Suklaan rakastajan unelmakakku

Suklaaunelma

Viikonloppuna leivoin niin järjettömän hyvää ja epäterveellistä suklaakakkua, että ohje ja koko kakku on ehdottomasti esiteltävä teillekin. Kakkuun tulee vaikka mitä, mm. kolmea suklaata ja siinä on varmasti enemmän kaloreitakin kuin missään muussa herkussa ikinä. Mutta koska kakku on ihan törkeän hyvää ja suklaista, sitä ei tarvitse ottaa kuin pieni pala ja saa jo makeakiintiön täyteen.

SuklaaleivonnaisetSuklaakerroskakku Suklaan Rakastajan Unelmakakku

Pohja
Valmista pieni mutakakku.
3 munaa
1,25 dl sokeria
Vatkataan
80 g voita
100 g tummaa suklaata
Sulatetaan ja sekoitetaan edellisiin
1,25 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
pieni ripaus suolaa
Sekoitetaan edellisiin
-Paista voidellussa irtopohjavuoassa 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes taikina on reunoilta kiinteää ja keskeltä löysää. Laita mutakakku jääkaappiin viilenemään.

Valkosuklaakakku
Valmista irtopohjavuokaan jäähtyneen mutakakun
päälle valkosuklaahyytelökakku.

2 dl maustamatonta tuorejuustoa
150 g sulatettua valkosuklaata
-Vatkaa sekaisin
2 dl rahkaa
n. 0,5 dl sokeria, maista tarve
-Lisää joukkoon
4 liivatelehteä
-Liotettuna ja kuumaan vesitilkkaan sekoitettuna sekoita hyvin joukkoon
2 dl kuohukermaa vatkattuna ja sokerilla maustettuna
-Kääntele varoen joukkoon
-Kaada mutakakun päälle valkosuklaatäyte ja laita jääkaappiin jähmettymään 0,5-1 vuorokaudeksi.

Suklainen pinta
100g maitosuklaata
1 dl kuohukermaa

-Kuumenna kattilassa kuohukerma ja sulata joukkoon suklaa.
-Anna jäähtyä hiukan ja kaada jähmettyneen hyytelökakun päälle. Suklaapinta jähmettyy parhaiten jääkaapissa. Irroita vuoka kun pinta on kiinteä.
-Rouhi valkosuklaata päälle ennen tarjoilua.

Suklaajuustokakku

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Kommentit
  1. 1

    sanoo

    Oi voi.. Tätä on ehkä ihan pakko kokeilla. Onneksi viikonloppuna juhlitaan jälkikasvun synttäreitä niin on hyvä syy heittäytyä jauhopeukaloksi 🙂

  2. 2

    sanoo

    Oi ei mitä herkkua!!! Tämä menee kyllä ehdottomasti kokeiluun, itseasiassa sopii yhdelle syksyn synttärisankarillekin täydellisesti. Taidan napata pikinmiten käyttöön! Kiitos ohjeesta! 🙂

  3. 7

    Viivi / Valkoinen Soihtu sanoo

    Oiiii, nam! Olen ihan älytön suklaahiiri! Tätä on kokeiltava:)!

    • 9.1

      sanoo

      Joskus on ihana hemmotella itseään ihan vaan viikonlopun kunniaksi jollain herkulla. 🙂 Ensi viikonloppuna meillä herkutellaan kuitenkin jollain hiukan terveellisemmällä!

  4. 10

    sanoo

    Upean näköinen ja houkuttelevasti kuvattu kakku! Olisipa edes jotkut juhlat tulossa, että saisi leipoa tämän itsekin. Seivaan heti suosikeihin;)

  5. 12

    sanoo

    Oi, ollaan menossa viikonlopuksi mökille ja eilen juuri mietiskelin suklaakakkuja! Kyllä vaan on niin, että pakko se on mökille kakku tehdä 🙂

  6. 13

    Nimetön sanoo

    Yritin niin kovasti jo pari päivää olla klikkaamatta tämän otsikon taakse…AAARRRGHHH…nyt sen tein ja huomenna on pakko kokeilla tätä ihanuutta, kiitos kuitenkin kun jaoit luultavasti aivan mahtavan reseptin:)

    • 15.1

      sanoo

      Moi Krisse,
      Voit käyttää ihan minkä kokoista vuokaa haluat, riippuen siitä haluatko paksumman vai ohuemman kakun. Itse käytän vuokaa, jonka koko taitaa olla 26cm, jos en ihan väärin muista! 🙂

  7. 17

    Mari sanoo

    Olisiko suklaapäällisen pitänyt jähmettyä jo jääkaapissa kun olen pitänyt sitä siellä jo 10tuntia?

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *