Sohvan uudet vaatteet

Hakola Fokus Sohva

Vilautinkin jo tovi sitten pienesti olohuonetta ja siellä sohvaa uudessa asussaan, nimittäin sain keväällä mielenkiintoisen tiedustelun, kaipaisiko meidän sohva piristystä uusien päällisten muodossa. Täytyy sanoa, että en vielä ollut päässyt ajatuksissani ihan niin pitkälle, vaikka mielessäni olikin, että jossain vaiheessa sohvaan voisi hankkia vaihtelua uusien päällisten avulla, mutta olin yhä todella tyytyväinen sohvavalintaamme, Hakolan Fokus -sohvaan ja sohvan kankaaseen. Aloin silti innolla pohtia, millainen kangas sohvaamme sopisi ja kuvailtuani, millaisen kankaan näkisin sohvaamme sopivana, löytyi vaaleampi kangasvaihtoehto, johon ihastuin ja joka nyt sohvassamme tuntuu aivan oikealle ja hyvälle vaihtopäälliselle tummanharmaille kankaille. En missään nimessä ole hylkäämässä tummanharmaita päällisiä, mutta nyt sohvassa on kaksi hyvää vaihtoehtoa, joita voi vaihtaa sen mukaan, kumpi nyt sattuu paremmalle tuntumaan. Tosin, sen verran kova homma kaikkien päällisten irroittaminen on, että ihan hetken mielijohteesta ei kankaita aleta vaihtamaan. Istuin- ja selkänojatyynyjen päälliset vaihtuu helposti vetoketjujen avulla, mutta tarrakiinnityksellä oleva rungon päälinen on hiukan enemmän vaivannäköä vaativa homma, jotta kankaan saa suoraan ja ryhdikkäästi. Kolmen vuoden käytön jäljiltä sohva on yhä varsin tukeva ja ryhdikäs ja uudet päälliset tekivät sohvasta kuin uuden!

Hakola Fokus Sohva
Hakola Fokus Sohva

Vaaleanharmaa kangas on vanhaa tummanharmaata kangasta huomattavasti eläväpintaisempi ja rouheampi, vaikka kuitenkin kangas on pehmeämpää. Luulenpa, että uusi kangas on myös laadukkaampaa sillä se mukautuu sohvan muotoihin paremmin ja on miellyttävämmän tuntoinen käytössä. Nyt alkuun ainakin on ensi-ihastus päällä ja koko sohva näyttää vielä paremmalle kuin ennen. Vaalea sohva on raikas, mutta ehkä sen kaveriksi voisi kokeilla tummempaa mattoa.

Hakola Fokus Sohva

Hakola Fokus sohvan yksinkertainen ja siro muoto näyttää hyvältä näin vaaleampanakin. Sohva toimii hyvin täällä uuden kodin olohuoneessakin, ja tuossa ikkunan edessä sohva on kuin kotonaan. Mietin jo sohvaa hankkiessamme kolme vuotta sitten, että kun valmitsemme laadukkaan kotimaisen sohvavalmistajan kalusteen, on uusien päällisten hankkimisen mahdollisuus aina olemassa.

Hakolalla on menneillään kaikenlaista uutta ja ajattelin kertoa teille uudistumisesta piakkoin, sillä monenlaista mielenkiintoista on Hakolan sukupolvenvaihdos tuomassa mukanaan.

Hakola Fokus Sohva

Tässä vielä tumma ja vaalea versio rinnakkain. Mitäs pidät meidän sohvan uusista vaatteista?

Sohvan päällinen saatu blogin kautta.

Sohva Hakola Fokus
Lue myös ensimmäinen postaukseni Hakola Fokus -sohvasta.

Kommentit
 1. 1

  Sienna sanoo

  Sun innoittamana 1,5v sitten hankittiin tuo samainen sohva ja juuri tässä teille uudessa värissä. Tänä keväänä ostettiin lisäksi Pingviini-nojatuoli samalla kankaalla. On oltu tosi tyytyväisiä ja kangas on pysynyt loistavasti ryhdissään, mutta himottaisi kans hankkia jokin uusi päällinen ihan vaihtelun vuoksi. 🙂

  • 1.1

   Sienna sanoo

   Nyt kun katson tarkemmin, niin meidän sohvassa on muuten erilainen jalat (mustat suorat ja ympäri menevä kehikko). 🙂

   • 1.1.1

    sanoo

    Kiva kuulla, että olen inspiroinut näin hyville sohvaostoksille! Jalkoja tosiaan oli jossain vaiheessa useampia erilaisia. Nyt uudessa verkkokaupassa huomasin kaksi erilaista versiota, joista toinen on varmaankin tuo teidän sohvassa oleva. 🙂

 2. 2

  Ulpu sanoo

  Kaunis sohva, molemmat päälliset on hyvänäköiset, uusi vaalea on kyllä raikas. 🙂

 3. 3

  Sisko sanoo

  kätevä on kyllä kun saa päällisen vaihdettua, jos kyllästyy. Meillä sohva kaipais uutta päällistä, muuten todella hyvässä kunnossa (10v. sitten hankittu!). Täytyy jotain kehitellä, kun ei uuttakaan taida saada 🙂 Teidän sohva näyttää kauniille!

 4. 4

  Mi sanoo

  Apua, tämähän teki sohvan valinnasta vaikeampaa. Olin itse päätymässä tuohon vaaleaan Fokukseen, mutta kuvissa melkein tumma näyttää paremmalta. Vanha sohvakin on tummanharmaan musta, joten ehkä sitetn pitää mennä hyväksi havaitulla linjalla 🙂

  Harmi muuten, ettei Fokuksisssa ole enää noitaa puujalkoja, ovat tosi kauniit!

 5. 5

  Katja sanoo

  Hei! Kiitos kivasta sohvavinkistä! Tänään oon pähkäilly saman sohvan ostoa… Osaatko sanoa vaaleammasta kankaasta onko Florist vai salsa-kangasta? Onko vaalea vieläkin siisti vai oletko jo pessyt monta kertaa?

  • 5.1

   sanoo

   Hei Katja! Meidän sohvan vaalea päällinen on Florist -kankaasta. Olen pessyt istuintyynyjen päällisiä useamman kerran ja ne ei kyllä poikkea mitenkään runko-osasta, jota ei ole vielä pesty, joten uskon, ettei kangas mene pesussa miksikään ja on pysynyt tosi hyvänä! Uskallan suositella!

   • 5.1.1

    Nimetön sanoo

    Kiitos! Sohva lähti meille myös tilaukseen. Valitsin kuitenkin Salsa-kankaan, koska suosittelivat sitä paremmin sopivaksi kissan tassuille. Innolla uutta sohvaa odottaen!

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *