jo lukulistalla..

  Rentouttavaa sunnuntaita sinulle

  Terkuin, Frida

  • 5.1

   sanoo

   Heippa Frida! Pieni kaimasi on varsin suloinen tapaus, kuten oli tuolloin kaksi vuotta sitten kukkaniitylläkin. 🙂

   Kaukolaukaisimesta on se hyöty, että jos kuvaa oikein pitkällä valotusajalla hämärässä, saa minimoitua kaiken liikkeen. Kamera kun aina tahtoo hiukan heilahtaa kuvaa otettaessa.

   Ihanaa ja leppoista aurinkosunnuntaita sinullekin!

 4. 6

  sanoo

  Voi että iso kiitos tästä kunniasta!! Olen tosi otettu sanoistasi!!! <3 Jospa mäkin saisin tämän haasteen tehtyä, kun on aika hauska… 🙂 Ja tuo kuva teidän Friidasta on tosi upea, ihana ilmekin tytöllä!! 🙂 Ja ihastelin kyllä noita muitakin tämän retken kuvia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *