Tauluhyllyt

Tauluhyllyn korkeus

Tauluhyllyn asennuskorkeuteen olen saanut useammankin kerran vastata, joten ajattelin kirjoittaa aiheesta ihan oman postauksen. Korkeuteen vaikuttaa toki moni asia; huonekorkeus, hyllyn paikka ja niiden määrä, hyllyllä pidettävät esineet ja huonekalujen korkeus.

Tauluhylly

Kuva: Stylizimo

Lähtökohtaisesti voi ajatella, että tauluhyllyn korkeuden kanssa toimitaan kuten muidenkin taulujen korkeuden suhteen, eli taulun keskikohta olisi katselijalle otollisimmalla korkeudella, noin katsekorkeudella. Esimerkiksi meidän olohuoneessa tauluhylly on asennettu 135 cm korkealle. Hylly on sohvan takana, eli sitä katsellaan pääasiassa huoneeseen tultaessa. Huonekorkeus meillä on 240 cm. Todella korkeassa tilassa asennuskorkeudessa kannattaa vähän joustaa ja nostaa hyllyä ylemmäs.

Tauluhylly

Kuva: Stadshem

Erityisesti makuuhuoneessa riittävä asennuskorkeus on tärkeä turvallisuudenkin kannalta. Vaikka näyttäisi kuinka kivalle, se ei totisesti lohduta jos unissaan huitaisee painavat kehykset päälleen. Näissä molemmissa makuuhuonekuvissa tauluhylly on turvallisella korkeudella ja suhteessa sängyn korkeuteen se näyttääkin tosi kivalle!

Tauluhylly

 Kuva: Alvhem

Tauluhylly

Kuva: motiqonline.com

Useampia hyllyjä päällekäin asentamalla saa kivan galleriaseinän. Korkeus esimerkiksi kolmen hyllyn kanssa voisi mennä niin, että keskimmäinen hylly tulee katselukorkeudelle. Tässä kuvassa alimmaisen hyllyn korkeus määräytyy ikkunan alareunan mukaan. Tällaisia kiinnekohtia korkeudelle kannattaa aina etsiä tilasta.

Tauluhylly

 Kuva: Rona.ca

Viimeisessä kuvassa tauluhyllyn korkeus on minun mielestäni turhan alhaalla. Sohvalla istujat ei ole turvassa ja esteettisestikin olisi parempi jos sohvan ja hyllyn väliin jäisi hiukan ilmaa. 

Kommentit
 1. 1

  Petra sanoo

  Kiva postaus! 🙂 Itsellä mietinnässä juuri nuo tauluhyllyt, tai erityisesti niiden sijoittelu. Sohvan yläpuolelle olen juuri miettinyt ja teillä se näyttää oikein kivalta 🙂 Ja sängynpäässä näyttää myös kivalta, toki pelkona on juuri se että saa taulut ja kirjat unissaan päälle 😀

  • 1.1

   sanoo

   Juu, ei tosiaan kannata matalalle laittaa sängyn päätyyn vaan nostaa reilusti ylemmäs. 😀
   Sohvan yläpuolella voisi olla vähän alempanakin mitä meillä on, mutta kyllä tuoltakin korkeudelta on jokunen esine tippunut alas pidemmän henkilön sohvalla istuessa. 🙂

 2. 2

  sanoo

  Moni asia vaikuttaa tuohon taulujen ja tauluhyllyjen katsomiskorkeuden lisäksi.

  Meillä on makuuhuoneessa ns. tauluseinä eli seinällä sängyn jalkopäätä vastapäätä on tauluja, kylttejä, vanhoja suklaamuotteja yms. Asetelman alareuna piti mitoittaa olkalinjani yläpuolelle. Vaikka makuuhuoneen seinää siirrettiin parisenkymmentä senttiä, on tila sängyn jalkopään ympärillä niukka enkä halua ottaa riskiä, että yöllä sänkyä kiertäessäni huitaisen seinältä jotain lattialle olkapään pyyhkäistessä seinää.

 3. 3

  sanoo

  Olipa hyödyllinen postaus! Itse olen vähän keltanokka noiden taulu/hylly asennuksien kanssa, kun ei koskaan tiedä oikein minne ne pitäisi sijoittaa. Nytpä olen vähän taas viisaampi! 🙂

 4. 4

  SannaK sanoo

  Sinulla on kyllä aina tosi hyödyllisiä ohjeitaja selkeitä postauksia, kuvatkin ovat niin kauniita! 🙂 Tätä blogia lukee mielellään!

 5. 5

  Ellen sanoo

  Hyödyllinen postaus,kiitos! Usein kun taulut,seinä- ja tauluhyllyt tulee roiskastua seinään miten sattuu 🙂 asiasta kukkaruukkuun tai siis betonikippoon. Mitähän teen väärin kun kaikki yritykseni jumahtaa viilipurkkiin,eikä ne irtoa mitenkään nätisti saati helposti (ohjeitasi olen yrittänyt noudattaa kuuliaisesti 😀 ) voisiko purkkia jotenkin voidella öljyllä tms. että irtoaisi? autathan betonikippo-guru 🙂

  • 5.1

   sanoo

   Heippa Ellen!
   Kannattaa rikkoa viilipurkki, eli naps yläreunaan lovi ja repäisee purkin halki. Näin saa tosi nopeasti betonin purkista siistinä ja ehjänä!

 6. 6

  Jenni sanoo

  Kiitos ihanasta blogista! Vasta äsken eksyin sivuillesi ja täytyy sanoa, että on paras löytämäni sisustusaiheinen blogi. Mistä olet löytänyt tuon ylimmässä kuvassa oikealla olevan kauniin valkoisen taulun?

  • 6.1

   sanoo

   Voi, miten ihana viesti! Kiitos Jenni. Mahtavaa kuulla, että pidät blogistani. 🙂
   Jos tarkoitat tuota suurta lähes tauluhyllyn levyistä taulua, niin sen olen maalannut itse.

   • 6.1.1

    Jenni sanoo

    Juuri sitä tarkoitin! En taida siis ihan marketista löytää 🙂 Ihastuin taulun raikkauteen ja se olis ollut juuri sopiva yhtä huonettani koristamaan 🙂 Mutta kiitos hyvistä sisutusideoistasi, olen tälläinen vasta viimeaikoina sisustamiseen hurahtanut…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *