Terassihylly

lumipalloheisiPienimuotoista terassin sisustusta täällä tänään. Aiemmin keväällä meillä jäi tuollainen harmaa Ikean metallinen hylly ylimääräiseksi ja hyvin pian huomasinkin, että sille on suuri sopiva paikka takapihan terassilla oven pielessä. Hylly olisi sopinut ihanasti yrttihyllyksi, mutta koska meillä on tuossa ihan vieressä istutuslaatikko yrttejä varten, olen ripottellut hyllylle kesäkukkia ja muita puutarhan tykötarpeita. Alin hylly on varattu pihatyynyjen paikaksi sateen ajaksi. Yhdessä ämpärissä on puutarhatyökaluja.

hylly terassillaterassilla

Tyttären vaahteran kasvatusoperaatiokin on hyllyllä. Hopeaputousta laitoin tähän sillä ajatuksella, että olisi kaunis valuessaan ylähyllyltä alas päin. Vielä näyttää aika onnettomalle, mutta äkkiähän nämä kasvavat. Hylly on sinänsä hyvä paikka näille pikkuruukuille kun kyllähän ne paljon kivemmalle näyttävät koottuna yhteen ryhmään mitä ripoteltuina sinne tänne pihaa. Kastelukin on helppoa kun ovat kaikki pikkupurkit lähekkäin.

sääkukkakukkahyllyTuohon betonilattialle on ollut ajatuksena hankkia muovinen räsymatto. Ongelmana vaan on tarvittava koko. Suurin osa matoista on liian suuria ja pelkkä kynnysmaton kokoinen matto liian pieni. Täytyy jatkaa etsintöjä. 🙂 Mutta saa vinkata, jos näkyy musta-harmaa-valkosävyisenä esim. 70×120 kokoista muovimattoa.
Villiviini kasvaa vieressä aidalla ja tässä saakin olla tarkkana, ettei köynnös pääse peittämään koko hyllyä. Illan hämärtyessä lyhtyyn on kiva laittaa kynttilä ja hitusen tunnelmoida.

//Aurinkoista viikonlopun jatkoa!
villiviini

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Me mietimme viime viikonlopun Ikea-keikalla tuota samaa valkoista hyllyä terassille, mutta jäi toistaiseksi ostamatta. Sehän näyttää superhyvältä tuossa tarkoituksessa. Saapas nähdä tulisko se vielä meillekin 🙂

 2. 5

  jf sanoo

  Hei, osaatko sanoa saako villiviinistä otettua pistokkaita? Minulla on myös yksi pihasta nappastu vaahteran alku ruukussa,pari ekaa päivää on näyttänyt tosi surkealta, mahtaakohan jaksaa enää kasvaa..

  • 5.1

   sanoo

   Villiviinistä voi kai koittaa juurruttaa pistokkaita sekä mullassa, että vedessä! Kannattaa ainakin kokeilla. 🙂 Meillä tyttö kasvatteli viime vuonnakin vaahteroita, mutta unohti aina kastella… Mutta ainahan voi yrittää!!

 3. 6

  sanoo

  Miten musta tuntuu että olen prismassa hypistellyt sen kokoista muovimattoa juuri noissa sävyissä..? En oo kyllä varma mutta sieltä ehkä kannattaisi katsoa. Ja onpas kiva hylly 🙂

  • 6.1

   sanoo

   Kiitos vinkistä! Täytyypä tarkistaa kauppareissulla tilanne. Muistelen, että Prisma on ainakin ennen myynyt niitä Jymsän perus muovimattoja, mutta jos oikea väri löytyy, niin voisi olla aika mainio!!

 4. 7

  Päivi Lemström sanoo

  Onpa tyylikkään ja näppärän näköinen hylly…Ikea ainakin on myynyt mustavalkomuovimattoja, koska ostin itselleni pari kappaletta.
  XX

 5. 8

  sanoo

  Me ostimme samanlaisen hyllykön muutama vuosi sitten. Nätti se on, mutta aina etsinyt vähän omaa paikkaansa. Tänä kesänä selkiintyi eikä siinä ole mitään turhaa. Hyvä idea laittaa alahyllylle tyynyjä sateensuojaan! Pistän korvan taakse jemmaan. 😉 Ja nuo valkoiset pelakuut on niin ihastuttavia! 🙂

  • 8.1

   sanoo

   Minä ostin alunperin hyllyn pojan huoneeseen ja siellä se aikansa oli, kunnes kyllästyin siihen että se on aina rojua täynnä. 🙂 Kiva hylly kyllä, mutta noin avonaisena saattaa olla hiukan ongelmallinen. 😀

 6. 9

  Suvi sanoo

  Virkkaa tai kudo matto itse, ei mene kauaa ja vaikka Kauhavan Kangasaitasta saa muovikudetta. Tosin nyt kun kävin katsomassa sivuiltaan, niin heillä oli kai vain valkoista väriä tällä hetkellä noista toivomistasi väreistä. Ennen on ollut parempi värivalikoima, mutta eiköhän noita saa muualtakin, esim. Etolasta ainakin joskus saanut.

 7. 10

  sanoo

  Hyllyhän sopii tuohon oikein mainiosti ja materiaalinsa puolesta kestää varmaan myös hyvin ulkokäytössä! 🙂 Minulla nyt parvekkeella se Ikean Hyllis hylly, kiva kun ei tarvi alkaa porailemaan seinää ja saa siihen sitten ruukkuihin kukkia yms. pientä 🙂

  • 10.1

   sanoo

   Voisi kyllä kuvitella, että tuollainen jauhemaalattu metalli kestää hyvin säässä kuin säässä. Ainakin Ikean metalliset ulkokalusteet on kestänyt hyvin säässä kuin säässä. Hyllyt on kyllä kivoja ulkona ja aivan erityisesti parvekkeella!! Hyllis ois minullakin haaveissa, ollut jo pitkään mutta sopivaa paikkaa ei tunnu olevan. 🙂

 8. 12

  Ninnu sanoo

  Pappelinan Linn-mattoa saa 70×120 cm koossa…vink, vink… Aurinkoista kesää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *