Suklaan Rakastajan Joulukakku

Sukaan rakastajan joulukakku

Joku ehkä muistaa, kun viime vuonna tein syntisen hyvää suklaakakkua, jossa yhdistyi mehevä mutakakku ja pehmeä valkosuklaahyytelökakku. Ohje on ollut kovin suosittu, ainakin sen näyttökertojen mukaan, joten nyt ajattelin jakaa teille yhden uuden idean, jolla kyseisestä kakusta muotoutuu varsin jouluinen herkku, suklaita unohtamatta! Alkuperäiseen ohjeeseen lisäsin ainoastaan kanelia ja vaihdoin sokerin karamelliseen intiaanisokeriin. Joulukakussa pinnan suklaakuorrute vaihtui kanelihuntuun johon sopii jouluiset kuvioinnit. Suklaata siis on hitusen vähemmän luvassa, mutta jouluinen kaneli korvaa kyllä kaiken ja kaloreita ja makeutta riittää siitä huolimatta. Kaneli ja valkosuklaa on varsin toimiva ja jouluinen yhdistelmä ja tekee joulukakusta herkullisen! Pinnan kuvioinnissa leivinpaperi toimii hyvänä apuna. Voit piirtää kuvioita vaikka piparkakkumuotteja apuna käyttäen, jos vapaalla kädellä piirtäminen ei luonnistu.

Jouluinen suklaakakku

Suklainen joulukakku

POHJA
Valmista pieni mutakakku irtopohjavuokaan.
3 munaa
1,25 dl ruokosokeria tai intiaanisokeria
Vatkataan keskenään kuohkeaksi vaahdoksi
80 g voita
100 g tummaa suklaata
Voi ja suklaa sulatetaan ja sekoitetaan edellisiin
1,25 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
pieni ripaus suolaa
Sekoitetaan ensin keskenään ja sekoitetaan sitten taikinaan
-Paista voidellussa irtopohjavuoassa 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes taikina on reunoilta kiinteää ja keskeltä löysää. Laita mutakakku jääkaappiin viilenemään, jotta se jähmettyy.

VALKOSUKLAAKAKKU
Valmista irtopohjavuokaan jäähtyneen mutakakun päälle valkosuklaahyytelökakku.

2 dl maustamatonta tuorejuustoa
150 g sulatettua valkosuklaata
-Vatkaa sekaisin
2 dl rahkaa
n. 0,5 dl ruokosokeria tai intiaanisokeria oman maun mukaan
3 tl kanelijauhetta
-Lisää joukkoon
4 liivatelehteä
-Liotettuna ja kuumaan vesitilkkaan sekoitettuna sekoita hyvin joukkoon
2 dl kuohukermaa vatkattuna ja sokerilla maustettuna
-Kääntele kerma varoen muun täytteen joukkoon jotta kuohkeus säilyy
-Kaada mutakakun päälle valkosuklaatäyte ja laita jääkaappiin jähmettymään noin 0,5-1 vuorokaudeksi. Kun hyytelökakku on jähmettynyt, sirottele pintaan kanelia juuri ennen tarjoilua. Voit tehdä leivinpaperista kuvioita kakun pinnalle ennen kanelin ripottelua. Näin joulukakku saa oikein jouluisen ulkoasun!

Jouluna maistuu joskus raskaankin jouluruuan päälle hyvin kevyet ja raikkaan jälkiruuat, mutta kyllä tälle täyteläiselle ja suklaiselle herkullekin paikkansa on! Tämä kakku maistuu parhaalle joulukahvin tai vaalean glögin kanssa.

Kommentit
  1. 2

    Anna sanoo

    Näyttää todella hyvälle. Kaneli ja valkosuklaa voisi tosiaan olla hyvä pari, vaikka en ole koskaan kokeillut.

    • 4.1

      sanoo

      Mä käytän blogikuvissa oikeastaan ainoastaan PhotoScapea. Se on niin yksinkertainen ja nopea, että olen kokenut sen parhaaksi blogiin tulevien kuvien kanssa!

Trackbacks

  1. […] jouluun sopivasti. Valkoisessa tähtikakussa on täytteenä vadelmamoussea ja valkosuklaata. Suklaakakun jouluinen versio pitää kuulema toteuttaa mummilaankin jouluksi. Tai jos tykkää perinteisestä hyytelökakusta […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *