Syksyssä parasta

Syksyssä parasta on sienipiiras. Kangasrouskuja ja karvarouskuja lähimetsästä, kasviksia omalta kasvimaalta. Lähiruokaa parhaimmillaan.
Sienipiiraani täytteenä on sienten lisäksi kesäkurpitsaa, punasipulia, persiljaa ja ruohosipulia.
Kovin syksyiselle jo tuntuukin, huomennahan on jo syyskuu. Sade tuo toivottavasti lisää sieniä. Varsin lupaavalle vaikuttaa sienisato. Hetkessä saa korillisen täyteen sieniä.

Sienipiiras

Pohja:
100 g pehmeää voita
2 dl jauho-leseseosta
0,5 tl suolaa
3 rkl vettä
 
Nypi rasva ja jauhot. Lisää suola ja vesi nopeasti sekoittaen. Painele voidellun vuoan reunoille ja paista 225 asteessa 5 min. puolikypsäksi.
 
Täyte:
200 g sieniä (ryöpättynä tai paistettuna, tarpeen mukaan)
1 pieni kesäkurpitsa
2 punasipulia
ruohosipulia ja persiljaa
3 munaa
2 dl ruokakermaa
100 g juutoraastetta
mausteita
 
Raasta kesäkurpitsa ja pilko sipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada puolikypsän pohjan päälle.
Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.
Nautiskele synkkänä sadeiltana.
Kommentit
  1. 1

    Jasmiina sanoo

    >Voi minkä ihanan blogin löysinkään! jään ehdottomasti lukijaksi! :)nyt jatkankin blogisi selaamista:)ps. sienipiirakka ohje napattu talteen!

  2. 2

    J sanoo

    >Sienet on minunki herkkua 🙂 Niin herkullisen näköinen piiras et vois kokeilla

  3. 4

    Ansku sanoo

    >Onpa ihanan tuntuinen piirakkaohje. Itse en osaa sienestää, mutta eiköhän äidiltä saada sieniä, niin kokeilen. Tosi kiva on myös eskarilaisen pikkukirjoituspöytä. Nappilöytö!

  4. 5

    Esmeralda sanoo

    >Jasmiina, Kiitos ja tervetuloa lukijaksi!J, Kokeile toki!allidaalia, Kyllä! Ehottomasti herkkua. :)Ansku, Kiitos. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *