Tex Mex My Way

Quesadilla

Meidän juniorit hihkui riemusta, kun kerroin heille, että päästään blogiyhteistyön myötä kehittelemään omaa tex-mex -reseptiä Santa Marian Tex Mex -tuotteiden avulla. Kuten ehkä monessa keittiössä käy helposti, sitä urautuu johonkin tiettyyn tuttuun juttuun tiettyjen ruokien kanssa. Meillä Tex Mex -ruoka on vuosien ajan tarkoittanut nopeaa pikaruokaa, jauhelihalla, fetalla ja salaatilla täytettyjä mikrolämpimiä tortilloja tuttujen ja turvallisten kastikkeiden maustamana, vaikka variaatioita olisi olemassa vaikka kuinka paljon. Siitä huolimatta lapset pitää Tex Mex -ruokaa lempiruokanaan ja useimmiten sitä laitetaan tilaukseen kun kyselen ruokatoiveita. No, nyt kampanjan ideana oli nimenomaan ideoida itselle jotain uutta, joten aloimme miettimään, millainen Tex Mex -ruoka maistuisi koko perheelle. Päätimme vaihtaa jauhelihan kanaan, mutta koska salaatti ja feta maistuu kaikille, niistä pidimme kiinni. Kanan valmistamisessa kokeilimme meille aivan uudenlaista rapeaa paistamista Crispy Chicken Bites mausteseokseen sekoitettuna. Kastikkeena cheddar -kastike on aina ollut lasten makuun joten pitäydyimme siinä. Tortillat päätimme wrapeiksi rullailun sijaan taittaa quesadilloiksi kaksinkerroin täytteiden kera pannulle ruskistumaan. Näin valmistettuna tortillat osoittautuivat huomattavasti helpommaksi syötäväksi, sillä rapeana ne pysyivät kasassa ja lämpimät täytteet maistui hyvälle.

Santa Maria Tex MexKana-Quesadillat kuudelle

Tarvitset:
1 pkt (6 kpl) Santa Maria Original Wrap Tortilloja
500 g kanafilettä suikaloituna
1 pussi Santa Maria Crispy Chicken Bites Spice Mix
300 g  pakastemaissia
1 paprika suikaleina
puolikas sipuli
1 pussi Santa Maria Fajita Spice Mix
200 g Fetajuustoa
Jääsalaattia
Tomaattia
1 purkki Santa Maria Cheddar Cheese Dip -dippikastike
Santa Maria Vihreitä Jalapenoja
Öljyä paistamiseen

Lisukkeeksi Nacho -salaatti Santa Maria Nacho sipseistä, jääsalaatista ja kirsikkatomaateista.

Paista kanafileet uunissa Crispy Chicken Bites maustepussin ohjeen mukaan. Valmista sillä aikaa maissitäyte pannulla; kuulosta sipuli öljyssä, lisää paprikasuikaleet ja maissi. Kun maissi on saanut väriä, sekoita Fajita mausteseos joukkoon ja sekoittele kuumalla pannulla pari minuuttia. Pilko fetajuusto, salaatti ja tomaatti. Sivele  juustodippiä tortillalle ja levitä täytteet puolelle tortillalle. Taita kaksikerroin ja ruskista molempia puolia tovi kuumalla pannulla. Leikkaa kahtia ja tarjoa salaatin kera.

Tex Mex Ruokaa

Samanlaiset quesadillat sopisi mainiosti myös pienemmiksi paloiksi leikattuina illanistujaisten naposteltavaksi. Taidanpa kokeilla joskus! Seuraavaksi meillä kuitenkin on vuorossa Tex Mex Pizzaa, vaikkapa Focus on Fashion -blogin tapaan.

Kuulisin mielelläni teidän Tex Mex -suosikeista, millaisilla täytteillä ja missä muodossa teillä syödään tortillat? Uudet ideat on aina tervetulleita!

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
  1. 1

    Lissu sanoo

    Herrrkullisen näköistä! Täytyypä kokeilla ens kerralla kun tehdään tex mexiä! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *