Tästä se lähtee

uusi koti

Tuntuu kuin edellisen postauksen kirjoittamisesta olisi kulunut ikuisuus, vaikka ihan pari päivää sitten viimeksi kirjoittelin. Tähän lienee syynä se, että toissailtana saimme odottamamme puhelun, että uusi kotimme on tyhjä ja pääsemme aloittamaan remontin. Sen jälkeen onkin jokainen liikenevä hetki vietetty talolla ja paitsi aloiteltu purkuhommia myös saatu jo hiukan uutta pintaa aikaiseksi. Intoa piisaa kaikilla runsain mitoin tässä vaiheessa, ollaan varsin tohkeissaan!

Yllätyksiäkin on löytynyt, kuten asiaan kuuluu. Toistaiseksi pääasiassa positiivisia, kuten se, että talo on ensivaikutelmaa avarampi kun kaikki kalusteet on pois, tapetit lähtee arveltua helpommin seinästä ja se, että edellinen omistaja jätti meille paitsi kattavan työkaluvalikoiman, myös ruohonleikkurin ja mehumaijan. Sekin on positiivista, että olohuone-ruokailutila-keittiöalue on valoisa jo nyt, saati sitten seinien lähdön jälkeen ja se että laminaatin alta näyttäisi paljastuvat puulattiaa, joka voisi olla varsin kiva vaaleaksi maalattua. Eli tovi sitten laaditut suunnitelmat taitaa lattioiden osalta mennä jonkin verran uusiksi. Ja vielä, ne kaavailemani julkisivuvärit näyttäisi osuneen nappiin ensi yrittämällä. Kuvassa tuo vaalea sävy tosin näyttää lähes valkoiselle, livenä se on sen verran harmaa, että silmä sen erottaa valkoisesta. Ihanaa on myös se, että meidän uusi piha on täynnä kaikenlaisia kukkivia ihania kevätkukkia, narsisseja, tulppaaneja, helmililjoja, kevättähtiä, scilloja, valkovuokkoja, krookuksia, esikoita… Näkymät ikkunoista on ihanan vihreät, tosin en ole missään nähnyt yhtä paljon tuota vuorenkilpeä, joka ei tosiaankaan kuulu suosikkikasveihini ja asialle täytyykin tehdä jotain, kunhan tässä ehtii!

Niistä ei niin kivoista ylläreistä sen verran, että betoniin liimattua muovimattoa on varsin kova homma irroittaa… no, ehkä kärsivällisyys palkitaan ja saadaan kauniit harmaat betoniportaat, joita laskeudutaan kellariin. En muuten muista koskaan nähneeni yhdessäkään paikassa yhtä montaa eriväristä seinämaalia. Äkkiseltään sanoisin, että väreissä löytyy ainakin ruskeaa, oranssia, keltaista, vihreää, vaaleanpunaista, persikkaa… on siinä hommaa, että tuo värien kirjo on peitossa.

Koitan muistaa ottaa talolle kamerankin mukaan, jotta saan muutakin kuin kännykkämatskua blogiin. Muutenkin olisi mukava saada kuvattua taloa paljon lähtötilanteessa, ennen kuin saadaan pinnat meidän näköiseksi. Eiköhän ne hommat huomenna taas jatku, jotta saadaan työt etenemään ja loppukuusta olisi jotain valmistakin. Huomisaamuna kuitenkin saan varmaan vähän pidempään nukkua äitienpäivän kunniaksi!

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Onnea uudesta kodista ja tsemppiä remonttiin! Tosi kiinnostavaa seurata mukana, kun rupeatte muokkaamaan taloa teidän näköiseksi! Niin ja aurinkoista äitienpäivää:-)

 2. 3

  sanoo

  Onnea vielä ja kovasti tsemppiä remonttiurakkaan! Mielenkiinnolla täällä seuraillaan himman etenemistä. Ja muista ehdottomsti ottaa niitä ”ennen”-kuvia!
  Mukavaa äitienpäivää!

 3. 4

  sanoo

  Innolla jään odottelemaan postauksia remontistanne! Tuollaiset projektit ovat ihan parhaita. Tosiaan kannattaa ottaa paljon ennen kuvia, itseäni harmittaa etten kaikista omista remonteistani ole ottanut! Tästä eteenpäin kyllä muistan asian 🙂

  • 4.1

   sanoo

   Minä olen koittanut kuvata kaikkia huoneita nyt ennen ja remontin edetessä, mutta kyllähän sieltä joku osuus väkisilläkin unohtuu kuvata. Niistä on sitten kiva katsoa, mitä tulikaan tehtyä kun hommat valmistuu joskus!

 4. 6

  sanoo

  Voi apua! ONNEA! Koska mä olen viimeksi täällä käynyt kun tämä ihana iloinen uutinen on mennyt ihan ohi?
  Ihan mahtavaa, odotan innolla teidän projektia. <3

  Kaunista Äitienpäivää Essi. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *