Syysistutuksia talven varalle

Tämän vuoden syysistutusten teema, mahdollisimman vähän ja mahdollisimman väritöntä. Aika vähällä olen selvinnytkin, vaikka sorruin callunoihin, olin aiemmin ajatellut etten niitä laita lainkaan. Nuo valkoiset rehevät, isot callunat ikkunalla olivat vaan niin houkuttelevia, että kotiinhan ne oli kannettava. Ja pari värikästä ystävää niille sinkkiämpäriin. Hopeaputoukset on kesän istutuksista, ne onkin kasvanut mukavan pitkiksi. Hopealankaa ei löytynyt reilunmman kokoisena, joten istutin niitä useamman samaan ruukkuun. Suojaruukku on kesällä maalaamani kirppiskori. Valokuvat on otettu päivää ennen kun saatiin hitunen lunta. Nyt on tosin nekin vähäiset lumet lähes sulanut, mutta kivasti on luonto vielä kuurassa.

Päätin, että täksi talveksi en osta yhden talven kestävää sypressiä tai tuijaa ruukkuun, vaan kävin hiukan metsää harventamassa. Männyn taimi saanee koristevalot oksillensa tässä lähiviikkoina, tai ehkä jopa lähipäivinä. Istutussäkkiin saa jäädä muraatit talveksi, ne näyttää kivalta jäätyneenäkin. Hopeaputouksia lukuunottamatta näiden pitäisi olla sellaiset istutukset, jotka hyvin kestävät pakkaset… jo kohtahan ne taitaa peittyä lumeen!

Suurkiitos kannustuksesta lehtijutun suhteen teille. Ihan olen pärjännyt tilanteen kanssa, vaikka kyllä vieläkin harmittaa vähän. Mut ei onneksi ole elämää suuremmasta asiasta kyse! 😉
Tänään tämä rouva korkkaa glögikauden ja taitaa laittaa eka kertaa joulumusiikkia soimaan. Ja ottaa illan rennosti. Rauhalliseksi suunniteltu viikonloppu muuttuikin aika vauhdikkaaksi yllärivieraiden myötä ja töissäkin piti piipahtaa, mut tänä iltana nautiskelen vapaaillasta.
Eilinen Glorian blogigaala jäi siis minun osalta väliin… kaikkeen ei aina ehdi! Vaikka hauskaa olisi varmasti ollut.
Kivaa lauantain jatkoa kaikille!
Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Kauniita kuvia ja kivat istutukset – hyvin samankaltaisilla mennään täälläkin, pihan sijaan tosin parvekkeella 🙂

  Hauska sattuma – täälläkin ilmoittautuu nimittäin yksi metsän harventaja 🙂 Nappasin viime sienireissulla pienen kuusen kainalooni ja istutin sen sisälle ruukkuun – harmi, ettei se taida ihan ehtiä kasvaa jouluksi standardikuusen mittoihin 😉

  • 1.1

   sanoo

   Kiitos Neiti M! Minulla on joskus ollut tuossa pieni kuusi ja sellaista oikeastaan lähdin katselemaankin, mutta männyntaimet alkoi huutelemaan, että nekin haluais. Vaihtelua!

 2. 2

  sanoo

  Kaunista. Tuo männyntaimi on tosi söpö. Mulla on pihaprojekti vielä täysin kesken, mutta vähän samantapaista olen ajatellut.

 3. 3

  sanoo

  Aivan mahtavia istutuksia.. ja tuo väriskaala sopivan rauhallinen. Ihana!
  Mulla on vain callunoita ulkona, mutta tuo hopealanka näyttää kyllä hyvin viehättävältä niiden seassa. Pärjääkö se koko talven yli… siis pakkaset ja viimat ja tuiskut???

  Hyvää viikonloppua ja nautinnollista glögi-iltaa.

  Terkuin, Frida

  • 3.1

   sanoo

   Kiitti Frida, Rauhalliset värit on talveen niin sopivat. Ruskan jälkeen sitä kaipaakin utuisia sävyjä. 🙂 Hopealanka on selvinnyt hyvin talvesta. Kevääseen mennessä se on ruskistunut, mutta ainakin niin kauan kuin se lumen puolesta on näkösällä, se säilyy tosi kauniina!

 4. 4

  sanoo

  Ihanat istutukset!! Meillä ei ole juuri mitään vielä, mietin jotain vihreetä vaan laittaa…hmmm…olisko mulla sitten ”tuijatalvi” 😀

  • 4.1

   sanoo

   Tuijatalvi kuulostaa hyvälle vaihtoehdolle. Mulla on ollut niin monta kertaa, että nyt päätin ottaa mäntytalven. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *