Sporttikuulumiset ja joululahjavinkki

Footbalance QuickFit

Olisiko se aika välillä päivittää sporttikuulumisiakin tänne!? Talvea kohti mentäessä kesän ja syksyn aktiivisuus urheilurintamalla on kovasti osoittanut rauhoittumisen merkkejä. Siinä missä elokuussa vietin sporttikuukautta, ja syys-lokakuunkin illat vietin salilla, on marraskuu osoittautunut hiukan laiskanpuoleiseksi. Suurimman syyn laitan vapaa-ajan puutteen piikkiin; viimeiset viikot on ollut sellaista hulinaa, että vapaaillat on ollut yhden käden sormilla laskettavissa. Sen lisäksi kotiin tuotu jouluinen tunnelma ja pariin otteeseen vienyt voiton mustista ja märistä lenkkipoluista. Luulenpa, että moni lenkkeilijä on todennut saman, pimeä ja musta marraskuu ei ole mikään paras lenkkeilykuukausi!? Olen jo päättänyt joulukuun osalta sen, että olen itselleni armollinen, jos treenipäiväkirjan päivitykset jää vähiin. Vaikka jos sattuisi käymään niin kiva tuuri, että saisimme maan valkoiseksi, voisi lenkkipoluilta olla vaikea pysyä poissa! Mutta joulukuussa tuttuun tapaan riittää menoja yhdelle jos toisellekin illalle, joten pelkästään jo sekin tekee urheilusta haastavampaa. Sen lisäksi joulun alla on ihana viettää aikaa perheen ystävien kanssa; glögi-iltamat ja muut herkuttelut on joulun alla minulle ne tärkeimmät jutut. No, en suinkaan aio urheiluja laittaa tauolle, mutta luulenpa että seuraava aktiivisempi kausi koittaa vasta tammikuussa. Sinne joulun jälkeiseen aikaan meillä onkin tiedossa yksi kiva reissu tiedossa, joka takuulla antaa kivan ja energisen alun vuodelle!

Yksi urheiluinspiraatiota tuova juttu tähän saumaan kuitenkin tuli kuin tilauksesta! Uudet varusteet nimittäin tuo aina hiukan lisäinspistä kuntoiluun, oli sitten kyse uudesta heijastinliivistä tai jostain isommasta jutusta! Kun meille syksyllä ehdotettiin yhteistyötä suomalaisen Footbalancen kanssa, kotona muotoiltavien Footbalancen QuickFit -pohjallisten teemoilta, suhtauduin asiaan uteliaisuudella, mutta myös hiukan varauksella sillä pohjallisten muotoilu kotona kuulosti ajatuksena hankalalle. Pohjallisten mukava tuli kuitenkin hyvin simppelit ohjeet pohjallisten lämmittämisestä, jonka jälkeen pohjalliset muotoutuvatkin helposti yksilöllisesti jalkaan sopivaksi. Itse valitsin pohjalliset juoksukenkiäni silmällä pitäen, Heikki taas kaipasi pyöräilykenkiin parempaa istuvuutta.

Footbalance pohjallinen QuickFit_

Valitsimme pohjalliset jalan leveyden ja holvikaaren korkeuden perusteella, molemmille otettiin normaalin/korkean kaaren pohjalliset. Koot osuivat aika hyvin kohdilleen, sillä omiin 39 lenkkareihin 38-39 pohjallinen meni sellaisenaan, Heikki leikkasi 43-44 pohjallista hiukan pienemmäksi omiin kenkiinsä sopivaksi ottamalla vanhan pohjallisen malliksi. Koon sopivuuden jälkeen heitimme pohjalliset toviksi uuniin, 80 asteeseen. Parissa minuutissa pohjallisiin syttyi merkkivalo, ts. lämpösensori vaihtoi väriä ja mukavan lämpimät pohjalliset aseteltiin kenkiin, jalka perään ja kengät tiukasti kiinni. Viiden minuutin aikana pohjallinen muotoutui oman jalan mukaan. Ennen muotoilua pohjallisen jalkapöydän kaaren korkeus tuntui aika reilulle, mutta lämmin pohjallinen muotoutui hyvin jalan ja kengän väliin.

footbalance

Jalassa kengät tuntuvat uusien pohjallisten kanssa mukaville; erityisesti holvikaaren kohdalta aiempaa tukevammilta. Juoksukengissä hyvä istuvuus on tietysti tärkeää, mutta pyöräilykengissä ehkä korostuu vielä erityisesti se, että kenkä ei saisi liikkua jalassa mistään kohdin,  Pidempää käyttökokemusta meillä ei vielä ole, mutta ensimmäiset lenkit on ainakin kulkenut hyvin! Ja jos pohjalliset ei pidemmän päälle juoksukengissä toimisikaan, tulee niille käyttöä ainakin päivittäisissä käyttökengissä. Uskallanpa kuitenkin suositella pohjallisia joululahjaksi kaikille vähänkään aktiivista elämää harrastaville, hyvää oloa arvostaville tai vaikkapa seisomatyötä tekeville! Nettiostopaikat löytyy täältä.

SEURAA BLOGIANI  FACEBOOKISSABLOGLOVINISSABLOGILISTALLA JA  PINTERESTISSÄ.

Ei kommentteja.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *