Terassi heinäkuun helteillä

terassi2

Ah, miten ihanista kesäpäivistä on päästy nautiskelemaan!! Ihan tuntuu, kuin kesä olisi tullut uudemman kerran, edellisistä lämpimistä päivistä kun on jo niin kauan. Nyt pitää tietysti ottaa lämmöstä kaikki ilo irti ja täällä on tullut terassilla vietettyä aikaa varsin paljon.

terassi1terassi9 terassi4

Meidän etelään avautuva terassi on sen verran kuuma paikka, että aurinkovarjolle on todellakin käyttöä, jos aikoo vaikkapa ruokailla terassilla. Muuten kyllä mieluusti nautin kuumuudesta ja paahteesta, kohtuullisina annoksina! Olen istuttanut terassia reunustavalle istutusalueelle vähän korkeampiakin kasveja, sillä niiden tuoma varjostus ei suinkaan haittaisi. Ja tuohan kasvit kivasti näkösuojaakin. Ilta-aikaan takapiha onkin varjon puolella ja kuvien ottaminenkin täältä on silloin huomattavasti helpompaa. Toisaalta olisi ihana olla sellainen paikka, jossa voisi ilta-auringossa ruokailla, mutta koska vaihtoehtoja on vain yksi, olen kyllä tyytyväinen tähän kuumaan terassiin.

terassi7

terassi5

Aita alkaa olla aika kivasti vihreänä, villiviinin peittämänä. Köynnös tuo kyllä kivasti lisää vihreyttä terassille ja tunnelmaakin! Kovin vihreää alkaa olla myös yrttilaatikossa. Nyt täytyy skarpata näiden syömisessä, kun on jo reilusti lehtiä, mitä kerätä. Taidanpa kasata huomisen salaatin laatikosta löytyvistä salaateista ja istuttaa tilalle uutta!

terassi3terassi8Kesäkukat ei tänä kesänä ole oikein lähtenyt kukoistamaan. Sateisessa kesässäkö syy!? Mullat, ravinteet ja istututtamiset on ihan samalla mallilla kuin aiempina kesinä, mutta aika ankealle näyttää. Orvokin sinkkiämpärissä leikkasin jo kokonaan matalaksi, kun ne kasvoi niin pitkiksi ruipeloiksi. Toivottavasti pian on taas kukkia tuossakin saavissa! Oliivipuu sen sijaan ei ole sateista ollut moksiskaan vaan on pysynyt koko kesän oikein rehevänä ja vihreänä. Katoksen alla, porrastasanteen hyllyllä olevat kukat itse asiassa ovat paljon rehevämpiä ja kukkia niissä on enemmän, joten syy taitaa tosiaan olla sateessa. Kesäkukkia muutenkin meillä on tänä vuonna selvästi (tai ainakin hiukan 😀 ) aiempia kesiä vähemmän ja tykkään kyllä tästä vähän selkeämmästä ja vähemmän kukkivasta tyylistä enemmän. Muualla pihassa on kuitenkin jotain kukkivaa jatkuvasti, joten turhaanpa sitä terassia tukkii kukilla ahtaaksi! Pari reilusti isompaa ruukkua kukkia täyteen ja pienemmän istutukset koottuna yhteen kasaan hyllylle ja ilme on heti hiukan selkeämpi.

terassi6

Meillä on tänään ollut ensimmäistä kertaa kylässä yksi pieni, rakas sukulainen vanhempiensa kanssa. Aurinko kun meitä näin kivasti hellii, katettiin ruokakin ulos ja herkuteltiin kullatulla mansikkakakulla terassilla, vietettiin todellista kesäelämää tämä päivä. //Leppoisaa kesäsunnuntain iltaa!!

ps. Asuntomessulippujen arvonta jatkuu tiistaihin saakka täällä!!

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 1

  Johanna sanoo

  Sateinen kesä on todellakin saanut kesäkukat ja perennatkin ränsistymään täälläkin. Terassinne näyttää kyllä kauniilta.
  Kertoisitko hieman tuosta liuskekivialueen laitosta ja sen eri vaiheista. Oikaisitteko vai teittekö kaikkien taiteen sääntöjen mukaan? Meillä odottaa pihassa liuskekivet jo ties monettako vuotta, kun savipohjaiseen maahan kymmenien senttien hiekkakerroksen kaivaminen kuulostaa niin työläältä.
  Ihania hellepäiviä!

 2. 2

  Vivi sanoo

  Teidän terassi näyttää niin upelta! Olette nähneet kyllä tosi paljon vaivaa sen eteen, wau. Mulla ei ole jotenkaan riittäneet energiat meidän pihaan, mutta ehkä nyt lomalla jaksaisi jotain tehdä… Aurinkoista viikkoa!

 3. 3

  sanoo

  Näyttää kivalta! Ihanat pionit! Ja mitä orvokkeihin tulee, niin ei menestyneet meilläkään. Tai miten sen nyt ottaa, kasvavat kauhean pikulaisina ja rujon näköisinä.

 4. 4

  Ansku sanoo

  Tosi kaunis on terassinne. Miten olette käsitelleet pöydän ja millaista puuta se on? Olet ehkä kertonutkin viime kesänä valmistuksesta? Ostin polyrottikiset tuolit, ja tahtoisin niiden seuraksi puisen pöydän hieman rouheista tyyliä.
  Johanna! Liuskekiviä olen minäkin alkanut ’istuttaa’ savialustaiselle nurmikolle. Ainakin muutama kivi näyttää aika hyvältä, vaikka olen vain kuorinut nurmikkoa pois ja leikannut kivien väliin 2-5cm levyisiä nurmikonkaistaleita. Tämä meetelmä käy jos kivitettävä alue on suhteellisen tasainen. Kun olen irroittanut nurmikonpaloja, kuorin niistä ylimääräistä savimultaa kivien alle veitsellä. Kuorittavaa maata tai savea/hiekkaa voi myös lisätä, jos on alustassa alenevaa kohtaa. Pengerkohtaan on tulossa kivireunus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *