Superterveellinen siemennäkkäri

Gluteeniton leipä

Terveellinen perjantaiaamun aloitus; siemennäkkäriä parhailla täytteillä! Tein joskus aiemminkin vhh-ruokavaliota noudattaessani siemenistä jonkinlaista leivän korviketta, mutta nyt iski innostus kokeilla uudelleen pelkästään siemenistä tehtyä näkkileipää. Erilaiset siemenleiväthän on nyt kovasti pinnalla, kun halutaan tehdä jauhottomia ja terveellisiä versioita leivästä. Itse olen lueskellut monia ohjeita, mutta jälleen kerran piti ohjeista soveltaa kuitenkin ihan oma versio! Tällä ohjeella tulee yhden pellillisen verran näkkäriä.

Siemennäkkäri
gluteeniton

3 dl auringonkukansiemeniä
2 dl seesaminsiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
0,5 dl mantelijauhetta
1 tl merisuolaa
3 kananmunaa

Sekoita kaikki keskenään. Levitä uuninpellille ohueksi kerrokseksi. Paista noin 20 minuuttia 175 asteisessa uunissa. Leikkaa paloiksi heti uunista otettaessa. Anna jäähtyä.

Siemennäkkäri

Mantelijauhetta lisäsin joukkoon ”sitomaan” näkkäriä yhteen, pelkillä siemenillä saattaisi tulla turhan helposti hajoavaa leipää. Seuraavaan näkkäriin taidan lisätä näkkäriin myös kurpitsansiemeniä, ne on nimittäin aivan superhyviä!
Niin ja nuo täytteet!! Voiko parempaa ja raikkaampaa olla kuin haarukalla murskattua avokadoa, ripaus merisuolaa ja pari lehteä basilikaa. Kerrassaan ihanaa!

Tämä postaus kertoo bloggaustyylistäni paljon! Nimittäin tänään aamupalalla lisäsin kuvan aamiaisestani instaan. Serkkuni pyysi siemennäkkärin ohjetta blogiin ja samalla istumalla murskasin avokadoa toistakin näkkäriä varten ja nappasin kuvat postaukseen. Koneelle jatkamaan aamukahveja ja tadaa, postaus on valmis! Harvoin suunnittelen postauksia pitkään tai säilytän niitä luonnoksissa. Tällainen impulsiivinen tapa on kiva, vaikka toki toisinaan tulee tehtyä postauksia oikein ajan kanssa ja tarkemmin aiheita yms. miettien. Minulla on jatkuvasti elävä lista aiheista, joista suunnittelen kirjoittavani, mutta tuolta listalta ruksitaan aiheita aika harvoin… useammin tulee tehtyä näitä ex tempore juttuja! Jotenkin se sopii hyvin blogin ominaispiirteisiin, jokapäiväistä ja hetkessä elävää elämää!

Ihmeellistä, että jälleen on viikonloppu ovella! Nyt on kyllä ollut niin energinen ja positiivinen viikko eilistä uuvahtamista lukuunottamatta, että viikonloppu ei varsinaisesti tarpeelliselta tunnu. Keväälle on paljon kivoja juttuja tiedossa ja ne antaa kovasti tsemppiä arkeenkin! Suunnittelemme parhaillaan miehen kanssa parin päivän pyöräilyreissua kun lapset ovat lähdössä lomailemaan isovanhempien kanssa.
Toivottavasti viikon mahtava sää jatkuu viikonloppuna, voisi nimittäin olla terassin siivoilun ja ensimmäisten terassikahvien paikka!! //Iloista ja aurinkoista viikonlopunalkua, ystävät!!

Kommentit
  1. 1

    Sisko sanoo

    Kiitos ohjeesta! 🙂 minun näkkäri on uunissa parhaillaan, niin inspiroiva oli kuvasi aamulla instassa, että päätin heti tehdä 🙂 Laitoin puolet auringonkukan siemeniä ja puolet kurpitsan siemeniä. Tuon tyyppistä teinkin viikko sitten, lisäksi siihen tuli porkkanaraastetta. Se oli myös maistuvaa! Vinkiksi: psyllium on sellainen, jolla saa sidosta taikinaan, kun ei käytä jauhoja. Löytyy ihan marketeista.

    • 1.1

      sanoo

      Oliko hyvää? 😀 Porkkana voisi sopia hyvin tähänkin! Vaikka toisaalta tykkään, kun siemenversio jää niin rapeaksi. 🙂
      Psylliumia olen joskus kokeillutkin, mutta nyt ei ollut kaapissa. Mantelijauhoja sen sijaan on useammin. 😀 Minäpä laitan viestiä huomisesta sulle!!

      • 1.1.1

        Sisko sanoo

        Oli hyvää sinunkin ohjeella! Ja porkkanaraaste sopii myös hyvin, kosteutta se tuo. Kiva, huomenna sit nähdäänkin! 🙂

  2. 2

    sanoo

    Kiitos Essi!
    Näyttää ei pelkästään superterveelliseltä vaan myös superherkulliselta 🙂
    Sunnuntaiaamun leipä tulee olemaan tämä. Ja päälle juurikin avokadoa yms. Namskis!

    Juu, kummasti tuo aurinko antaa energiaa! Nautitaanhan nyt näistä keleistä 🙂

    Ihanaa viikonloppua <3

    • 3.1

      sanoo

      Sopii kyllä kaikiksi paloiksi. Minä käytän kyllä ruisleipää jonkin verran, mutta onhan tämä vielä ruisleipääkin terveellisempää. 🙂 Ja tietysti allergikoille ja viljaherkille mainio leivän korvike!!

  3. 4

    sanoo

    Näyttää hyvältä! Täytyy varmaan kokeilla joku kerta!

    Mä teen myös postauksia joskus hetken mielijohteesta, mutta suurin osa on hyvin suunniteltua ja joskus myös aikataulutettua hommaa. Että vaikka blogi on jokapäiväistä elämää, mun luonteelle suunnitelmallisuus ja järjestelmällisyys tekee siitä aika harkittua. Näin me ihmiset ollaan erilaisia! 🙂

    Aurinkoista viikonloppua! 🙂

    • 4.1

      sanoo

      Kyllähän joitakin juttuja tulee tehtyä pitkään ja hartaasti, mutta tällaiset jokapäiväiseen elämään kuuluvat jutut mulla tulee aika äkkiä, jopa hetken mielijohteesta! 😀

      • 6.1.1

        sanoo

        Piti vielä palata kiittämään, sillä tää on niiiiiiiin hyvää. Nappasin juuri valmistuneelta ja jäähtyneeltä pelliltä yhden (eikun ainakin kolme…) pientä maistipalaa. Herkutellaan niitä pian juustojen kanssa. KIITOS ja leppoisaa lauantaita!

  4. 7

    sanoo

    Kiitos jälleen hyvästä ohjeesta! Tämän laitan toteutukseen heti ensi viikon aikana! Olen tässä kevään korvalla yrittänyt vähän tsempata ruokavalion suhteen, ja tämä siemennäkkäri on siinä remontissa ihan nappijuttu! Mulla on muuten noiden postausten kanssa ihan sama juttu, spontaania meininkiä 🙂

  5. 8

    Susanna sanoo

    Hei! Osaatko sanoa kuinka kauan nämä säilyvät? En haluaisi syödä koko pellillistä päivässä (vaikka hyviä onkin!) vaan syödä pitkin viikkoa.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *