Tähtipäivän sankari

IMG_3737

Monena vuonna olen ripustanut paperitähdet ikkunalle samana päivänä, perinteisenä tähtipäivänä eli minun syntymäpäivänäni. Tänä vuonna tein valmisteluja jo edellisenä päivänä, ripustin oikein huolellisesti tähdet ikkunaan ja virittelin kunnon tukevat systeemit johdoille. Paperitähtiä ripustaessani taitaa olla ainoa hetki kun olen iloinen tuosta verholaudasta, jonka kätköihin saa mahdutettua jatkojohdon ja koulut tähdille. Käytin myös tovin aikaa sopivan sävyisten lamppujen valitsemiseen. Aiempina vuosina olen käyttänyt hehkulamppua tähdissä ja olenkin ollut ihan ylivarovainen niiden kanssa, samoin olen surkutellut kovin keltaista valoa, kun paperi lämmittää hehkulampun valoa turhankin lämpimäksi. Nyt kokeilin erilaisia energiansäästölamppuja; loisteputkia ja ledejä ja valitsin aika viileän sävyiset valkoiset lamput. Nyt valo on kirkasta eikä liian lämmintä ja paperitähtien harmaat kuviot tulee kauniimmin esille.

Tänä aamuna sitten sytytinkin valot hetki sitten tähtiin. Ihana avaus 30-vuotissynttäripäivälleni, kauniit tähdet valaisemassa aamukahveja! 30-vuotiaana olo tuntuu yllättäen aivan samanlaiselle kuin eilen, vielä parikymppisenä… 😉 Mutta ehkä ihan hiukan aikuisemmalle kuitenkin! Kai tämä on eräänlainen rajapyykki elämässä, mutta suurimmat kriisit on tainnut jäädä kriiseilemättä! Hyvä niin. 🙂 Tänään taidan juhlapäivän kunniaksi keskittyä tekemään minulle tärkeitä asioita ja herkutellakin vähän! Kyllähän tässä hiukan on juhlan tuntua mukana kun pyöreitä vuosia täyttää!

 

Kommentit
 1. 1

  Mape sanoo

  Onpa kauniit tähdet <3 Nuo valkoiset lamput ovat ihan täydellisen sävyiset!

  Onnittelut kolmekymppiselle =)

 2. 2

  sanoo

  Oikein kivaa syntymäpäivää 30-vuotiaalle!

  – pian tullaan perässä!!;)

  Viime vuonna tein samaisen kokeilun eri valonlähteitä testailemalla.. Mun paperitähdet taitaa olla vielä laatikoiden uumenissa, täytyiskin etsiä ja ripustaa vaikka sinun syntymäpäivän kunniaksi!;) Hih.

 3. 4

  sanoo

  Lämpimät synttärionnittelut! 🙂 Kauniit noi tähdet, täytyypä itsekin käydä katselemassa valkoisempia valoja omien tähtieni sisään!

 4. 6

  sanoo

  Onnitteluhalaus ♥ Kauniit on tähdet! Minä myös olen käyttänyt tuollaisia viileän valkoisia lamppuja 🙂 Nyt on pakko jo kaivella kanssa tähdet esille… vielä kun keksisin minne olen ne säilönyt. Samoin KAIKKI valosarjat ovat kateissa.. en ymmärrä! Just viime vuonna jouduin ostamaan uudet kun edelliset katosi remontissa – tosin nekin löytyivät eli viime vuonna hukuin valosarjoihin 🙂 Ja nyt ne KAIKKI on muka kateissa jälleen?!

 5. 8

  sanoo

  Onnea tähtipäivän sankarille! Luin jostain, että ikäkriisit ovat heitä varten, jotka kokevat, etteivät pysty vaikuttamaan elämäänsä ja elävät tätä päivää enemmän eilisessä. Nautitaan siis tästä päivästä jatkossakin ja jätetään kriisit muille 🙂

 6. 10

  Eve sanoo

  Ihanat tähdet! Ja ihana sinä, kolmekymppinen! Superpaljon onnea ja ikimuistoista syntymäpäivää! Tänään todellakin saat herkutella ja hemmotella itseäsi mielin määrin, teekin se!

 7. 15

  Meän Satu sanoo

  Niin kauniit tähessä nuo kuviokki <3
  Ja iiiisot Onnittelut kolmikymppiselle 🙂

 8. 16

  sanoo

  Synttärionnea ja monia tähtiä taivaallesi!

  Meillä on vielä tähdet laittamatta. Yksi tulee valoineen ikkunaaan ja toisen ostin eilen. Se tulee johonkin oksaan kiinnitettynä seinälle ilman valoa (mutta pallovalojen kanssa), kunhan pääsen lähimetsän kelo-oksia tutkailemaan valoisan aikaan, eiköhän oksia ole maa täynnä näiden myrskyjen jälkeen.

 9. 19

  t sanoo

  Mulla sama ongelma ollut tähtien kanssa eli vierastan liian keltasta valoa joka tulee niihin helposti. Voitko heti vinkata mitkä valot sulla noissa on ettei tarvis kaupassa arpoa?
  Kiitos! Ja onnea, ens vuonna samoissa lukemissa! 🙂

 10. 20

  sanoo

  Oi, hyvää synttäriä!! Kylläpä se kuule minuakin jännitti parisen vuotta sitten tuo rajapyykki – mutta kappas vain, sitä elelläänkin ihan parasta aikaa elämässä 🙂 Onnea hirmuisesti!

  PS. ihanat tähdet!

 11. 21

  sanoo

  Tähtien säihkettä sitten vaan sinne synttäripäivän kunniaksi!!!! Kolmekymppisenä on paljon kivempaa, ku kaksikymppisenä. 😀 Tervetuloa kerhoon!

 12. 22

  sanoo

  Hyvää syntymäpäivää Essi, oikein pyöreitä vuosia! 🙂 Sävyllä on väliä, oikein onnistunut lampun valinta!

  – Katri (salanimen takaa poistunut Kaati)

 13. 26

  sanoo

  Tänään on siis selvästi ihan tähtipäivä. Mitä sitä turhaan suuremmin kriiseilemään, elämä välillä ottaa välillä antaa ja siinä on vaan yrittettävä surffailla seassa 🙂 Synttärionnea!

 14. 31

  sanoo

  Onnea kolmekymppiselle 🙂 Miehelläni on sama syntymäpäivä! Minullakaan ei ollut tuossa iässä kriiseilyä vaan se iski kovaa tänä vuonna!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *